Venäjän medioissa leviää juttu Suomessa pidettävistä jättimielenosoituksista Venäjän puolesta

Da da, kuvituskuva.
Pietarissa asuva muuan suomalaistaustainen puuhapetteri on säännöllisesti esillä venäläisissä medioissa mustamaalaamassa Suomea. Tällä kertaa ollaan keksitty tarina Helsingin jättimielenosoituksista Venäjän puolesta.

Mm. Izvestia-lehti kertoo, että Kosti Heiskasen mukaan Suomessa järjestetään eilisestä alkaen massiivisia neljä päivää kestäviä mielenosoituksia, jotka tähtäävät hallituksen kaatamiseen.

– Suomalaiset nukkuvat muumit ovat nyt heränneet ja kansakunta on saavuttanut pisteen, että se ei enää kestä Venäjän vastaisia pakotteita eikä Venäjän suuntaan kohdistunutta hulluutta. 20. lokakuuta alkaen Helsingissä järjestetään neljä päivää kestäviä lakkoja, ja suurmielenosoituksia eduskuntatalon edustalla, jotka vaativat Sanna Marinin hallitusta helvettiin, Heiskanen kertoo.

Heiskasen mukaan Helsingin mielenosoituksiin on tulossa helsinkiläisten lisäksi valtava määrä ihmisiä muualta Suomesta. Useimmista isoista kaupungeista järjestetään bussimatkoja ja mielenosoituksiin odotetaan useita tuhansia mielenosoittajia.

– Odotettavissa on saman kaltaisia mielenosoituksia, joita on nähty Etelä-Euroopassa, joissa ihmiset ovat vaatineet saada elää rauhassa ja ystävyydessä venäläisten kanssa, Heiskanen kertoo.

Artikkelin yhteyteen on laitettu kuva, jossa ilmeisesti on jotain mielenosoitusta, mutta kuvahaulla kuvan lähdettä ei löytynyt.

Samaa tarinaa kirjoittavat muutamat muutkin venäläiset mediat.

En äkkiseltään löytänyt mistään yhtään mitään mainintaa Helsingissä pidettävistä jättimielenosoituksista ja lakoista. Siksipä pitää hieman ihmetellä tällaisten tarinoiden syöttämistä Venäjälle