Nelikko syytteeseen erityisen törkeistä joukkoraiskauksista Huddingessa

Södertörnin käräjäoikeudessa Huddingessa luettiin syytteet neljälle miehelle joukkoraiskauksesta. Rypäs koskee kahta erillistä raiskausta. Tekosarja nousee Ruotsin rikoshistorian härskeimpiin tekoihin.

40-vuotias ruotsalainen nainen oli liikkeellä Huddingen Flemingsbergissä kesäkuun loppupuolella. Nainen oli ollut illan ravintolassa ja matkalla kotiin hän päätti oikaista metsälämpäreen läpi polkua pitkin.

Epäonneksi samaa polkua vastaan tuli Eritreasta Ruotsiin tulleet neljä sotaa, vainoa ja kidutusta paenneet miehet: 1989 syntynyt Haileab Weldemichael, 1987 syntynyt Mihretab Gebrehiwt, 1993 syntynyt Seare Measho Redae ja 1995 syntynyt Huluf Kindeya Gebremariam. Miehillä pullotti kovan puoleisesti puntissa.

Kohtaamistilanteessa yksi miehistä potkaisi naista jalkaan siten, että nainen kaatui maahan. Sen jälkeen kolme miestä hyökkäsi naisen kimppuun, yksi filmasi. Nainen raiskattiin useaan otteeseen.

Syyttäjän mukaan teko oli erityisen raaka, sillä miehet osoittivat naista kohtaan erityistä raakuutta käyttäen väkivaltaa sekä se, että tekoa filmattiin koko ajan. Nainen sai myös ruumiinvammoja, mutta oikeus määräsi ne salaisiksi.

Tästä raiskauksesta nelikkoa syytetään törkeästä raiskauksesta.

 

Mutta ei siinä vielä kaikki. Nelikosta kaksi osoittautui todellisiksi rakkauden jumaliksi. Kun metsälämpäreessä tapahtunut raiskaus oli lopetettu ja nelikko poistui paikalta, niin joukkueen kaksi miestä Weldemichael ja Gebrehiwt siirtyivät läheiselle Flemingsbergin rautatieasemalle.

Kaksikkoa panetti edelleen ja nyt tehtiin uusi suunnitelma. Eritreaanot jäivät kytikselle lähistölle ja kun aseman hissiin meni nainen, niin toinen mies juoksi samalla oven avauksella hissiin ja raiskasi hississä nuoren naisen. Toinen piti vahtia oven ulkopuollella. Kun toinen hississä sai homman valmiiksi, vaihdettiin vuoroa. Nainen ei päässyt mitenkään pakenemaan.

Teon jälkeen nainen jätettiin niille sijoilleen ja miehet poistuivat paikalta. Tästä syytteet myös törkeästä raiskauksesta.

Itse oikeudenkäynti alkaa 5. joulukuuta ja tuomion odotetaan tulevan joulukuun lopussa. Syyttäjä vaatii pitkiä vankeusrangaistuksia ja karkotuksia Ruotsista.

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin. Koska kukaan ei seuraa kommentointipalstaa reaaliajassa, niin kommentin hyväksyntään voi mennä pitkä aika.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.

Pt-media ei kerää mitään tietoja rekisteröitymisistä, eikä näe rekisteröityjän tietoja.