Norbergin kaivostuuppaajalle elinkautinen

Västmanlandin käräjäoikeus tuomitsi 41-vuotiaan afgaanin Taher Aminin elinkautiseen vankeuteen viime kevään suurta huomiota saaneesta ns. kaivostuuppauksesta.

Tapahtuma-aikaan huhtikuun 22. päivä oli pakkasta. Amini oli saanut jollakin tavalla yhteyden niin ikään afganistanilaiseen nuorempaan naiseen, jonka kanssa oli asustellut yhdessä, mutta ero oli tullut. Eron jälkeen Amini oli vainonnut naista.

Tekopäivänä nainen oli noussut Aminin autoon. Amini oli luvannut kyydin Örebroon, mutta suuntasikin hylätylle kaivosalueelle ja pikkuteille. Siellä Amini repi naisen ulos autosta ja raiskasi.

Sen jälkeen afgaani raahasi naista vetäen tätä jalasta suuren kaivoskuilun suuaukolle, josta on reilu 20 metrin suora pudotus, ennen kuin tulee taas tasaista vastaan. Amini tuuppasi naisen kaivoskuiluun. Mies heitteli irtokiviä ja tiiliä perään.

Nainen selvisi pudotuksesta hengissä pienin vahingoin. Ylös oli kuitenkin mahdoton päästä. Aikansa huudeltuaan sivullinen lenkkeilijä kuuli avunhuudot ja hälytti apua.

Amini otettiin parin päivän päästä kiinni ja kiisti loppuun asti syyllistyneensä rikokseen. Käräjäoikeus kuitenkin katsoi, että näyttö riitti langettavaan tuomioon murhan yrityksestä ja törkeästä raiskauksesta. Siitä hyvästä elinkautinen ja ikuinen karkotus Ruotsista.