Poliisi etsii nimiä 23 koraanimellakoihin osalistuneelle henkilölle

Norrköpingin poliisissa jatkuu täysi tohina kun tutkijat yrittävät tunnistaa loppuja pääsiäisen koraanimellakoihin osallistujia. Nyt etsitään nimiä 23 mellakoitsijalle.

Norrköpingin ongelmalähiö Navestad oli yksi pääsiäisen koraanimellakoiden polttopiste. Poliiseja kivitettiin, autoja ja paikkoja poltettiin ja harjoitettiin muuten ilkivaltaa älämölisemällä.

Useita henkilöitä on jo tuomittu pitkiin vankeuksiin ja lisää on tiedossa. Poliisi etsii nyt 23 henkilölle henkilöllisyyksiä, jotka olivat mukana mellakoinnissa siinä määrin vakavalla tavalla, että heidät halutaan kuulusteltavaksi.

Poliisin kuvat voi katsoa poliisin nettisivulta. 

Viime pääsiäisen koraanimellakat leimaavat vuoden 2022 pääsiäistä. Se on Ruotsissakin iso juhlapyhä, johon ihmiset valmistautuvat suurin piirtein kuin jouluun.

Siitä huolimatta, että juhla on kantaväestölle iso juhla, niin islamistit katsoivat parhaaksi häiriköidä kantaväestön juhlapyhää rajuilla väkivaltaisilla mellakoilla.

Monikaan media ei ole puuttunut mellakoiden tähän puoleen. Ramadanin ja muiden islamistien harjoittamien muslimien juhlapyhät ovat sujuneet ilman pienintäkään valtaväestön mellakointia eikä niiden viettoon kukaan ole millään tavalla koskaan puuttunut.

Kunnioitus toisten juhlapyhiä kohtaan ei näytä toimivan toisin päin.

Pääsiäismellakoista jaettu jo 18 pitkää vankeustuomiota