Venäjä taitaa valmistella luonnonkatastrofia Hersonin alueelle

Ukrainassa kaikilla rintamilla on ollut hiljaista viime päivät. Mitään isompaa ei ole tapahtunut suuntaan eikä toiseen. Sekin on silmiinpistävää, että kaikki tiedot ovat niukkoja rintamilta, ihan kuin olisi annettu radiohiljaisuus.

Ukrainalaiset sotilaathan ovat hyvin kurinalaisia. He eivät koskaan paljasta filmeillä tai kuvissa sijaintejaan, paitsi jos sillä ei ole enää merkitystä. Toisinaan tiedot yksinkertaisesti loppuvat hetkeksi. On siis annettu käsky radiohiljaisuudesta. Tällainen vastaava oli kuukausi sitten kun kuviteltiin, että Hersonissa tapahtuu suurhyökkäys. Mutta ei tapahtunutkaan vaan Harkovan alueella.

Hersonissa ukrainalaisten eteneminen Dnepr-joen länsirannalla loppui muutaman päivän hurjan etenemisen jälkeen. Ihan kuin olisi laitettu jarrut päälle. Tämä voi tarkoittaa sitä, että Ukraina huoltaa tietoisesti joukkojaan ja sijoittaa niitä uudelleen strategisempiin paikkoihin uusia aluevapautuksia silmällä pitäen.

Venäjä ”evakuoi” ukrainalaisia siviilejä

Venäläiset taas ovat laittaneet käyntiin sen, mitä venäläiset osaavat, siviilien kaltoinkohtelun. Hersonista on aloitettu siviilien ”evakuoinnit” Dneprin yli joen itäpuolelle. Kaupungissa arvioidaan olevan 50 000 – 60 000 siviiliä. He ovat siis ukrainalaisia.

Siviilien siirrot tapahtuvat veneillä ja pienemmillä laivoilla, koska molemmat sillat Dneprin yli on tuhottu.

Venäläisten arvellaan kuskaavan, eli suomeksi puhtaasti kyydittävän siviilejä joko jonnekin Venäjälle hevon kuuseen, Krimille tai yksi skenaario on se, että Venäjä aikoo käyttää ihmiskilpeä. Tässä vaiheessa ei voi tietää tällaisten ”evakuointien” tarkoitusperiä, mutta Venäjän kohdalla se kaikkein pahin on yleensä arvattavin vaihtoehto, joten ihmiskilviksi.

Venäläiset joukot ovat joka tapauksessa vetäytymässä muutenkin Dneprin länsirannalta ja on vain päivistä kiinni milloin Herson ja Dneprin länsiranta siirtyy kokonaan ukrainalaisten haltuun. Herson on ollut venäläisten miehittämänä maaliskuun alusta lähtien.

Nova Kakhovkan pato

 

Dnepr-joessa Hersonista reilu 60 km yläjuoksun suuntaan Nova Kakhovkassa on suuri pato. Padosta taas yläjuoksun suuntaan joki on valtava patoallasjoki. Eri sotilaslähteiden mukaan venäläiset ovat miinoittaneet padon. Jos pato räjäytetään, niin koko Hersonin kaupunki ja valtava suistoalue kylineen joutuu tulvaveden alle.

Padon räjäyttäminen on hyvinkin mahdollista, sillä Venäjän valtion medioissa on puhuttu ihan avoimesti tahallaan aiheutetuista luonnonkatastrofeista. Tällä tempullahan Venäjä vetäisi rintamalinjan Dnepr-joen mukaan pitkälle yläjuoksulle asti. Ukrainan toimet alueella vaikeutuisivat merkittävästi.

 

Venäläisten tappiot ovat kovanpuoleisia. Miehiä on kaatunut kohta 70 000, joka on eniten sitten maailmansodan. Afganistanissakaan ei kuollut kuin 15 000 venäläistä.

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Ei Ryssä suunnittele luonnonkatastrofia;
Ryssä ON luonnonkatastrofi.

suuri ja mahdoton

Venäjä on kuin havumetsävyöhykkeen Kongo.

sulo

näin on,,

eR2pHdKL0jI.jpg
Esa

Suomi on pohjolan Kongo.

Joppos123

Huomaatko veliseni kuinka kaikki 18 ryssänlutkuttajaa alapeukuttaa?
Niille paskoille tekee kipeää kun saavat turpaansa.
Herson vapautetaan ensi viikolla.
Ryssä lähtee sen jälkeen livohkaan myös Krimiltä.

Qroquius Kad

Huomenna se punapeukutus vasta pääse vauhtiin, kun Pietarin trollitehtaalle maksetaan viikon palkka vodkapulloina ja kaalinpäinä.

Runtiti-pou

Miksipä muute tosiaan tyhjennellään myös noita etelärannan asutuskeskuksia

suuri ja mahdoton

Amerikkalaisten toimittamien pienten droonien tehosta ei ole uutisoitu juuri mitään verrattuna Iranin toimittamien suurten ”ruohonleikkuri”-droonien aiheuttamiin tuhoihin.

Ike Eisenhower oli parempi presidentti kuin tämä Letsgo Brandon

raimo

onneksi Iranilla on maailman kehttyneimmat dronet jolla taistellaan natseja vastaan…eipa siina eihan venajan huippumoderniin armeijaan mitaan ritsoja huolita muutenkaan, toivottavasyi venaja lopettaa nopeasti globalistien kuten ot median suunnitelmat

Nautakarja Suomi-poika

Voisitko arvoisa toimittaja laittaa joskus näkyviin puolueettoman lähteen luvut mahtavan Ukrainan luvut tappioista mukaan lukien eri maiden palkkatappajien lukumäärät.

Ohmygod

Mistäs ne puolueettoman lähteen tiedot sitten tulevat?

Kuka pöljä yrittääkään ”puolueettomasti” suhtautua tähän russan murharetkeen?

Suomi Finland

Ketä kiinnostaa Ukrainan tappiot? En minä niistä ole muuten kiinnostunut kuin siten, että toivon niiden olevan mahdollisimman pienet. Jos Ukraina ottaa liian pahasti takkiinsa jossain, siitä kyllä kuullaan.

Toivon, että mahdollisimman monta paskaryssää kuolee sodassa ja ne jotka eivät kuole, menettävät vähintään raajansa tai näkönsä. Tai mielenterveys sekoaa ja ryssä pamauttaa itse omat aivonsa pellolle.

Jokainen ryssä, joka ryssii itsensä pois muonavahvuudesta on pois niiden ryssien joukosta, jotka ovat sotakokemuksineen rynnimässä meidän rajamme yli tulevaisuudessa.

Ryssät pitää piestä nöyryyteen.

Pietarin trolleille parru perseeseen.

Qroquius Kad

Näyttäväthän ne ukrainalaistappiot eräänlaisia kiinnostavan, joten tuolta löytyy numeroita:

https://en.wikipedia.org/wiki/2022_Russian_invasion_of_Ukraine#Casualties_and_refugee_crisis

Lähteinä on niin Ukraina ja Ryssä kuin YK ja BBC.

piis änd lov

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden kertoo olevansa huolissaan Yhdysvaltojen sitoutumisesta Ukrainan tukemiseen, jos republikaanit ottavat edustajainhuoneen takaisin hallintaansa. 
Aattele Paavo jos sota loppuisi ja Azovin joukot lanattaisi nurmikoksi. Maailma sekoaisi.

Qroquius Kad

Ei kannata pidätellä hengitystä tuota odotellessa.

Joppos123

Jotkut ryssänlutkuttajat jaksavat vielä uskoa vaikka itse siansilmä joutuu hakemaan koko ajan rasvaisempaa kyljystä jolla peittää kaljunsa. Samaan aikaan örkkejä tapetaan liukuhihnalla.
Se on vaan veliseni QK ettei noita ryssänuskovaisia voi käännyttää.
Parasta on kuitenkin se, että ryssän armeija on jo käytännössä tuhottu.
Putenlutkuttajien kauan odottama voitonparaati Senaatintorilla on iki-ajoiksi peruttu.
Viimeistään NATO takaa sen.
SLAVA UKRAINI.

Qroquius Kad

Pakkohan noiden on roikkua olemattomassa oljenkorressaan, koska ei heillä enää muuta ole.
Ja uskontohan se on tuo Putlerinpalvontakin, pappeineen ja pyhine kirjoituksineen kuten UMV.

Oikolkuosatso

Krimin vesihuolto perustuu Nova Kakhovkan patoon, josta vesi johdetaan sinne kanaavaa pitkin. Jos pato poksahtaa, loppuu Krimiltä vesi ja sen puolustaminen käy Venäjälle entistä hankalammaksi.

Sam Colt

Ehkä Kremlissä jo tiedetään, että Krim menetetään.
Russan logiikalla nyt pitää aiheuttaa vain mahdollisimman suurta vahinkoa.

Ehkä Putin laskee niinkin, että kymmeniä tuhansia ihmisiä hukuttamalla hänen kannatuksensa laskee.

Qroquius Kad

Eihän Putlerin tarvitse välittää kannatuksestaan mitään;
hän on elinikäinen presidentti, tsaari ja Skotlannin Viimeinen Kuningas.

Joppos123

Samaan aikaan aineilla tai ainakin tukevalla viinalla käyvä siansilmän propagandakoneisto uhoaa kuinka ne ”vapauttavat” myös Suomen.
Antaa tulla vaan.
1. Jos Helsinkiä pommitetaan niin me tuhoamme Pietarin. Meillä on siihen kyky, välineet ja tahto,
2. Jos nyt joku burjaatti sattuu jäämään Ukrainassa henkiin niin meidän joukoille tulee kisa siitä kuka sen saa ampua.
3. Siansilmän tuho on siinä tapauksessa varma. Mennään hakemaan se psyko.

Eli antaa siansilmän tulla vaan. Me olemme olleet valmiita siihen jo 75 vuotta.

Joppos123

Veikkaan ihan pika-analyysin perusteella ryssänlutkuttajien perusprofiilin.
1. Pillun nähnyt viimeksi syntymässään
2. Kovat puheet mutta ei näyttöjä
3. Luulevat, että jos siansilmä valtaisi Suomen niin näkisi sen pillun toisen kerran.
4. Ei ikinä olisi kelvollisia millekkään rintamalle, jos vaikka tahtoa olisi (mitä epäilen) niin ei sinne vajakkeja oteta. No ehkä ryssälässä otetaan.

Yhteenvetona: läskejä vanhoja ryssänfaneja, ei jälkikasvua ( katso kohta 1.)
Se omasta mielestä ”miehisyys” on hurrata lastentappajille ja raiskaajille.
Mitähän se kertoo tuosta ihmissaasta?

Joppos123

Kun hain aselupaa siviilihommiin niin multa kysyttiin olenko aikaisemmin ampunut eläimiä.
Olen mutta en metsästysmielessä.

Ugri

Paitsi että Kongossa on viel asiat paremmin. Vertaisin burgina fasoon ,mutta sielläkin on asiat pätevämmin. Viimeeksi tekivät sotilasvallan kaappauksen.

aaabb

Paavo toistaa Ukrainan propagandaa ja vähäjärkiset ryssästä öyhöttävät karjalalippikset lappaavat kaksin käsin kaiken minkä heille syötetään

Qroquius Kad

Onneksi on UMV, jossa Jumalallisen Johtajan Putlerin profeetta Anus Pötkönen kertoo ainoan oikean Totuuden, örkiksi Pravda.

Baskervillen Koira

Tämä ”Paavo” on tyyppi joka saa vähän viina rahaa kun ulostaa tällä sivustollaan vähä-älyisille idiooteille vanhaa natsi potaskaa, näyttäisi olevan enintään kymmenkunta vakiohörhöä paikalla enintään.

Alpo Rusina

No eikö elokapinalliset ole jo menossa sinne padolle istumaan? Jos ei niin miksi, pitäähän luontokatastrofi estää. Se voi muuten ollakin Ukraina joka sen padon räjäyttää, Krimiltä loppuu sitten vesi.