Örebron käräjillä vaaditaan kahdeksalle muslimille tuomioita koraanimellakoista

Syytetyt. Kuka on sinun lempi kehiskuukkeli? Kommentoi alle numerolla tai nimellä.
Örebrossa nostettiin viikolla syytteet kahdeksaa uusruotsalaista vastaan pääsiäisen koraanimellakoiden takia. Esitutkinnassa on tullut ilmi, että mellakoissa oli kyse islamin ”puolustamisesta”.

Kuluvan vuoden huhtikuun 15. päivänä Rasmus Paludanilla oli tarkoitus pitää koraanipeijaiset myös Örebrossa, mutta Paludan ei saapunut paikalle. Siitä huolimatta kaupungin muslimit kilahtivat ja aloittivat sodan poliisia vastaan. Esitutkintaan on tutustunut Samnytt.

Lopulta mellakointiin osallistui satoja kehitysmaista tulleita ihmisiä, joiden vihan kohde oli poliisi. Lyhyt pätkä mitä tapahtui:

Poliisikuulusteluissa miehet ovat kertoneet olleensa sodassa islamin puolesta puolustamassa islamia. Tämä tulee esille monissa esitutkintaan päätyneissä chat-keskusteluissa, joissa muslimimiehet kiihottavat toisiaan mellakkaan.

”Bro kaikki muslimit taistelivat kovasti. Mashallah. Me tuhosimme heidät. Poliisi juoksivat kuin raukat, allahu akbar!”

Esitutkinnassa on käyty läpi satoja filmejä ja äänitallenteita, joista osassa on puhuttu ruotsia, useimmissa somaliaa, arabiaa tai jotakin muuta kehityskieltä.

”Taistelimme rohkeasti heitä vastaan ja voitimme, allah tiedät kyllä. Poltimme heidän autoja ja se oli hyvä. Kaikki muslimit olivat yhdessä inshallah!”

Median vääristelemät motiivit

Kahdeksaa miestä syytetään nyt törkeästä pelastuslaitoksen sabotaasista (sabotage mot blåljusverksamhet) ja useita myös virkamiehen väkivaltaisesta vastustamisesta. Kaikki ovat taustaltaan kehitysmaista, paitsi yksi ruotsalainen muslimi, ja kansalaisuuksien kirjo on laaja.

Kannattaa taas kerran huomata pari aivan oleellista seikkaa, kun näitä mellakoita on yritetty selittää mediassa parhain päin. Nämäkään syytetyt miehet eivät ole enää mitään nuorukaisia. Nuorin on jo 26 vuotta ja keski-ikäkin yli 33 vuotta. Eli mellakoiden selitykseksi ei käy leikkikentän puutteista kärsivät nuorukaiset.

Toinen on se, että mediat ovat yrittäneet selittää mellakoita gangsterien tekosilla. On aivan oleellista huomata, että nyt syytetyt miehet eivät ole mitään gangstereita. Jotain pieniä liikennerikkomuksia, ratteja, pahoinpitelyjä ja seksuaalisia ahdisteluja, muutamalla ei edes rikosrekisteriä. Eli mellakoiden selitykseksi ei käy turhautuneet gangsterit.

Mikä sitten on motiivi mellakoinnille?

Se tuli jo tuossa yllä esille. Nämä miehet lähtivät uskonsotaan islamin puolesta ja kiihottivat väkijoukkoa siihen. Koko mellakoiden ajan huudettiin allahu akbaria ja islamin uskonnollinen aspekti oli konkreettisesti mukana.

Kun mellakat olivat ohi, niin miehet kiittelivät toisiaan, ”Bro hienosti meni, poltettiin niiden autot ja poliisit pelkäsivät kuin kynityt kanat valla.”

Muslimimiehet olisivat voineet rauhoitella toisiaan ja muita ihmisiä, että ei kannata mellakoida. Mutta he lähtivät uskon puolesta sotaan ja kiihottivat siihen muitakin ihmisiä. Media taas on kaikin mahdollisin keinoin yrittänyt vääristää mellakoiden motiivia ja miedontaa sitä nuorukaisten tai toisaalta gangsterien tekosiksi. Sillä on aivan valtava ero, että ovatko mellakoitsijat teini-ikäisiä nuoria vai aikuisia muslimimiehiä.

Nythän mellakoiden todellinen syy voidaan mukavasti jättää taustalle, eikä kenenkään tarvitse sanoa ääneen, että mellakoissa oli kysymys islamista.

 

Syyttäjä vaatii vankeustuomioita ja karkotuksia kaikille, jotka voidaan kansalaisuuden puolesta karkottaa.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.