Pääsiäismellakoista jaettu jo 18 pitkää vankeustuomiota

Kaupungit muistuttivat sotatannerta mellakoiden aikaan.
Pääsiäisen koraanimellakoiden oikeudenkäynnit jatkuvat. Poliisi on pystynyt selvittämään noin 300 sadan uusruotsalaisen mellakoitsijan henkilöllisyyden. 18 on jo tuomittu ja lähiaikoina nostetaan taas 30 uutta syytettä.

Pääsiäinen 2022 jää historiaan suurien koraanimellakoiden takia, joita tapahtui ympäri Ruotsia. Suurimmat olivat Norrköpingissä, Linköpingissä, Tukholman Rinkebyssä, Örebrossa ja Malmössä. Pienempiä mellakoita oli muissakin kaupungeissa.

Tällä hetkellä vankeustuomioita on siis jaettu 18 uusruotsalaiselle. Pieni kertaus paikallaan, ja että nimet varmasti jäävät nettiin, tulevaisuutta ajatellen. Tässä vähän listaa mitä on tapahtunut.

Norrköping

Norrköpingin käräjäoikeus tuomitsi kolmen vihamielistä muslimia useista eri rikoksista. Kaikissa seuraavissa tapauksissa rikokset ovat olleet pelastuslaitokseen kohdistuneita sabotaaseja, väkivaltaisia mellakoita ja virkamiehen väkivaltaisia vastustamisia. Varsinkin tuo pelastuslaitokseen kohdistuva sabotaasi antaa Ruotsissa kovia tuomioita.

  • Mahomed Hussen, 28. Vankeutta viisi vuotta. Somalian kansalainen ja syyttäjä vaati karkotusta, mutta oikeus ei lämmennyt, koska ”perhesyyt”.
  • Hussien Alhelou, 21. Vankeutta kuusi vuotta.
  • Mohammed Yaqoob, 22. Vankeutta kuusi vuotta.

Norrköpingissä poliisilla on 129 henkilöä epäiltyjen listalla, joista 66 henkilöllisyys on selvitetty ja linnaa tiedossa tulevaisuudessa, kunhan syytteet saadaan eteenpäin.

Kuvassa Norrköpingin muslimimellakoitsijat oikealta vasemmalle Hussen, Alhelou ja Yaqoob.

 

Örebro

Örebrossa mellakka oli ehkä väkivaltaisin. 71 poliisia loukkaantui kivityksessä, joista 50 vakavasti, että joutuivat hakeutumaan sairaalaan. Oikeudessa selvisi, että muslimimiehillä oli tarkoitus vahingoittaa poliiseja ja palomiehiä. Tähän mennessä 11 väkivaltaista kehitysmaista tullutta miestä on tuomittu.

Hussein Al-Maliki, 21. Hovioikeus laski hieman käräjäoikeuden tuomiota, eli neljä ja puoli vuotta vankeutta. Käräjäoikeus ei lämmennyt irakiaanon karkotukselle, joten hovissakaan se ei edennyt.

Abdullahi Ibrahim, 22. Hovioikeus nosti puolella vuodella käräjäoikeuden tuomiota, eli viisi vuotta vankeutta. Somalian kansalainen, mutta syyttäjä ei vaatinut karkotusta.

Ali Kafarnawi, 29. Aluksi luultiin, että Kafarnawi oli ikään kuin henkilö, joka yritti rauhoitella mellakoitsijoita, koska hän on jonkun sortin nuoriso-ohjaaja. Mutta sitten selvisi, että yksi pahimmista. Syyrialainen tuomittiin käräjäoikeudessa neljän vuoden vankeuteen ja ikuinen karkotus Ruotsista. Hovi pudotti karkotuksen pois.

Hussain Kafarnawi, 22. Yllä olevan nuorempi veli oli hyvin aktiivinen mellakoitsija. Tuomio ja sen kulku ihan sama kuin veljellään. Hovi tiputti karkotuksen pois ja neljän ja puolen vuoden vankeus jäi voimaan.

Alla kuvassa yllä olevat miehet samassa järjestyksessä.

 

Ardalan Abdulla, 27. Hyvin aktiivinen kivenheittäjä. Käräjäoikeus tuomitsi kuuden vuoden vankeuteen, mutta hovi laski viiteen ja puoleen vuoteen. Ruotsin kansalainen, joten ei voida karkottaa.

Yanik José Serrano, 25. Käräjäoikeus tuomitsi neljän ja puolen vuoden vankeuteen, mutta hovi korotti viiteen vuoteen. Ei karkotusta, koska Ruotsin kansalainen.

Abdulrahman Khalil, 21. Käräjä- että hovioikeus tuomitsi viiden vuoden vankeuteen. Syyttäjä vaati karkotusta Syyriaan, mutta oikeus ei lämmennyt asialle. Khalil heitti mm. yhtä poliisia kasvoihin kivellä parin metrin etäisyydeltä.

Ibrahim Yosef, 31. Mies heitteli poliiseja kohti kaikkea irtotavaraa, kiviä, pöytiä, tuoleja, keppejä, polkupyöriä ja potkulautoja. Ajoi myös yhtä poliisibussia, joka sytytettin lyhyen ajon jälkeen tuleen. Erittäin kovan luokan mellakoitsija, jolle seitsemän ja puoli vuotta vankeutta. Ruotsin kansalainen kuitenkin, joten ei voida karkottaa. Yosefilla mellakoiden tähän asti kovin tuomio.

Movsar Akaev, 36. Ryssällä kova kivenheittohimo, josta tuomittiinkin kuuden vuoden vankeuteen. Vaikka Venäjän kansalainen, niin syyttäjä ei vaatinut karkotusta.

Pasha Karim, 31. Neljä ja puoli vuotta vankeutta. Ei voida karkottaa, koska Ruotsin kansalainen.

Alla kuvakollaasi yllä olevista samassa järjestyksessä.

Yhden vankeuteen tuomitun tuomiolauselmaa ei löytynyt. Näiden 11 lisäksi oikeus on tuominnut 12 muuta uusruotsalaista pienempiin vankeuksiin, ehdollisiin vankeuksiin tai sakkoihin.

Örebron poliisilla on tällä hetkellä viitisenkymmentä mellakoitsijaa, joiden henkilöllisyys on selvillä ja asioiden tutkimista jatketaan. Kannattaa muuten huomata sekin, että lähiaikoina Örebrossa tippuu uusia tuomioita, sillä muutama viikko sitten luettiin kahdeksalle huikentelevalle muslimille syytteet.

Örebron käräjillä vaaditaan kahdeksalle muslimille tuomioita koraanimellakoista

Linköping

Linköpingissä oli todellinen perhejuhla, sillä mellakoissa oli muslimia mummosta ja vauvasta vaariin. Naisia oli erityisen paljon kiihottamassa nuoria poikalapsiaan poliisia vastaan. 25 poliisia loukkaantui vakavasti. Yksi sivullinen nainen hakattiin keskellä ruokakauppaa, koska tämä yritti hillitä mellakoitsijoita.

Moulham Abo Gamous, 22. Neljä vuotta vankeutta, ei voida karkottaa, koska Ruotsin kansalainen.

Elvedin Emini, 27. Oli Linköpingin mellakkapäällikkö, mutta silti käräjäoikeudessa vain kolme ja puoli vuotta, jonka hovi nosti neljään vuoteen vankeutta. Ei karkotusvaatimusta.

Husein Khaled Husein, 19. Käräjäoikeudessa kaksi vuotta, mutta hovissa korotus neljään vuoteen vankeutta.

Linköpingissäkin tutkimukset edelleen kesken, koska 50 henkilöä odottaa kuulustelukutsu. Lähiaikoina nostellaan kymmenkunta uutta syytettä.

Alla Linköpingin ketju yllä olevassa järjestyksessä.

 

Tukholmassa yksi henkilö tuomittiin kuuden kuukauden vankeuteen Rinkebyn mellakasta. Mies on Tadzikistanin kansalainen ja hänellä on jo ennestään karkotus päällä.

Malmössä ei ole vielä yhtään tuomittua, mutta 35 henkilöä odottaa syytteen luku loppuvuoden aikana.
Kuvat ovat poliisin esitutkintapöytäkirjoista.
– – –
Jos olisin sosionomi tai joku yliopistotutkija, niin tekisin väitöstyön näistä pääsisen koraanimellakoista.
Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Mahtaako tässä olla ainesta väikkäriksi asti?
Muslimit vain käyttäytyivät lajityypillisellä tavallaan, allahuakbaroiden ja riehuen elättäjiään vastaan.

Reijo Ruotsalainen

Yhteistä näissä tuomioissa näyttää olevan ”ei karkoitusta”. Mitäs jos islamistit sijoitettaisiin pysyvästi Märketin luodolle? Ja suomalaiset karkoittaisivat, kysyttäessä, Ruotsin puolelle Märketiä, ja ruotsalaiset Suomen puolelle. Ja tulisi talvi eikä Märketissä annettaisis sossutukilämmitystä? Kotimatka Agfanistaniin tarjottaisiin lentopudotuksena, laskuvarjolla vapaaehtoisille. Kieltäytyjöille ilman laskuvarjoa.

seant

Juuri tuo karkoitus ja alaikäisen kohdalla koko perhe sekä ikuinen porttikielto, aina kun häkki heilahtaa, olisi todella tehokas keino näiden muslimien rauhoittamiksi, sillä kyllä loppuikäinen raha, terveydenhoito jne. tekee sen ettei haluta karkoitusta omaan kotimaahan, jossa joutuu tekemään kunnolla töitä näitä etuja saadakseen.

Artillery man

Juuri tuota minä ihmettelen Ruotsin oikeuslaitoksessa. Mikä siinä on ettei käytetä tuota karkotusoptiota, jos siihen on pienikin mahdollisuus ja se tehoaisi muslimiretkuihin parhaiten. Tuntevatko lukeneet oikeusoppineet Ruotsissa todella jonkinlaista lukkarinrakkautta noita muslimi-ihmisjätteitä kohtaan etteivät henno luopua niistä vaikka siihen avautuisi tilaisuus. Ei voi ymmärtää. Ei ole täyspäistä toimintaa tuo.

X

No niin hammas lohkesi ja verisuoni meinas katketa päästä kun luki kohdan ”riehuen elättäjiään vastaan”. 🤯

Mike

On se Eurooppa niin paljon parempi poliittisesti kuin Venäjä tai Kiina. Hyvät johtajat. Moraali ja perhearvot kohdallaan. Lapset voi turvallisesti päästää ulos leikkimään.

PutinXi putt

Euroopassa pelätään matuja, Venäjällä ja Kiinassa poliisia. Molemmissa maissa ”ikuiset” johtajat.

black_danger_company

Rasmus Paludan tekee hyvää työtä. Arvostan ja kunnioitan. Ideologialtaan heikompi suvakki voisi alkaa jo miettimään, että miten helvetissä Ruotsista on tehty tuollainen persläpimaa.

Last edited 1 vuosi sitten by black_danger_company
Mr X

Siinäpä annos Rikastusta,ruotsin kansa kiittää tästäkin pläjäyksestä jalleen kerran. Kukahan mahtoi sanoa,ruotsi ei ole koskaan ollut turvallisempi…..

black_danger_company

Kyseinen ”orhi” myönsi äskettäin olleensa väärässä Venäjän suhteen. En pidätä hengitystäni, että milloin myöntää olleensa väärässä Ruotsin turvallisuuden suhteen.

Last edited 1 vuosi sitten by black_danger_company
Anonyymi

Kyllä Trumpia pilkattiin, kun hän toi esille Ruotsin levottomuudet ja väkivallan. Suomalainen media erikoisesti kunnostautui tässä lajissa, ei päivää, ettei jotakin huomauttamista; kravatin väri tai tapa kätellä. Mitään epäkorrektia ei nähty viimeisimmässä EU:n huippukokouksessa, kun Marin ryntäsi halaamaan jotakin vanhempaa miespoliitikkoa! Eikä nyt ole myöskään mitään pahaa muurin rakentamisessa itärajalle, jonka rakentamista Meksikon rajalle Trumpin aikaan kauhisteltiin. Senkin muuten aloitti alun perin Billy Clinton. En sano, että Trump on ihailtava henkilö, mutta oli monessa asiassa oikeassa, siis jotakin reiluutta peliin valtamedia, kiitos!

Hid Gid

Ruotsi on oikea paskavammaisuuden luvattu maa: rikollisia ulkomaalaisia ei karkoiteta. Ei jummarra tata.

Eini

Eurooppa tarvitsee näitä. Siis johonkin. Ehkä kenties jonkin kovan luokan konfliktin luomiseen? Mitään muuta järkeenkäypää syytä on hankala keksiä.

Anonyymi

Ja Suomi tarvitsee työperäistä maahanmuuttoa, vaikka maassa on laskentatavasta riippuen 200 000 – 300 000 työtöntä. Jos systeemi on sellainen, että töihin ei kannata lähteä, se pitää muuttaa! Kyllä tulijatkin sen pian huomaavat ja taas tarvitaan lisää!

Paina Jainen

Montako näitä Ruotsissa taas olikaan? Ja moniko heistä on kivennakkeluiässä, sanotaanko 7-80 vuotta? Oioioi…

HUOM.! Tuomiot ovat vihervassarikepu-hyväkkien mittakaavan mukaan annettuja koska uusi porvarihallitus ei ole vielä ehtinyt lakeja tiukentaa. Ja sillä aikaa matukat passar på eli käyttävät tilaisuutta hyväkseen…

Valtsu

Onko Ruotsin vankiloissa enää yhtään Svenssonia?

YLE v-pesee viiva-sannan

Mohammed Yaqoob, 22

Pate, sinultako on tuo kymmenen vuoden ikävirhe peräisin, onhan?

Anonyymi

Kauanko Ruotsilla riittää rahaa tähän sirkukseen? Poliisit, tuomarit ja vankilat taitavat käydä ylikierroksilla koko ajan, eikä tilanne näytä olevan ainakaan paranemaan päin.

TJL

Aika vähällä pääsivät. Jossain Kiinassa näistä tulisi niskalaukaus.

Sam Colt

Olikos se kristillisten puheenjohtaja, joka puuskahti ”skjut skarpt” – ampukaa kovilla niitä jotka kivittävät poliiseja.

Jihadisteja ei yhtään hillitse poliisi, joka seisoo rivissä kypärineen ja kilpineen.

Jos miljoonasta ilkiöstä muutama kymmenen tuomitaan käytännössä parin kolmen vuoden vankeuteen, niin tuomiot eivät tehoa edes tuomittuihin.

Bachelor- sarjasta?

Järkyn näköistä porukkaa. Ja näitä on Ruotsissa asumalähiöt eli hoodit/orten ja kadut pullollaan.

Moonman

Ei voida karkoittaa koska ”kansalaisuus”?Mikä ihmeen arvo sellaisten kansalaisuuden käsitteellä muka on, jotka vihaavat ja hyökkäävät avoimesti sitä maata vastaan jonka ”kansalaisia” ovat?
Samoin täällä hölmölässä; Kuka ja missä vaiheessa on keksinyt termin muuttovoitto, koska se tarkoittaa käytännössä tällaisen vihamielisen, joutilaan ja pahoja tekevän reservin kasvua joka pakkautuu lähiöihin elätettäväksi.

Tähän tyssäs

Kansalaisuuden poistamisen pitää olla helpompaa kuin sen antaminen.

Minä

Muutama vuosi vankilassa ei vaikuta noihin, sillä he pitävät sitä heitä ylentävänä ja maine vaan kasvaa. Ovat omasta mielestään suurmiehiä, kun palaavat kotiseudulleen vankilasta. Ja varmasti on nuoria ihailijoita.

fatima_darra

Voi kumpa palaisivatkin kotiseuduilleen. Minulla on paha pelko, että ne jäävät Ruotsiin, koska karkotuksiakaan ei näemmä toimeenpanna.

Last edited 1 vuosi sitten by fatima_darra

[…] Pääsiäismellakoista jaettu jo 18 pitkää vankeustuomiota […]