Vuonna 2002 syntynyt mies vangittiin Myyrmäen surmatyöstä


Vantaan poliisi jatkaa Myyrmäessä 17.11. tapahtuneen, postinjakajaan kohdistuneen, vakavan väkivallanteon tutkintaa. Oikeus vangitsi tänään teosta epäiltynä 2002 syntyneen miehen.

– Aiemmin tekoon epäilty mies vapautettiin, sillä poliisilla ei ollut edellytyksiä jatkaa hänen vangitsemistaan. Selvitämme edelleen hänen osaltaan yön tapahtumien kulkua, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tero Tyynelä Itä-Uudenmaan poliisista.

Postinjakajan murhaan on tänään vangittu Itä-Uudenmaan käräjäoikeudessa toinen henkilö syytä epäillä perusteella. Hän ilmoittautui itse poliisille. Hän on ilmoittautuessaan kertonut syyllistyneensä tekoon.

Tässä kannattaa huomata se, että epäilty vangittiin kaikkein lievimmällä perusteella eli syytä epäillä-perusteella. Se tarkoittaa sitä, että vaikka mies on tunnustanut teon poliisille, niin se yksin ei riitä oikeuden tuomioon vaan näytöksi pitää löytyä muutakin materiaalia.

Vangittu on joka tapauksessa suomalainen Joonas Petteri R***.