Yle etsii dokumenttiinsa serkuksia, jotka ovat avioituneet

Yleisradion Perjantai–formaatissa mennään aiheissa syvälle, ja niitä käsitellään uudesta raikkaasta näkökulmasta. Kuten nyt, kun siellä puuhataan freshiä dokkaria serkkuavioliitoista.

Yllä oleva kuvakaappaus on Yleisradion Perjantain Facebook-sivulta, julkaistu tämän päivän aikana.

Teksti antaa ymmärtää, että serkusavioliitot olisivat yleisiä ympäri maailmaa, myös Suomessa. Ison osan maailman avioliitoista kerrotaan niin ikään olevan serkusten välillä. Tavallaan tämä on totta. Kun katsoo karttaa serkkuavioliitoista, niin huomaa, että islamilaisessa maailmassa sanonta mitä serkumpi, sen herkumpi, pitää erityisesti paikkaansa.

Kartan saa isommaksi klikkaamalla kuvaa. Wikipedia.

Serkusavioliitot ovat ihan normaali käytäntö Lähi-idän ja Afrikan islamilaisissa maissa. Somaliaa ei kartalla ole, sillä sieltä on ylipäätään saatavissa mitään tilastoja yhtään mistään.

Eihän serkusavioliitto ole Pohjoismaissa laitonta, eli siihen ei periaatteessa ole mitään estettä. Mutta tällaiset avioliitot ovat todella harvinaisia Suomessa. Ylen tarkoitus tässä onkin jotain sellaista, että “avioituu suomalaisetkin serkkujen kanssa” ja sitä kautta tunkea islamilaista normaalia suomalaisille normaaliksi.

Subscribe
Notify of
guest
34 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
sairas maailma

Putin on kuulemma naimisissa kaikkien serkkujensa kanssa.

Alf

Putin on kuulemma läntisen median mielestä sian kanssa naimisissa, sinä uskot.

Reijo Ruotsalainen

Putinin vaimo on sian kanssa naimisissa. Samoin on Putinin miesoletettu aviomies.

sairas maailma

Kuulemma kuuntelevat Pet Shop Boysin musiikkia kun touhuavat kolmestaan.

jou

En tosiaankaan ole putinista koskaan pitänyt, mutta semmosta olen miettinyt että onko ne “rokotteet” tehnyt ihmisistä aivan idiootteja, vai mistä tää typeryys ihmisissä johtuu?

oi aikoja, oi tapoja

Kaikki rokotteet on Putinin valmistamia.

pyydän 12 v tyttäresi kät

Kyllä minä voin panna serkkujanne. Jos ne ovat alle 10 v. Ai niin. Pyydän ensin allahin suostumuksen. Muussa tapauksessa, pyydän suomen sisäministeriltä luvan. Kiitos.

Piikivi

Taas yleltä suoranaista valhetta. Kehitysmaat ei ole koko maailma. Menkööt toimittaja itse serkkunsa kanssa naimisiin.

Qroquius Kad

En tiedä tuon toimittajaksi itseään kutsuvan Roosa Maskosen mahdollisista parisuhdekuvioista, mutta asiaa voi kysyä häneltä itseltään tuolta:

https://yle.fi/aihe/s/perjantai/yhteystiedot

Hän ilmoittaa ottavansa siellä vastaan palautetta ja juttuvinkkejä.

Mr X

No,eikö suomen,ikävä kyllä,sisällysministeri ole se Suurhuti-salo,häneltä tuskin saa mitäin järkiperäistä vast mihinkään,hoitakoon porkkanoita ja nokkosia. Mutta,serkut,sopii kysyä Hagert,Blomerus ja muut hevosmiehet,siellä suvussa voi koinia,kuulema ei emää….

Qroquius Kad

Sisälmyskanisteri on nykyään Miestä Rikkonen, Virheät.
Hilpeä Huti-Maisa on nykyään ilmastohätätilahysteriakanisteri.

Mr X

Ja ko asian suhteen,kannattaa kysely kohdistaa myös kameleiden-vuohien alueille,sieltä saattaa löytyä sukulaisuutta eurooppaan punkeviin,suurin ero,4 jalkaisilla EI ole iphone-partavesi-sandals.

Moonman

Onneksi yle käyttää meidän veronmaksajien selästä nyljettyjä tuloja tällaiseen tärkeään tutkimukseen ja roosa-toimittelijalla riittää rahat pilven ostamiseen.

Alf

PT media on hakoteilla, tämä on läntistä sopimuspohjaista elämäntapaa.

thoroughly

Ruben stiller vois esitellä sukulaisvaimonsa.

Varma Voitto Ikuinen

sukurutsan normalisointi.

mokkis
Ruska Pasahtaa

briteissä serkuttelijoiden edustus suuri monessa tilastossa erityisesti serkkuavioliiton tuotoksena syntyneiden lasten – pakistanilaiset kunnostautuneet.

Ruska Pasahtaa
  • vammaisina syntyneet lapset siellä pakistanilaisten serkuksien jälkeläisiä
Big l

On se mukava maksaa yleveroa. Että nyt sitten sukurutsauskin on uus normaali kun yleltä kysytään. Seuraavaks varmaan eläimiin sekaantuminen eli lajineutraali ja insesti

Joppos123

Jos sama hallituspohja saa jatkua niin saatamme nähdä ihan piakkoin massavihkimisä Helsingin tuomiokirkossa sulhasina ja morsiamina ” Allu-aasi, Miss Piggy the possu” jne.
Vihervasemmiston viehtymyksellä kaikkeen pervoon ei ole mitään rajaa.
Perimmäinen tarkoitusperähän on tuhota länsimainen kulttuuri, historia ja identiteetti.

Sam Colt

Roosa ei sano mitään kantaa asiaan, vaan vasta alkaa sitä tutkia.
Alkuvaiheessa ei kannata esiintyä kovin provosoivasti.
Kaikesta saa keskustella.

Viiliä

Veikkaan ettei vapaaehtoisia juurikaan löydy, vaikka serkusaviossa tiedän itsekin olevin tietyissä etnisissä ryhmissä.

Rosatom Roosa Vassari

Eivät ole ainoastaan ruotsalaiset tyhmiä kuten joku täällä juuri väitti.

Erkkaope

Serkusavioliitot ovat lähinnä kulttuurinen ilmiö. joka liittyy vahvasti heimokulttuuriin, joka edelleen on vallassa monissa islamilaisissa maissa, jopa Turkissa, etenkin sen itäösassa.
Nuoret eivät valitse puolisoaan itse, vaan monet avioliitot on sovittu perheiden ja suvun kesken jo heidän lapsuudessaan. Vanhempien päätösvalta on lähes ehdoton ja avioliitossa on monesti mukana myös taloudelliset intressit.

Voi tiertysti käsitellä asiaa suvaitsevaisuutta painottaen eräänlaisena kuriositeettina, mutta tosiasiassa “Vaikka leijona osaisi puhua, me emme ymmärtäisi sitä”

Prozac

Tekopitäjästäni muistan yhden serkkupariskunnan. Ihan normi härmäläisiä. Eli joskus -80 luvulla avioon menivät. Vähän sitä ihmeteltiin, mutta ei sen suuremmin. Itse olin silloin teini, eikä asia kiinnostanut minua lainkaan. Tiedä sitten tarvitsivatko luvan tuohon serkkuliittoon.

Qroquius Kad

Eivät, koska serkusavioliitot ovat Suomessa(kin) laillisia, joskaan eivät suositeltavia.

Allu

Perkeles mitä paskaa ylen idiootit seuraavaksi keksivät ?

Tsup

Kannattaisi Ylen myös tutkia mikä hinta tulee siitä kun yhteiskunta pannaan maksamaan serkkujen panokokeilujen epämääräiset tuotokset.

jou

Tää paavon pt-media on kyllä surkea esimerkki siitä, kuinka sananvapus menee jos olet erimieltä jostain asiasta.
Sanoisin että häpeä, mutta ethän sä osaa hävetä kun tää on sulle vain rahastusta tyhmiltä ihmisiltä.

Sam Colt

Mutta hyvin laitettuna kaali on maittavaa ja terveellistä ruokaa!

Jns. Man

Kantasuomalaisten parissa serkusliitot ovat äärimmäisen harvinaisia. On aina ollut. Suomessa oli vanhastaan käytäntö että aviokumppaneiden välillä piti olla 7-sukupolvea väliä. Kuitenkin kaikki suomalaiset ovat sukua keskimäärin 9- sukupolven takaa. Tämä onkin vain tervettä. Eläinjalostuksessa on huomattu että juuri tuollainen sukulaisuus tuottaa terveitä ja elinvoimaisia yksilöitä. Liian läheinen sukulaisuus vammaisia, samoin liian kaukainen.