Raisiossa huumeiden välitystä alaikäisille

Lounais-Suomen poliisilaitoksen Turun huumerikosyksikkö tutkii törkeää huumausainerikosta, jossa täysi-ikäisen henkilön epäillään välittäneen marihuanaa suurelle joukolle lapsia ja nuoria ostajia. Huumeiden myyntiä tapahtui Raisiossa.

Lounais-Suomen poliisilaitoksen ennalta estävän toiminnon partiot havaitsivat alkusyksystä Raision keskustassa huumausaineiden välittämiseen viittaavaa toimintaa. Poliisin puuttuessa kaupantekoon paljastui, että kyseessä oli marihuanan myynti alaikäiselle ostajalle. Tehdystä havainnosta ja poliisin puuttumisesta asiaan alkoi paljastua vyyhti, jossa tutkitaan tällä hetkellä noin kolmeakymmentä huumausainekauppaa, joista suurimmassa osassa ostaja on ollut alaikäinen. Nuorin esitutkinnassa esiin tullut ostaja oli tekohetkellä vain 13-vuotias.

Poliisi on selvittänyt esitutkinnassa, että myytyjen huumausaineen määrät ovat olleet pienehkojä, yksittäiset myyntitapahtumat sisälsivät pääosin muutamia grammoja marihuanaa. Kuitenkin joidenkin ostajien kohdalla huumausaineita oli hankittu jopa 10–20 kertaa. Kokonaisuudessaan huumausaineiden myynti lapsille ja nuorille on ollut laajamittaista.

Huumausaineiden myyntiä on tapahtunut muun muassa Raision keskustassa sijaitsevan liikekeskuksen pihamaalla. Koska huumausaineiden levitys on kohdistunut lapsiin ja nuoriin, asiaa tutkitaan törkeänä huumausainerikoksena. Huumaisaineiden myynnistä epäilty henkilö on ollut esitutkinnan aikana tutkintavankeudessa.

Tapauksista ilmoituksia lastensuojeluviranomaisille

Huumausaineita ostaneiden, tekohetkellä alle 15-vuotiaiden lasten osalta asiassa on suoritettu rikollisen teon tutkinta ja heidän osaltaan asia ei etene syyteharkintaan. Yli 15-vuotiaiden, rikosoikeudellisessa vastuussa olevien epäiltyjen osalta tekoja tutkitaan myös huumausaineen käyttörikoksina.

Kaikkien alaikäisten lasten ja nuorten osalta tapauksista on ilmoitettu lastensuojeluviranomaisille ja poliisi on keskustellut tapahtuneesta lasten ja heidän vanhempiensa kanssa.

Huumausaineiden myyjän osalta asia etenee syyteharkintaan lähikuukausina.

Poliisi toivoo, että huumausaineista keskusteltaisiin myös kodeissa

Poliisi haluaa kiinnittää lasten ja nuorten vanhempien huomiota huumausaineiden myyntiin ja saatavuuteen verkossa toimivien myyntialustojen ohella myös katukaupassa.

Huumausaineiden myyntiä lapsille ja nuorille voidaan pitää huumausaineen käyttäjän ja yhteiskunnan näkökulmasta erityisen vahingollisena niiden aiheuttamien terveyshaittojen vuoksi.

Subscribe
Notify of
guest
7 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jorma

Elämä on parasta huumetta. Joku tosin kerran kysyi, että mistä sitä saa.

Qroquius Kad

Synnytysosastoilta?

Suomi Finland

Ehkä tämän vuoksi on se sanonta ’hanki elämä’.

Qroquius Kad

Mikä rikossensaatio se on, että Raisiossa myydään huumeita alaikäisille?
Onko Suomessa kenties joku Raision kokoinen paikkakunta, jossa tätä ei tapahtuisi?

Suomi Finland

Sensaatio on se, että joku puuttuu siihen.

haistakaa paska valtamedi

No niinpä. Hmm. Otetaanpa mietiskely hetki. Jaa-a pisatulokset romahtavat, huumeongelmat lisääntyvät, matujengit ottavat valtaa, sekä uhkailevat poliiseja, taksiraiskaukset, raiskaukset yleensä yms jne. Lista olisi pitkä, mutta ei enää jaksa. Ja sehän se. Siitä alkaa tulemaan uusi normaali. Tai on jo tullut. Otse olen sitä mieltä, että sanotaan suoraan. En toivo kenellekkään pahaa, mutta vituttaa niin paljon, että suunta on selvä. Päättäjien munattomuus sekä ne ihmisoikeudet. Stna jos meno alkaa olemaan kuin eteläruotsi, niin toivottavasti osuu oikeaan kohteeseen. Prkle. Huvittaa se, miten nyt valtamedia kirjoittaa asiasta, kuin olisi valo välähtänyt. Ai jaa. Siitähän on meteliä pidetty vuosia. Joka oli vihapuhetta. Nytkö se onkin normaalia arvostelua?

sairas maailma

Ettei vaan olis Putin ollu asialla tässäkin…