Yle: Halloween peruttu kulttuurisen omimisen takia

Huomenna juhlitaan halloweeniä, joka aiheuttaa paljon mielipahaa. Yleisradion Kioski-ohjelma on antanut ohjeita suomalaisille millainen asu on sallittua ja millainen asu pahoittaa ihmisten mieliä.

Tärkein seikka näyttää olevan se, että ei harjoiteta kulttuurista omimista. Tämä tarkoittaa sitä, että halloweenissä ei pukeuduta intiaanipäähineeseen tai sombreroon. Myöskään BIBOC-julkkiksena esiintyminen ei ole suotavaa. BIBOC on feministikieltä ja tarkoittaa jotakin sinne päin, että kaikki ovat mustia paitsi valkoiset.

Tällainen BIBOC-leikki on siinä mielessä vaarallista, että jos esimerkiksi valkoinen ihminen leikkii mustaa gangsteria, niin siitä ei seuraa mitään. Mutta jos musta mies leikkii mustaa gangsteria, niin musta voi joutua pidätetyksi. Mustalla ei siis ole samoja oikeuksia kuin valkoisella.

Joten muistakaapa huomenna se, että lapset eivät saa leikkiä meksikaanoa tai inkkaria, mutta aikuiset voivat leikkiä, että mies voi olla nainen ja nainen voi olla mies. Ja tämä pitäisi ikään kuin uskoa faktana.

Subscribe
Notify of
guest
75 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Johan Steel

Tällä jampalla on halloweeni joka päivä:
https://www.youtube.com/watch?v=2Ao_vN2r5H4

Trampas

Klikkasin ja petyin, kun sieltä kerrankin löyty hyvä klikki.
Kiitos.

MattiS

Tänä vuonna otin idean asuun suoraan Yleltä. Minulla oli saamelaispuku, intiaanipäähine, tekotukka, naama maalattu mustaksi, toinen käsi keltainen, toinen ruskea ja selässä roikkui koraani-vessapaperirulla. Toisin sanoen taisin saada loukattua kaikkia. Jopa kaupan kassaneiti repeili kun ostokseni maksoin. Harmi etten nähnyt suvakkeja, olisin ehdottomasti halunnut morjestaa.

MattiS

Ai niin, idean isän nimi luki otsassa. Yle.

Viikko vielä

Siis…pyhäinmiesten päivähän on vasta viikon päästä??? Siirrelläänkö näitä niinkuin juhannstakin?

Qroquius Kad

Ei nyt puhuttu mitään pyhäinpäivästä, vaan hallowenista.

Halloween on shoppailua

Koko Halloeween on täyttä jenkki skeidaa ja toki sitä siirrellään sen mukaan kuin uskotaan maksimoitavan typerien kulutustavaroiden myynti.

Kari Ilmarinen

Suomen Itsenäisyyspäivästä taitavat kaikki putinistit ottaa niin ikään kunnolla kärsäänsä…

Niinkö

Mikä itsenäisyyspäivä? Itsenäisellä maalla on oma raha ja talouspolitiikka. Päättää itse rajavalvonnasta ja ketä maahan saa tulla. Oma lainsäädäntö. Poliitikot eivät ole ulkomaiden agentteja(WEF,NATO,EU…)Vieraan vallan armeija ei ole maassa. Nato-isäntämaasopimus. Tuntuuko sinusta ,että Suomi on itsenäinen?

Niinkö

Kaalista saisi ainakin leikeltyä isäntiesi käyttämiä pieniä pyöreitä lakkeja päälaelle .

K. Yömynokka
Suomi Finland

Kyllä ne nyt laittaa häjysti toisilleen… 😀

Niinkö

I am Madedevelopingcountrytogether

Sherlokki suvakko

Queer teema olis kauhujen kauhu halloweeniks. ”Hyi gay`heetä ku hetskyyt kättövät ömityisestii”

fatima_darra

Voisitko Paavo tehdä juttua Sanna Marin saamasta kultainen penis tunnustuspalkinnosta ansioistaan jauhojengin johtajana?

Qroquius Kad

On myös hienoa, että Manna Sariini ja länsinaapurin kollegansa Jeesus Kristersson rakastavat toisiaan:

https://www.is.fi/politiikka/art-2000009166305.html

Saan voimaa heidän rakkaudestaan!

Suomi Finland

Toivottavasti hän osaa laittaa palkinnon oikeaan paikkaan.

Joka yö.

Fatima Diharrea

Oliko se juttu siinä?

Jaki

Onko kaali siis venäläinen keksintö, enpä tiennytkään. Tykkään kaalikääryleistä, samoin pizerioissa tarjottavasta kaalisalaatista.

Qroquius Kad

Ei se ole Ryssän keksimä, mutta nykytilanteessa örkeillä ei enää ole muuta suuhunpantavaa vodkan lisäksi.

Minä

Koskas kiinnitetään huomiota siihen, että esim. afrikkalaiset ja lähi-itäläiset käyttävät eurooppalaisten kulttuurien vaatteita ja kaikenlaisia tavaroita, kuten kännyköitä? Onko heillä oikeus kulttuurinomimiseen?

Washbrush

Katsos, kun meillä eurooppalaisilla ei ole mitään kulttuuria, jolla olisi jotakin arvoa vihertaistolaisten silmissä.

Yyyh Yyyyyyyyh uli uli

Mustien akkojen suorat tekohiukset, mitäs vittua sekin muka on olevinaan.

MattiS

Minä loukkaannun aina kun kekkeri käy vessassa. Siinä omitaan eurooppalaista käymäläkulttuuria ihan tosissaan. Niillehän vessa on joko kuoppa maassa tai reikä lattiassa. Ja vieläkin valkoisen miehen pitää mennä sinne Afrikkaan kaivamaan niille kaivot, kun eivät itse pysty siihenkään. Ovat hyviä ainoastaan kahdessa asiassa; lisääntymisessä ja toistensa tappamisessa. Joo, sitä paskakulttuuria halutaankin omia.

Artillery man

Tarkennetaan vielä, että näistä islamilaisista kehitysmaista ja Afrikan sarven maasta tänne lonnineet muslimimiehet omivat estoitta tätä länsimaista kulttuuria noilta osin. Naiset ei niinkään, koska heillä on vapaus ja femakkojenkin mielestä pitääkin olla, pukeutua perinteisesti musliminaisen huiveihin ja säkkeihin myös täälläkin.

Anonyym

Kuulemma käyttöoikeus riippuu kunnioituksesta omaksuttavaa kohtaan. Jos arvostaa ja kunnioittaa omaksumaansa saa omaksua, jos pilkkaa ja vähättelee, niin ei saa.

Suomi Finland

No tuo ei riitä alkuunkaan. Heillä on täysi oikeus omia eurooppalaisten maa-alueet ilmaiseksi ja ampumatta laukaustakaan.

Iltalehti tänään:

”– Pelkkä kova linja ei auta: kun yksi jengirikollinen saadaan vankilaan, siellä odottaa jonossa jo seuraava hänen paikalleen. Eikä kaikkia ihmisiä voi saada vankilaan, ei siihen tietenkään ole edes vankilapaikkoja. Siksi tarvitaan ennaltaehkäisevää työtä ja rikollisten saamista pois jengeistä.”

Tässä unohdettiin mainita, että jokaista karkoitettua jengirikollistä kohti on 10.000 uutta matua tulossa innokkaasti tilalle. Ja tuosta joukosta nousee taatusti enemmän kuin yksi uusi jengirikollinen muiden vaan muuten kuormittaessa yhteiskuntaa.

Moonman

Olenkin ihmetellyt mikä ihme se bipoc on. Hyvä kun ylenanto olettaa että normaalit ihmiset tietävät mitä nuo lgbtpqyä jne. uuskieliset termit tarkoittavat

ORC

Ja kattia kanssa.

pimpelipom

Joku halloween on täysin turhaa
Mutta se että jotku oikeesti uskoo tuohon..

Qroquius Kad

Uskoo mihin?

eppu

Kauheinta on, että kun tipahtaa näistä termeistä. Ei enää ymmärrä, että mistä puhutaan niin se on yhtäkuin kaikki on kielletty. Ja se on aika synkkää elämää.

Qroquius Kad

Eivätpä nuo termit normaali-ihmisten eloa juurikaan kosketa.

MattiS

Ei noista kannata välittää. Mutta voi ottaa ideoita hauskanpitoon, kuten tuolla ylempänä kerroin.

Punainen Paimio

Eikö koko Halloweenin juhliminen ole kulttuurin omimista. Alun perin englantilainen juhla tai pile päivä on omittu USA Han. Ja nyt Suomeen. Pelkkää omimista

Qroquius Kad

Itse asiassa oli alunperin kelttiläisheimojen sadonkorjuujuhla ”samhain”.

Suomi Finland

Jos omimisilmiö leviää musiikkipiireihin, niin vaikutteiden ottaminen ja eri tyylien yhdisteleminen on jatkossa pian kiellettyä. Ja sehän johtaa aivan helvetin hyvään lopputulokseen, jota musiikin kuuntelijat voivat ylistää maailman tappiin.

fatima_darra

Voisikohan Ylenanto ohjeistaa, että mitä kiitoksenantamispäivänä ei saa tehdä? Saako edes kiitosta antaa?

Yyyh Yyyyyyyyh uli uli

Me oltiin siis lapsina ihan järkyttäviä rasisteja kun leikittiin kauboita ja inkkareita. Ja vielä enemmän rasisteja tänään koska ei HÄVETÄ eikä aiota pyytää anteeksi. Woke-kansa on kyllä tyhmää paskaa. Popsikaas sinitukkaiset nenäkoru homolesbotyttöpojat lisää niitä pillereitänne, tai viiltäkää itseänne lisää, ketään ei ihan aikuisten oikeesti kiinnosta.

Suomi Finland

Miten lajin omiminen sopii setalle ja vastaaville? Jotkut brittimiehet haluavat olla tätä nykyä koiria. Pukeutuvatkin koiriksi. Vaimot tosin kypsyvät usein noihin lemmikkieläimiinsä. Eli syrjivät törkeästi.

Jos se oma siippa haluaa pukeutua kaulapantaan ja lähteä lenkille koirana, niin on se nyt saatana, jos puoliso kehtaa sanoa, että asiassa olisi jotain vikaa.

Qroquius Kad

Eläimet eivät ole oikeustoimikelpoisia, joten ne eivät voi nostaa syytteitä lajillisesta omimisesta.
Niinpä siis ihminen saa leikkiä koiraa jos siltä tuntuu.

Suomi Finland

Joo, mutta puolestaloukkaantujat hoitavat hommat.

Ja onhan se nyt syrjintää, jos koiraa kohdellaan kaltoin ja omistaja haluaa siitä eroon.

Qroquius Kad

Ei syrjintää, vaan eläinrääkkäystä.

Yyyh Yyyyyyyyh uli uli

Mämminsyönti on kans kulttuurinomimista, yleensähän kakkaa syövät saksalaiset! HÄPEÄ MIETAA HÄPEÄ!!!

Ohmygod

Joo ja tamperelaiset levittävät maakuntiin mustaa makkaraa, jota nyt ei voi mitenkään pitää kulttuurina.

Yhtä vähän turkulaisten rusinamakkaraa.

Qroquius Kad

Mutta kun maailman nuorin ja kaunein pääministeri Manna Sariini pitää Mustasta Makkarasta, kuten tämä video todistaa,

https://www.youtube.com/watch?v=c06Sb3_aeqU

voiko se olla jotenkin huono asia?

Mustamakkara

Ei se ole mikään huono asia. Päinvastoin. Tykkään myös Sariinista ja nykäisen sitä monta kertaa viikossa eduskunnan vessassa edestä ja takaa.

fatima_darra

Niinpä, mustaa makkaraa saavat tarjoillla vain lapsia raiskailevat kemumatut.

Reijo Ruotsalainen

Tampereen torilla, aamuyön musta-makkarakioskin jonossa keskivaiheilla jonotti neekeri. Kohteliaisuutensa keräten, toinen jonottaja käänsi katseensa neekeriin, ja tokaisi: Itse herra Tapola, otaksun?

Anonyymi

Tuo viimeinen kappale osui taas naulankantaan ja erikoista on myös se, että näitä aikuisten leikkejä leikitään joka päivä. Sivumennen sanoen koko halloween on mielestäni käsittämättömän typerä ”juhla”.

Mitenkä sitten mustien artistien ja urheilijoiden hiusten blondaaminen? Paitsi että tulos on kornin näköinen, niin eikö se, jos mikään, ole kulttuurista omimista?

Yrjö

Suomi on kulttuurisestikin täysin USAn talutusnuorassa.
Nyt on Kekrin aika. Ja kohta pyhäinmiestenpäivä.

Jokeri

Saako transu pitää naisten vaatteita, eikö se ole omimista naisilta? Nämä feministisekopäät sotkeutuu lopulta omaan idioottimaisuuteensa. Pahinta tulevaisuuden kannalta on se, että yliopisto-opiskelijoista suurin osa alkaa olla näitä femakkoja ja siitä seuraa se, että heitä on kohta enemmistö päättävissä asemissa olevista. Länsimaiden tulevaisuus on lohduton.

Sakke

Feministi ja woke ei tietääkseni ole sama asia. Se ettei ole juntti ei tarkoita että hyväksyy kaikki vouhotukset ( omimis jutut yms.) Ei tietenkään kukaan voi välttää eikä tarvitsekkaan toiseien kulttuurien tuomia tapoja kauneusihanteita yms. Se on nimenomaan se rikkaus. Väkivalta ja rikostapojen omiminen on vaan typeryyttä.

Jusa

Kyllä feminismi ja woke ovat sittenkin sitä samaa sylttytehdasta. Ymmärrän näiden sanojen merkityksen, mutta ymmärrän myös mikä on sanojen takana.

JFK

Feministi ja woke voivat olla täysin ortogonaalisia asioita, eli ei millaan tavalla sidoksissa toisiinsa, mutta ongelma on se, että yleensä molempia kannattaa samat henkilöt. Ei ole sellaista henkilöä, joka kannattaa feminismiä, muttei wokea, ja vastaavasti, ei ole sellaista henkilöä, joka ei kannata feminismiä, mutta kannattaa wokea.

paraz östman

Mitenkäs on, voinko käyttää Jussi-paitaa, koska olen sekarotuinen satakuntalais-karjarjalainen? Jussi-paita kun vielä lienee pottunokkaisen rasisteeraavan valkoisen lihaa syövän heteromiehen uniformu.Jos ei ole vielä, niin suvakot keksivät sen…

Kartsa

Et saa omia Pohojaalaista vaatepartta, varsinkaan jos olet Savosta. Teenkö rikosilmoituksen, vai valitanko naisunioniin?

Isänmaa

Miksi tuoda jenkkilästä saatanallinen halloween juhla Suomeen?

Ohmygod

Miten?
Kumarratko kiljupäissäsi Putinin kuvaa?

Qroquius Kad

Sen ohessa saa myytyä lapsille ja lapsenmielisllle kaikenlaista krääsää.

fatima_darra

Kiitoksen antamispäivä kuulostaa vielä paljon typerämmältä.

Timppis.

Se nyt on ihan sama mitä ylenkioskissa ssnotaan kukaan ei nakkaa paskaakaan.nyt lauletaan taharrusta ja taquijaa makiata mitä vaan ylenkioskilta saa.

Nih

Kannatan kaiken erillisen kieltämistä ja tämä tule mieleen tuosta kiimasta.

Daavidin poika

Miksi tämä Halloween on yleensä tuotu Atlantin yli Eurooppaan.? Halloweenhän on Amerikkalaisten juhla.Tuskimpa Amerikassa tanssitaan koivun ympärillä juhannuksena.

Halloween on Amerikkalaisten juhla, ja juhannus on pohjois-eurooppalaisten juhla.

Qroquius Kad

Kuten jo ylempänä mainittu, halloweenin juuret ovat antiikin kelttiläisheimojen sadonkorjuujuhlassa.
Niinpä se on palannut Eurooppaan Amerikasta, jonne Brittein Saarilta lähteneet siirtolaiset sen veivät.

Pohjoismaissa vietetään näihin aikoihin kekriä, eikä juhannusta.
Keskikesällä suomalaiset viettävät Ukon juhlaa ja ruotsalaiset midsommaria.

Juhannus ja pyhäinpäivä ovat Lähi-idästä peräisin olevia jeesuslaisten juhlia, eivät pohjoismaalaisten.

Trampas

Burka olis ihan jees, mutten viitti paskoa lakanoitani tän takia. Ainiin mun uskonto ja heterous jarruttaa. muuten ihan mukana kameran kanssa youtubeen.
PS. Kaunis kuva äijästä. Tervetuloa Siionisti-natsi-ougadougoulaiseen- Hemingway funclubin. Itävaltalaisen kirjanpainajan seuraan. Hieno kuva

Trampas

joo en oo. voi sensuroida

Trampas

From Friday from 4:20 to monday…06 at max, shall they wear plastic bags and shit in their hellholes. Not at company area and greens.

kukkuluuruuheput

On se rankkaa se kulttuurin omiminen myös Suomessa
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17598704/suomi24-estaa-vastaamisen
Katsokaapa vaikka trollia näin Halloween-aikana.
Toki tuohan väittää olevansa se ketä esittää ja kuvakin muka oma. 🙂

nimabi

Thank you very much for sharing, I learned a lot from your article. Very cool. Thanks. nimabi