Elokapina katkaisi liikenteen Mannerheimintiellä Helsingin keskustassa – poliisi otti kiinni 46 mielenosoittajaa

Elokapinan mielenosoitus sulki liikenteen Mannerheimintiellä torstaina iltapäivällä. Poliisi oli ilmoittanut ennakkoon, ettei ajoväylä ole sopiva paikka mielenosoituksen järjestämiselle.

Mielenosoitus alkoi Mannerheimintiellä kello 17.  Mielenosoittajat asettuivat kadulle eduskuntatalon eteen. Poliisin arvion mukaan mielenosoitukseen osallistui yhteensä 150–200 henkilöä.

Poliisin tehtävä on turvata mielenosoittajien ilmaisunvapaus sekä yleinen järjestys ja turvallisuus. Poliisi oli kuitenkin ennalta ilmoittanut, ettei Mannerheimintien ajorata ole sopiva paikka mielenilmauksen järjestämiseen.

Poliisi neuvotteli mielenosoituksen siirtämisestä, mutta järjestäjä ei esittänyt toteuttamiskelpoista vaihtoehtoa mielenosoituksen jatkamiselle. Sen jälkeen poliisi määräsi kokoontumisen päättymään ja väkijoukon hajaantumaan.

Poliisi otti kiinni 46 mielenosoittajaa, jotka eivät noudattaneet poistumiskäskyä. Heitä epäillään niskoittelusta poliisia vastaan.

Kiinniotetut henkilöt pyritään vapauttamaan tämän illan aikana.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.