Gävlessä ammuskelu, vuoden 57. kuollut

Näyttää siltä, että ammuskelut vain kiihtyvät loppuvuotta kohti. Monina aikaisempina vuosina juuri joulukuu on ollut todellinen murhakuu, jolloin raatoa on tullut enemmän kuin joulupukilta kylmiä paketteja.

Viimeisin hengiltäampuminen tapahtui lauantai-iltana Gävlessä iltahämärissä, kun mieshenkilö ammuttiin useilla laukauksilla hengiltä. Ainakin 8-10 laukausta ammuttiin kohti, joista useimmat osuivat.

Ampuminen tapahtui ulkosalla asuinalueen parkkipaikalla. Teko on siinä mielessä poikkeuksellinen, että kohde oli keski-ikäinen, eli pistää silmään ammuttujen listalta selvästi keskimääräistä vanhempi.

Hengiltäammuttujen listalla järjestysluku oli nyt 57. kuoliaaksi ammuttu.

Viimeksi hengiltä ammuttiin tiistaina nuorukainen Västeråsissa. Viime yönä ammuskeltiin Solnassa kohti kerrostalohuoneistoa ja Eskilstunassa kaksi vihamielistä jengiä tulitti toisiaan, mutta tässä ei tullut osumia.