Örebron käräjillä vaaditaan kahdeksalle muslimille tuomioita koraanimellakoista

Syytetyt. Kuka on sinun lempi kehiskuukkeli? Kommentoi alle numerolla tai nimellä.
Örebrossa nostettiin viikolla syytteet kahdeksaa uusruotsalaista vastaan pääsiäisen koraanimellakoiden takia. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että mellakoissa oli kyse islamin “puolustamisesta”.

Kuluvan vuoden huhtikuun 15. päivänä Rasmus Paludanilla oli tarkoitus pitää koraanipeijaiset myös Örebrossa, mutta Paludan ei saapunut paikalle. Siitä huolimatta kaupungin muslimit kilahtivat ja aloittivat sodan poliisia vastaan. Esitutkintaan on tutustunut Samnytt.

Lopulta mellakointiin osallistui satoja kehitysmaista tulleita ihmisiä, joiden vihan kohde oli poliisi. Lyhyt pätkä mitä tapahtui:

Poliisikuulusteluissa miehet ovat kertoneet olleensa sodassa islamin puolesta puolustamassa islamia. Tämä tulee esille monissa esitutkintaan päätyneissä chat-keskusteluissa, joissa muslimimiehet kiihottavat toisiaan mellakkaan.

“Bro kaikki muslimit taistelivat kovasti. Mashallah. Me tuhosimme heidät. Poliisi juoksivat kuin raukat, allahu akbar!”

Esitutkinnassa on käyty läpi satoja filmejä ja äänitallenteita, joista osassa on puhuttu ruotsia, useimmissa somaliaa, arabiaa tai jotakin muuta kehityskieltä.

“Taistelimme rohkeasti heitä vastaan ja voitimme, allah tiedät kyllä. Poltimme heidän autoja ja se oli hyvä. Kaikki muslimit olivat yhdessä inshallah!”

Median vääristelemät motiivit

Kahdeksaa miestä syytetään nyt törkeästä pelastuslaitoksen sabotaasista (sabotage mot blåljusverksamhet) ja useita myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Kaikki ovat taustaltaan kehitysmaista, paitsi yksi ruotsalainen muslimi, ja kansalaisuuksien kirjo on laaja.

Kannattaa taas kerran huomata pari aivan oleellista seikkaa, kun näitä mellakoita on yritetty selittää mediassa parhain päin. Nämäkään syytetyt miehet eivät ole enää mitään nuorukaisia. Nuorin on jo 26 vuotta ja keski-ikäkin yli 33 vuotta. Eli mellakoiden selitykseksi ei käy leikkikentän puutteista kärsivät nuorukaiset.

Toinen on se, että mediat ovat yrittäneet selittää mellakoita gangsterien tekosilla. On aivan oleellista huomata, että nyt syytetyt miehet eivät ole mitään gangstereita. Jotain pieniä liikennerikkomuksia, ratteja, pahoinpitelyjä ja seksuaalisia ahdisteluja, muutamalla ei edes rikosrekisteriä. Eli mellakoiden selitykseksi ei käy turhautuneet gangsterit.

Mikä sitten on motiivi mellakoinnille?

Se tuli jo tuossa yllä esille. Nämä miehet lähtivät uskonsotaan islamin puolesta ja kiihottivat väkijoukkoa siihen. Koko mellakoiden ajan huudettiin allahu akbaria ja islamin uskonnollinen aspekti oli konkreettisesti mukana.

Kun mellakat olivat ohi, niin miehet kiittelivät toisiaan, “Bro hienosti meni, poltettiin niiden autot ja poliisit pelkäsivät kuin kynityt kanat valla.”

Muslimimiehet olisivat voineet rauhoitella toisiaan ja muita ihmisiä, että ei kannata mellakoida. Mutta he lähtivät uskon puolesta sotaan ja kiihottivat siihen muitakin ihmisiä. Media taas on kaikin mahdollisin keinoin yrittänyt vääristää mellakoiden motiivia ja miedontaa sitä nuorukaisten tai toisaalta gangsterien tekosiksi. Sillä on aivan valtava ero, että ovatko mellakoitsijat teini-ikäisiä nuoria vai aikuisia muslimimiehiä.

Nythän mellakoiden todellinen syy voidaan mukavasti jättää taustalle, eikä kenenkään tarvitse sanoa ääneen, että mellakoissa oli kysymys islamista.

 

Syyttäjä vaatii vankeustuomioita ja karkotuksia kaikille, jotka voidaan kansalaisuuden puolesta karkottaa.

Subscribe
Notify of
guest
35 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
mari

Minäkin valitsen hänet toiseksi jaetulle ykkössijalle. Tyypin nimi on taatusti vaihdettu. Nro 1, eli Toho jakaa ykköstilan Cassius Clayn eikun siis Mohamed Alin kanssa. Tyyppi näyttää ehdalta raketti-insinööriltä, kasvoilta kuultaa huikea ÄO. Miten noin fiksun oloinen mies on voinut eksyä tuollaiseen porukkaan?
Muutes, matkabloggari Bald and Bankrupt teki juuri usean päivän matkan Afganistaniin. Tuo tunnin & 12 minuuttia kestävä video kannattaa ehdottomasti katsoa. Siellä Bald vitsailee Talibaneille, huutelee auton ikkunasta Hey, where’s the Talibán? Kättelee usein Talibanin sotilaita ja kaikilla (myös Talibaneilla) on hauskaa. Joka paikassa on niin rauhallista ja ruokaa ovat torit täynnä ja kauppoja on pitkin Kabulia. Siis jumalauta tuosta maasta ei pidä yhtään ainuttakaan afgaania päästää yhtään minnekään. Sehän on ihan asuttava ja rauhallinen maa nykyisin. Sitäpaitsi länsituristitkin ovat tervetulleita.

Tuosta linkistä pääsee suoraan videoon https://youtu.be/y2Nba4MMBAU

markku korhonen

Mohamed Ali ei kyllä näytä kuvassa päivääkään yli 55 vuotiaalta, liekö pitkä työura vanhentanut?

Toho Hoi, laita mopo toho

Ahmed Toho on ehdoton suosikki, Toholammelta, niitä Toholammen Tohoja. Paikallinen K-kauppias ja pikkutyttöjen jalkapallovalmentaja.

Mutta mitä tekee Mulatt Kusenov Ruotsissa? Voipi hyvinkin olla samasta paikasta kotoisin kuin kaljarekkamurhaaja Akilov.

neukkuneekeri

Yksi tuosta joukosta luultavasti gusenoi svedujen muroihin.

Nkeristöliitto

Kaikki ovat jo gusenoineet, useilla eri tavoilla.
Yxi huijaa avustuksissa, toinen myy huumeita, kolmas on pahoinpidellyt, neljäs polttanut auton…

defund v-YLE

Äääni -> 1.
On muuten osallistunut swedupoliisin pullakahveille usein, mutta turhaan – kuten nyt nähdään!

Taavi Attenporo

Kun johtajauroksille tarjottiin pullaa ja kahvia, niin niiltä olisi pitänyt vastineeksi ottaa luulot pois.

Joukossa tyhmyys tiivistyy ja pahimmillaan siitä järkiintyminen edellyttää riittäviä kipuaistimuksia.

mari

Näin se aika usein elävässä elämässä menee. Juuri siksi nämä eivät sikaile omissa kotimaissaan. Jos jossakin, vaikkapa Irakissa nämä käyttäytyisivät samalla tavoin kuin Ruotsissa, tulisi äkkiä lähtö ankeaan ja pimeään koppiin jossa saattaisi tulla jalkapohjat kipeäksi. Arabit, ja ylipäätään ählämit ovat sellaista porukkaa joiden nyt vain tarvitsee elää rautasaappaan alla jotta he käyttäytyisivät. Ruotsissa sellaista meininkiä ei ole ja jälki on sitten tällaista.

karhukoppi

Suomen poliisilla oli asianmukaiset otteet 40-luvun lopulla kun sodassa aikuistuneet miehet etsivät Karjalan korpiin kadonnutta nuoruuttaan viinan voimalla.
“Nokialainen nuoriso-ohjaaja” piti huolen siitä, että iholle ei tultu eikä suuta pahemmin soitettu. Oikeuslaitoskaan ei itsestään selvää järjestyksenpitoa kampittanut kuten nykyisin.

Saapas nähdä miten kauan kestää ennenkuin tämän punavihreän yhteiskunnan tahtotila asettuu vastaavien vaatimusten mukaiseksi.

mari

Nooh, kuulin eräältä asianajajalta, että vielä 70-luvulla poliisi hakkasi käytännössä kaikki juoppoputkaan joutuvat. En nyt ihan sellaista kaipaa Suomeen. Poliisin tehtävä on pitää yllä järjestystä ja suorittaa esitutkinta rikostapauksissa. Oikeuslaitos on sitten se joka tuomitsee…jos tuomitsee. Joskus se palkitsee. Kuten puolen miljoonan euron potilla niin kuin taannoin nähtiin. Kyllä siinä on kaulankatkojia mahtanut naurattaa matkalla pankkiin.

Sivumennen sanoen; jos ei ole varmaa näyttöä siitä kumpi sen kaulan katkaisi, ei olisi pitänyt lähteä ajamaan syytettä. Meillä kun ei ole lakipykälää jossa sanottaisiin “jos rikoksen yhteydessä joku menettää henkensä, pidettäköön kaikkia vastuullisena murhaan”. Tuolla pykälällä olisi kaulankatkojat saaneet tuomion.

Qroquius Kad

Ainakin blogia pitävä oikeustieteen ja filosofian tohtori Jukka Kemppinen on kertonut tuosta, että vielä 1970-luvulla kaikki putkaan syystä tai toisesta joutuvat hakattiin, vieläpä naamaan että kaikki näkisivät mitä on tehty kenen toimesta.

Heräsi vaan kysymys, kuinka monta naista ja tyttöä on raiskattu poliisilaitostemme putkissa, kun sinne joutuneet olivat lainsuojattoman asemassa?

Reijo Ruotsalainen

Ja poikaa, ja koiraa, ja pulua?

Prozac

En nyt ihan usko, että kaikki juoppoputkaan joutuneet hakattiin menneinä aikoina. Jos alkoi pullikoimaan, niin sitten varmaan tuli pampusta. Kaikki yleistykset on vaarallisia, tämäkin.

S. Omppu

Kuulin joskus 1950-luvun nuorilta että poliisien joukossa oli yksittäisiä
kovakätisiä konstaapeleita joita pelättiin.

Tuon blogistin väitteessä lienee juristilisää, joka ei tunnetusti ole pieni (ainakaan euromääräisesti)

Karhukoppi

Tuollainen juopporeppanoiden rutiinihakkaaminen pitää tietenkin jättää historian roskatynnyriin.

Suomen poliisin ei pitäisi kuitenkaan mennä myöskään toiseen äärimmäisyyteen eli ruotsalaiselle pullakahvtarjoilun linjalle.

Kultainen keskitie voisi olla jonkinlainen “pamppua kivittäjille” -tyylinen

Anonyymi

Eläköön monikulttuurisuus ja sen tuoma rikkaus!

Suomi Finland

Näiden IQ > 160 tyyppien katseista voi päätellä, että Mars- raketti on valmistumassa hyvää vauhtia. Mikä olisikaan suurempaa rikkautta kuin että ensi uutena vuotena kymmeniä Mars- raketteja ammuttaisiin vaakasuoraan ihmisiä ja taloja päin?

Sherlokki suvakko

Vittumaisen näköisiä pärstiä.

Reijo Ruotsalainen

Mites ois saunantaa????

Ilmari

Näistä ikinuorista suosikkini on numero 1. Edes hänen kansalaisuuttaan ei tiedetä joten ei voida tietää onko hän joutunut kotimaassaan vainotuksi. Siitä huolimatta hän on saanut turvapaikan.

fatima_darra

Tosi pahasti viiraa päässänsä Kevin Janssonilla, kun lähtee tuollaseen haittakemumatu porukkaan mukaan.

mari

Ihmettelin itsekin, että mitähän v*ttua tuokin sälli tuossa porukassa tekee. Sama juttu tuo latvialaisen kanssa.

Suurimmalla osalla ei näemmä ole Ruotsin kansalaisuutta joten tuomion jälkeen karkotus. Eiköhän tämä porukka ole näyttönsä antanut, eli ei ole mitään annettavaa yhteiskunnalle, jos ei kulueriä lasketa.

Käsittääkseni Ruotsissa sen (karkotuksen) pitäisi sisältyä tuomiolauselmaan joten se selviää viimeistään siinä vaiheessa kun näille luetaan tuomiot.

mari

Niin, ja tuomion on oltava tarpeeksi ankara jotta siihen voidaan sisällyttää karkotus. En usko, että nämä tulevat saamaan mitään pään silittelyä kummempaa.

Alpertti

Kertasin neljä Iltalehden pääsiäismellakkauutista. Yhdessäkään ei ollut mainintaa nuorisosta. Yhden jutun mukaan poliisi tosin epäilee pääsiäismellakoitsijoilla olevan jengiyhteyksiä. Tästä ei mainittu, onko joku poliisi sanonut näin vai onko se vain journalistin päätelmää.

Iltalehti on asiaa tutkittuaan tullut vuonna 2022 päätelmään, että Suomi voi vielä välttää Ruotsin mellakat ja virheet. Siinä jää vain huomioimatta se, että jospa mellakat eivät olekaan virhe ja jospa Ruotsi ei olekaan tehnyt virheitä, joka tässä yhteydessä yleensä tarkoittaa ns. kotouttamisen epäonnistumista. Jospa mellakat ovatkin normaali osa yhteiskuntaa, ja Iltalehti ei kapeakatseisuudessaan tajua tätä. Jospa tarvitaankin vain vähän sitä kulttuurin tuntemusta, jota kultamussukat tuovat tullessaan siinä missä ystävyyttä, naapuruussuhteita ja kivoja pelihetkiäkin. Ehkäpä jos demokratia ja poliisi tajuaisivat olla häiritsemättä kultamussukoita, ei olisi mellakoitakaan?

Sam Colt

Tuntematon Sotilas muistaakseni päättyy lauseeseen: “Aika velikultia”. Ja sotilaitahan nämäkin. Tai sitten vaan kajahtaneita rosvoja.

Suomi Finland

Valla valla inshallah —> kotimaahan siitä riehumaan mars. Tai pikemminkin rauhoittumaan. Se oikea kotimaa olisi näille varsinainen paratiisi, kun siellä ei rasisti pilkkaa islamia. Siellä voi elää tarvitsematta loukkaantua päivittäin jostain ruotsalaisesta rasismista.

Lurssi

1 olisi ehdoton voittaja jollei numero 2lla olisi noin mielipuolinen katse. Eli oma suosikki nro2

mari

Itse olin lähellä valita nro kolmosen. Tämä herra jos tulisi kadulla hämärässä vastaan, vaihtaisin suosiolla kadun puolta. Mies näyttää jonkinsortin mielipuolelta. Ja kyllähän näitä vielä Helsingissä asuessani tuli hämärässä vastaan kun iltavuorosta kotiin lompsi. Oli se etenkin alkuun niin vapauttavaa kun muutti pois. Täällä ei tarvitse varoa mohamedeja eikä muhamedeja ja kaupungilla voi huoletta käydä vaikka yökahvilla puoliltaöin.

Mr X

No nyt on Suurjärki koossa,kun ko lauma istahtaa vesi(tai kamelinkusi)piipulle yhteistuumin. Nämä voisi asuttaa h.utisalon,p.turPon ja m.ikkosen kotikulmille,unohtamatta tienauspäälikkö st.uppikullia,pläjähtäisi Valtava rikastus sitä ansaitseville. Nr 3 on itse islam.

Moonman

Ahmed toho. Piirteistä välittyy se nykyinen, uusi ruotsalaisuus joka korvaa tuhansien vuosien aikana kehittyneen tylsän pottunokkaisen ja rasistisen ruotsalaisuuden, missä kaikki rasistisesti toimi ja oli puhdasta ilman pslavia autoja ja roskakasoja

Hurja Shokkitila

Ihme että tuo ruotsin demograafiseen vähemmistöön kuuluva Kevin on ruvennut aktiivisuvakiksi, yleensä noi Kevinithän ovat vaan ns. hengessä mukana ja suuria islamin ystäviä kunhan vaan ei vaikuta omaan elämään millään tavalla. Noi muut on ihan perus-Börjejä ja Lennarteja kaikki, ota missä tahansa ruotsalaisessa kaupungissa kuvia ensimmäisistä vastaantulijoista niin tuollaiselta näyttää.

Bertoldt

Valtava määrä vihaa ja suvaitsemattomuutta on noissa miehissä. Ovat muslimeita. Karkotus jokaiselle.

Mikko

Minun suosikki on numero 8.n Rahmads Stromanis. Tullut itä-Euroopan kautta.

trackback

[…] Örebron käräjillä vaaditaan kahdeksalle muslimille tuomioita koraanimellakoista […]