Kuljetti Juutinrauman sillan yli 11 miljoonaa euroa, pikku vankeus

Kööpenhaminan käräjäoikeus tuomitsi 29-vuotiaan turkkilaistaustaisen miehen pieneen vankeuteen rahanpesusta. Mies kuljetti Tanskasta Ruotsiin kaiken kaikkiaan 109 miljoonaa Ruotsin kruunua viiden kuukauden aikana.

109 miljoonaa kruunua käteisenä, euroina sellaiset 11 miljoonaa euroa. Mies itse oli ns. kuriiri, joka vain kuskasi rahat rajan yli Kööpenhaminasta Malmöön. Mies teki oikeuden mukaan viiden kuukauden aikana 37 matkaa, joissa hän kuskasi autollaan käteistä laatikoissa ja salkuissa.

Mitään sen kummempia salakätköjä autoonkaan ei tehty. Lähinnä mm. sellaisia järjestelyjä, että kun rahat olivat takapenkillä pahvilaatikossa, niin laatikkoon laitettiin kahvin papuja peittääkseen rahan hajua mahdollisia tullin rahakoiria ajatellen.

Mies otettiin lopulta kiinni kesäkuussa Kööpenhaminan puolella kun hän oli matkalla taas Ruotsiin. Poliisilla oli jonkinlainen aavistus tapahtumasta ja Kööpenhaminan ja Malmön poliisin yhteistyön avulla kuriiri otettiin kiinni. Samalla otettiin kiinni malmöläisen kahvilan omistaja, jota epäillään rahanpesusta, mutta häntä vastaan oikeus ei ole vielä alkanut.

Erityisen kummallista asiassa on muutama seikka. Kuriiri tunnusti matkat ja rahan kuljetukset. Hän kertoi saaneensa joka reissusta 10 000 kruunun korvauksen. Mies myös kertoi, että kahvilan omistaja oli palkannut hänet hommaan.

Esitutkinnan aikana ei kuitenkaan selvinnyt yhtään millään tavalla, että mistä rahat olivat peräisin. Oikeudessa ei pystytty mitenkään esittämään toteen, että rahat olisivat tulleet rikollisesta toiminnasta. Toisaalta tuollaisen rahamäärän pyörittämisellä on näyttötaakka, että mistä rahat tulevat.

Kuriiri tuomittiin Kööpenhaminan käräjäoikeudessa kolmen vuoden vankeuteen.

 

Rahojen alkuperästä ei ole siis tietoa, joten sitä voidaan vain arvailla. Pt-median alamaailman asiantuntijan mukaan yksi mahdollinen selitys voi olla se, että kokaiinikauppa on kääntynyt viime vuosien aikana siten, että lähes kaikki Pohjolaan tuleva kokaiini tulee Ruotsiin, josta se myydään edelleen Tanskaan. Nyt Tanskasta Ruotsiin tuotu raha oli kokaiinikaupan rahaa.

Notify of
guest
10 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Ohmygod

Voi olla niinkin, että kahvilanpitäjä lainasi turkkilaisveljiltään rahaa maksaakseen veronsa Ruotsiin.

Pitääkö aina olla niin epäileväinen?

X

Joo, niin sen täytyi olla ja korot.

Mustamakkara

Aikamoiset summat siellä kemuporukoissa liikkuu.

Täällä meikäläisellä ei liiku. Olenkin kaidalla tiellä ja pikku vaatimus olisi, että muutkin olisivat.

Moonman

Meiltä kaidalla tiellä olijoilta sen sijaan valtio ja ylikansalliset yhtiöt pyrkivät ryöstämään viimeisetkin sentit sähkön ja bensan hinnan sekä verojen muodossa, jotta voisimme pitää yllä kulisseja “normaalista elämästä” kaidalla tiellä. Samaan aikaan maahan tunkeutuneet gangsterit pyörittävät pimeää miljoonataloutta.

X

Nyt vaikuttaa että kannattaa pikkuhiljaa varautua jonkin asteiseen pettymykseen.

Kultamuna nimensä väärtti

Nyt lähti Ruotsin BKT/BNP huimaan nousuun!
KIITOS!

Valtsu

Kai ne rahat sai pitää, kun näyttöä rikollisesta alkuperästä ei ollut näyttöä?

Name

Yleisin syy maalittamiseen on Penis Kateus. Normaalia miestä kytätään ja epäillään. Tämä lorona piikki estää mies hormoonin kiinitymisen jotta kiusankappaleet tulee lisääntymään kohtuuttomuksiin asti. Jos epäiölet kyssy missä asuu ei Transu ota vastuuta teoistaan.

Ilmari

Vaikea käsittää miten 3 vuoden tuomio voi kenenkään mielestä olla “pikku vankeus “.

sellaista

Eikö se ole niin,että jos jää kiinni tekosista niin se ei ole ainoa kerta.
Kuinkahan monta tekijää onnistuukaan näissä rahahommissa!

Nyt löytyi 11 milliä.
Viime helmikuussa Arlandan tulli otti kiinni miehet joilla oli 3 milliä käteistä,kolmen kkn aikana vieneet Turkkiin 17 miljoonaa Euroa.
Viime vuonna,Södermalmilla toiminut rahanvaihtaja käsitteli 1,5 vuoden aikana 25 miljoonaa Euroa. Vaihtaja otti rahat ja kirjasi nimen pussin kylkeen ja säilöi sen,kunnes raha lähetettiin eteenpäin tai diileri haki sen itse jolloin raha muuttui “valkoiseksi”
Pidätys tilanteessa “konttorissa” oli rahapussukoita säiltyksessä 1,5 miljoonaa Euroa.
Västeråsissa “liikemies”myi puhelimia 200 000 miljoonalla Eurolla josta sai ALVin takaisin(25%).
Hänellä oli ehkä 1 000 IPhonea joita hän kierrätti ympäri Ruotsia eri toimipaikoissa jotka oli keksitty tätä varten.
Puhelimet eivät edes liikkuneet kierrätyksen aikana.Riitti kun Alv kierssi paikasta toiseen.