Taistelu Bakhmutista – venäläisten lihamylly

Donetskin alueella sijaitsevasta Bakhmutin kaupungista on viime päivien aikana muodostunut venäläisille joku kunnian kenttä, jonne syötetään jatkuvalla syötöllä miehiä kuolemaan.

Bakhmut taistelu on jostain syystä noussut taisteluiden polttopisteeseen, vaikka kaupungilla ei ole varsinaisesti strategista merkitystä Venäjälle. Vähän kuin Talvisota-elokuvassa kun se yksi sotilas lausui ennen kuolemaansa, että ”olisin kysynyt, että mitä tärkeää tuossa betonimöykyssä on”, kun kasemattia yritettiin vallata takaisin, jolla ei ollut mitään merkitystä sodan kulun kannalta.

Paitsi, että oli, ja on.

Kremlissä halutaan ihan selvästi aivan epätoivoisesti edes jotakin voittoja, jotain mitä esitellä kansalle. Muuten tätä lihamyllyä ei oikein voi selittää.

Kyse on siitä, että Venäjä yrittää aivan epätoivoisesti vallata Bakhmutia takaisin. Rintamalinja on aivan kaupungin itäpuolella. Venäläiset joukot yrittävät jatkuvilla rynnäkköhyökkäyksillä, ”uraa-hyökkäyksillä” vallata Bakhmutia takaisin, mutta ei onnistu. Ukrainan joukoilla ei varsinaisesti ole edes vaikeaa napsia venäläisiä tällaisissa joukkohyökkäyksissä.

Venäläisiä kuolee toisin sanoen liukuhihnalla. Kun yksi osasto saadaan tapettua turhaakin turhemmassa hyökkäyksessä, niin takaa tulee uusi osasto kuolemaan. Venäläiset eivät myöskään välitä vähääkään kaatuneista, haavoittuneita makaa kuolemassa ja kärsimässä rintamalinjan välimaastossa ei-kenenkään maalla mutavellissä.

Ukrainan linja pitää melko helposti, mutta toisaalta Venäjä on tuhonnut koko linjan takana olevan kaupungin kivijalkaa myöten massiivisilla pommituksilla. Kaupungissa on jonkin verran siviilejä vielä, mutta koska vettä, sähköä eikä ruokaa ole, niin tilanne on vaikea. Dronekuvaa täysin tuhotusta kaupungista.

 

Mitään lukuja venäläisten kaatuneista ei ole, mutta eri sotilaslähteiden mukaan esimerkiksi yhdessä uraa-hyökkäyksessä kuoli 150 venäläistä ja muutama kymmenen sai kontattua takaisin kotipoteroon. Joka tapauksessa yhteensä venäläisten kaatuneiden sotilaiden määrä ylittää näinä päivinä 100 000.

 

Olosuhteet alueella ovat mutaiset. Lunta sataa ja on märkää, mutta maa ei ole vielä jäässä. Maaperä on multamaata (tai jotain), joten koko alue on yhtä suurta mutavelliä, jonne mies uppoaa polvia myöten ja ajoneuvoilla liikkuminen on vaikeaa. Kuvia etulinjasta. Näyttää ihan kuin jostain ensimmäisestä maailmansodasta.

Melkoista lällyä olosuhteet.

 

Saa nähdä kauanko Venäjä jatkaa miesten syöttämistä lihamyllyyn.

Subscribe
Notify of
guest
17 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Iloisia tunnelmia mitään voittamattoman Putin-armeijan rautaisissa reserveissä liikekannallepantuina:

https://twitter.com/antiputler_news/status/1598749259620175873?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1598749259620175873%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=

Hei, tenttu-ukot, hyppikää
Nyt on riemun raikkahin aika!
Hetken kestää humalaa
Ja se on helkkarin mukavaa!
Hei, tenttu-ukot, hyppikää
Kohta loppuu tää riemun aika.

Hei, tenttu-ukot, hyppikää
Kohta rintamalle on matka
Hetken säilyy teillä pää
Ja sitten maahan se leviää
Hei, tenttu-ukot, hyppikää
Kohta ootte multaa te mustaa!

Runtiti-pou

Nyt olisi Euroopalla sauma kukistaa Venäjä lopullisesti. Valitettavasti tahtoa ei ole. Toista oli joskus enen:

https://www.youtube.com/watch?v=vAqqRkKGm_4

Mario Pol

Saksalaiset taisivat (jälleen) valita johtajakseen holokaustihenkisen kanslerin.

Qroquius Kad

Se oli holodomor, ei holokausti.

Runtiti-pou

Suomi ja Baltia puuttuvat. Samopin Puola ym listaltasi

Kyllä kannatti

No mitäpä sitä ei kunnon venäläinen Putinin eteen tekisi!
”Iloisin mielin kärsi hän vaan”, poika kelpo sankarin.

X

Harmi kun Somalia ei kuulu Natoon, voitaisi laivata tänne tulleita ”turvapaikan” hakijoita vaikka vähän enemmänkin sinne hyväntahdon eleenä.

Lokasanko huiputtaa Putelia

Eipä tuo Lokasanko niin pöljä olekaan kuin mitä luulisi. Sillähän on ihan järkeviä ajatuksia ja välttelee liikaa sekaantumasta Putinin sotkuihin:

https://www.expressen.se/nyheter/lukasjenka-lurar-putin-for-att-slippa-delta-i-kriget/

YLEn valehteleva tuo yle

V*tun kätevää! Ukrainalaiset joutuvat ampumaan neukkulan (esim etnisin perustein) hylkimää väkeä.

Lucky Luke

Ottaisivat nyt kuvia tai videoita niistä kasapäin kuolleista venäläisistä tai huutavista elävistä kuolleista, että ois hieman kättä pidempää näille tarinoille 🙂

Qroquius Kad

Tuolta voit katsella niitä kylliksesi:

https://russoldat.info/category/poteri-rf/tela/

Eivät meinaan lopu kesken.

Azer

Uskon että Venäjämielisiltä sivustoilta löytyy vastaava sivusto kuolleista Ukrainalaisista, ihan hirveää katsottavaa, monissa kuvissa ei ole mitään maa tunnuksia joten vaikea sanoa kuolleiden kansallisuudesta mitään.

Samuel

Kun videota kysyit, niin tässä on yksi hyvä. Ei noiden ruumiiden välissä tavallisesti montaakaan metriä ole. Joskus joku jopa osoittaa jotain elonmerkkejäkin: https://twitter.com/NOELreports/status/1594237346454683650

Tämä video on mutten yli kahden viikon takaa. Nyt ruumiita on epäilemättä vieläkin tiheämmin. Mistään juutupesta tällaista materiaalia on turha etsiä. Putinistit eivät muutenkaan näihin törmää, kun ne keskittyvät vain Putkosen propagandaan.

Daavidin poika

Useammat ryssät on alkanut potemaan hypotermiasta mutakuopissa. Aamulla seurasin eri uutiskanavia, niin ukrainalaiset ylittävät parasta aikaa Dinper jokea. Ensi viikolla alkaa taas ilmeisesti tapahtumaan suuria asioita ukrainan eduksi.

Qroquius Kad

Samoin örkkien jalat ovat kovilla, kun ollaan jatkuvasti puolisäärtä myöten kylmässä kurassa eikä jalkineita ja sukkia voi kuivattaa:

https://twitter.com/uarealitynow/status/1596622324530581504?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1596622324530581504%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=

Tuolla menolla rintamalta poistuu aika monta jalkapuolta.

Peksi

Kuin Flanderissa reilut 100v sitten..kyllä on mahtava tuolla itsensä ryssän tapattaa..kun kaiketi tuolla kaupungilla ei oo yhtään mitään merkitystä

Orakin poika Harak

Tuo on Wagnerin vastuualuetta. Prigozhin haluaa saada tuolla voiton ja sitä kautta vipua omille poliittisille pyrkimyksilleen. ”Valtion kyvytön johto aiheutti perääntymisen Hersonista, minun johdolla voitettiin Bakhmut.” Tai jotain sen suuntaista.
Wagner käyttää tuolla vankiloista värvättyjä miehiä ikään kuin houkutuslintuina. Ensin laitetaan tätä ”nostoväkeä” hyökkäämään, jolloin saadaan selville Ukrainalaisten tuliasemat. Tämän jälkeen tykistökeskitykset ja sitten vasta osaavampaa jantteria tantereelle.