Tampereen rautatieaseman taksitolppa jouduttiin sulkemaan tilapäisesti lauantai-iltana

Tampereen poliisi sai lauantai-iltana 3.12.2022 useita ilmoituksia järjestyshäiriöistä Tampereen rautatieaseman taksitolpalla.

Tapahtumapaikalla ilmeni, että kuljettajien kesken oli tullut kiistaa vakiintuneen jonotuskäytännön noudattamisesta tolpalla. Riita oli johtanut kuljettajien väliseen tappeluun, jota tutkitaan epäiltynä pahoinpitelynä. Taksin asiakkaita tai sivullisia ei ole asiassa osallisena.

Epäillyn pahoinpitelyn jälkeen rautatieaseman edustalla oli edelleen kuljettajien välisiä järjestyshäiriöitä ja liikennehaittaa, kun paikalle kerääntyneet ajoneuvot muun muassa tukkivat pelastustiet. Poliisi antoi ohjeita ja käskyjä tilanteen rauhoittamiseksi ja liikennetilanteen normalisoimiseksi.

Koska järjestyshäiriöt ja liikennehaitta eivät poistuneet lievemmillä keinoilla, poliisi teki klo 21.30 jälkeen päätöksen, että rautatieaseman taksitolppa tyhjennettiin takseista ja suljettiin väliaikaisesti. Taksiliikenne tolpalla palautui normaaliksi sunnuntaiaamuun mennessä.

Epäillyn pahoinpitelyn osalta esitutkinta on kesken, poliisilla ei ole enempää tiedotettavaa asiasta.

– – –

Itse olin käymässä muutama viikko sitten Pohjanmaalla ja junalla liikenteessä. Tampereella joutuu vaihtamaan Turun satamaan menevään junaan ja odotusaikaa Tampereella on reilu tunti. Polttelin tupakkaa asema-aukiolla ja seurasin taksien toimintaa. Havaintoni tunnin aikana oli seuraavia:

Ei yhtään suomalaista taksikuskia. Taksit odottivat kyytejä aivan summittaisessa järjestyksessä ilman minkäänlaista jonotussysteemiä. Kun yksi taksi lähti, niin jostain välistä ampaisi monta taksia yrittäen päästä ikään kuin paalupaikalle. Alkoi järjetön torvien soitto. Autot olivat täydessä kaaoksessa ilman minkäänlaista jonotussysteemiä. Ennen vanhaan taksit olivat sulassa sovussa jonossa ja jonon ensimmäinen otti aina seuraavan asiakkaan. Nyt tällaisesta ei ollut tietoakaan.

 

Subscribe
Notify of
guest
58 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
jore

Asiakkaana kannattaa kävellä näiltä asemilta kadunväli, esim. Helsingissä
hotelli Vaakunan eteen, ja tilata luotettavan välitysyhtiön taksi
puhelimella tai sovelluksella.

pakolaiskompakti

“– Helsingin rautatieasemalla näitä tapauksia on kai ollut enemmän, mutta olen aina aiemmin päässyt sanomaan, että meillä ei Tampereella ole tällaista ollut. Valitettavaa, että nyt oli, mutta uskon tilanteen normalisoituvan.”

Tuo “normalisoituminen” tarkoittanee migrimäiskimisen olevan myös Tampereen taksielämän uusi normaali.

Eipä ole mikään ihme, että rasismi tuntuu vaan l i s ä ä n t y v ä n kaikesta vihreästä vinkumisesta huolimatta.

Alpertti

Nopeastipa on Tampereen taksikulttuuri rikastunut, sillä vielä pari vuotta sitten, kun noilla nurkilla enemmän liikuskelin, oli siellä enimmäkseen Taksi Tampereen autoja, ja jonotus sujui hyvässä järjestyksessä. Minkäänlaista torvensoittoa ei taksien suunnalla esiintynyt. Taksi Tampereelta sain 99-prosenttisesti hyvää palvelua. Muutama uussuomalainenkin kuski sattui kohdalleni, mutta kaikki puhuivat suomea niin sujuvasti kuin äidinkieltä puhutaan, ja kuski löysi aina ilman tukiopetusta ja harhailematta kohdeosoitteeseen. Ehkäpä myös tamperelainen ostoskulttuuri on äkkirikastunut, sillä viime kesänä Ratinan kauppakeskus tarjosi roimasti jännittävämmän ostelukokemuksen kuin vain vuotta aiemmin, kesällä 2021. Paikalliset kertokoot ovatko tuntemukseni vain sattumaa.

Dick Ursby

Eteläinen “vaaravyöhyke” kulkee nyt jossakin Tikkurilan korkeudella ja saavuttanee Hyvinkään parissa vuodessa mikäli ns. käänteinen kehitysapu jatkuu nykyistä vauhtia.

Se vuoden 2015 Tornion dumppauksen jälkeinen vokkirumba taisi luoda perustan kemupesäkkeille myös pohjoisempiin maaseutukaupunkeihin.

Law & Order

Hyvinkäällähän on jo 3 työvoimapulan paikkaanan joukkorikastus, johon kytät eivät ole löytäneet syyllisiä, vaikka videopätkä turvakameroista on, jossa kolmikko lähtee seuraamaan tulevaa uhriaan.

Hyvinkää on siis jo ihan samaa skeidaa kuin pääkaupunkiseutu.

Last edited 1 vuosi sitten by Law & Order
Dick Ursby

Oliko tuo se parin vuoden takainen juttu joka oli paikallisessa lehdessä vasta KAKSI viikkoa tapahtuman jälkeen ? Niin törkeä viranomaisviivyttely lienee jo miltei itse rikoksen veroinen.

mari

Eikös surullisen kuuluisan vuoden 2015 jälkeen tullut The Käsky siivota raiskausuutiset mediasta? Samalla myös poliisin tiedotuspolitiikka muuttui kovin merkilliseksi – tuntomerkkejä ei enää annettu eikä matujen puuhastelemista rikoksista, ja etenkään raiskauksista juuri tiedotettu. Joka ainut raiskattu nainen tai mies on matupolitiikan uhri.Juuri sen politiikan joka rappeuttaa niin taloudellisesti kuin kulttuurillisestikin tämän maan.

YK:n salainen agentti 2030

Kyllä punavihreä johtokin hyvin tietää, että maailman maiden välisen eriarvoisuuden vähentäminen aiheuttaa kasvavaa rasitetta Suomeen.

Maksava keskiluokka joutuu v a j o a m a a n köyhyyteen jotta tuontikemut
saataisiin n o s t e t t u a rutiköyhyydestä köyhyyteen.

Kyllähän se eriarvoisuus siinä tavallaan väheneekin.

(Paska)paperittomien terveydenhoito tilanteessa, jossa veronmaksaja ei pääse Sote-lääkäriin on tuore esimerkki siitä.

misa on asema?

Pari vuotta sitten nousi äläkkä rasismista, missä oli osallisena äitini ja miesystävänsä. Elikkä tulivat treelle ja iäkkäinä ottivat taksin. Mutta ei mennyt ihan putkeen. Äitini vaati, että suomalainen kuski kunnon kansalaisena. No tästähän hermostui kunniakansalainen. Lisäksi joku suomalainen kuski tuli inisemään, että voitte ihan ottaa tämän uussuomalaisen. Kieltäytyminen edelleen. Loppujen lopuksi suomalainen kuski järjestyi. pari päivää myöhemmin oli aamulehdessä rasismista, joka koski iäkkäitä asiakkaita. Äitini soitti aamulehden toimitukseen, ja perui kestotilauksen. Tätä ennen oli tapahtuma vikingin terminaalissa, missä joutuivat melkeinpä tappeluun kunniakansalaisten kanssa. Vaikka ovat iäkkäitä, eivät ole tyhmiä.

Asiakas päättää

Minä otan sen harvan kerran kun taksia käytän, suomalaisen kuskin. Ja niin kauan kun olen kävellyt jonkun toisen autoon, kuin ensimmäisen, se on aina aiheuttanut närää. Kas kun laki aikoinaan sanoi että asiakas saa valita taksin, vaikka ne jonossa olivatkin. Kerran kuski lähti kahville mielenosoituksena ja yllättyi kun istuin takapenkillä sen tultua takaisin. Olin valinnut sen taksin ladojen keskeltä.

Älämölöstä en tiedä muuta kuin huutoa ja käsien heiluttelua kun olen katsellut kuskeja ja kävellyt ohi jos on ollut patanaamoja.

NuasjärvenReuhka

Kun totuus ei miellytä kaikkia
https://keskustelu.suomi24.fi/t/17657414/moktar-taksit-vai-jotain-muuta-mashanmuuttoko
Moktareilla alkaa jankutus

mari

Äidilläsi on kanttia enemmän kuin demareiden, vasureiden ja inhokkipuolueeni vihreiden poliitikoilla yhteensä. Tai no joo, siihen ei paljon vaadita. Sanotaan vaikka näin, että kunpa äitisi kaltaisia ihmisiä olisi enemmän päättävissä asemissa tässä maassa. Tsemppiä äidillesi täältä merten takaa 💜

kunnioitan suuresti

Kyllä. Äitini on raskasta työtä tehnyt 40 vuotta. Eli ollut vanhusten hoitaja, teho-osaston hoitaja. Tehnyt yötyötä 30 vuotta. Nähnyt niitä pahimpia juttuja . Häntä ei horjuteta. Sanotaanko näin.

mari

Arvostan. Kollegoja olemme äitisi kanssa.

marakatti-manse

Mikseivät tamperelaisetkaan ole pitäneet puoliaan vaan ovat antaneet pohjoismaiden suurimman sisämaakaupungin neekeröityä ?

Kyllä se kaupungin orastava vetovoima siitä pian katoaa kuin kamelin pieru keitaalla.

Mika merki tuo on?

No sehän johtuu lakimuutoksista. Eli että sallitaan ns Mogadishun meno. Kortit ollaan haettu esim Kouvolasta muistaakseni, missä tulkit hoitivat kirjalliset jne. Hiljaisuus on siitäkin ollut. Eräskin tapaus Espoossa. Tyttäreni luokkakaveri kuoli kolme vuotta sitten. Taksikuski ajeli vastaan tulevien kaistalla. Poika ajeli liikennesääntöjen mukaan päin taksaria. Kuoli siihen paikkaan. Kevytmoottoripyörällä. Kuinka ollakaan kuskina uussuomalainen.

kaarti kutsuu

YK:n Agenda 2030:n tavoite maiden välisen eriarvoisuuden vähentämisestä palauttanee Suomen 1920-luvun köyhään “katupoika-aikaan”.

Silloin reikäraudat paukkui (kuten Ruotsissa nykyään !)

Kukavaan

Maiden välisen eriarvoisuuden vähentäminen lienee synonyymi maiden elinolojen samankaltaistamiselle. Onnistuuhan se helposti. Paskotaan hyvät maat paskojen maiden tasalle.

oman kokemukseni jälkeen useita jo

Ei tässä mitkään kaartit tms kutsu. Ja ne kuuluisat natsit eivät marssi. Lopettakaa tuollainen lapsellinen ininä. Me arvostelemme lapsellisilla/ asiantuntijoiden kommentoimillamme yhteiskunnan järjettömyyttä. Mitä hyötyä siitä on? Ei yhtään mitään tai sitten on . Joku blogisti nyt sanelee, että kun vituttaa tarpeeksi, niin nyt jotain rajaa. Niinpä niin. Sananvapaus on rajoitettu. Olen tänne laittanut satoja/tuhansia viestejä, koskien kusipäiden perseilystä. Ja aion tehdä sitä niin pitkään kuin mahdollista. Piste. Olen itse kokenut miltä tuntuu, kun muslimit joukkoraiskaavat naisen. Mitä ns ” natseihin ” tulee, missä voin liittyä? Ja haistakaa paska suvakit.

mari

Eiköhän suurin osa tajua ettei tästä kirjoittelusta mitään hyötyä ole. Mulle tämä on ns steaming up – kirjoittelua, toisinaan pitää päästellä vähän höyryjä. Hulluksihan tässä muuten tulisi.

mari

Mitä tarkoitat kortit haettiin Kouvolasta? Siis ajokortit vai? Tiedätkö kuinka se tapahtui käytännössä?

Anu S. Tappi
Law & Order

Kaikki osapuolet taxi kortti centerissä kotiutettava synnyinmailleen.

Ei tätä perseilyä muuten saada loppumaan.

Ohmygod

En ole kovin pahoillani siitä, että joku musta nokka repeytyy jäsentenvälisissä.

Mutta asialla on sekin puoli, että matkustaja ei saa haluamaansa taksia, vaan täytyy muka ottaa se joka eniten repii hihasta.

Eihän minun ole parturiinkaan mennessäni avata ensimmäistä ovea, joka sillä kadulla on. Ja onko minun Alkoon mennessäni otettava se puteli, joka on lähinnä ovea?

Ulfbehrt

otettava se puteli, joka on lähinnä ovea?”

Hyvä huomio! Kaiketi olette tietoisia myös siitä, että valkoisten ja värillisten vaatteiden peseminen erikseen on RASISMIA?

niinhän minä luulin aikaisemminkin

Mitä tarkoitat? Jäi hieman epäselväksi? Vaikka en ole yllättynyt enää mistään.

Minä

Uuden rikastavan kulttuurin tavat on saatu taksipalveluihinkin. On varmaan aivan mahtavaa ns. suvakin mielestä.

Kari Ilmarinen

Joo, seksiä voi saada pyytämättä, voi mennä rahat tai luottokortti (joskus molemmat), osoitteen löytäminen antaa mahtavan näköalakiertueen uudella paikkakunnalla. Kuka tästä nyt viitsisi valittaa…
Saadaan se mitä on haluttu – työvoimaperäinen maahanmuutto, anna mun kaikki kestää..

mari

Nimenomaan. Värinää on haluttu ja sitä on myös saatu.

Ipso facto...

Taksikuskeissa näkyy myös olevan nykyisin yllättävän paljon liikennesääntöjä osaamattomia. Yleensä vaarallinen ohittelija ja kaistapäinen kiilailija on taksi. Taikka valkoinen pakettiauto.

Jippos123

Itse en kähtävän tai patjahuulen kyytin lähde, mielummin vaikka kävelen.

Dan Wesson

Ja matkalla joudut samojen rikastajien ryöstämäksi.

Kukavaan

Ehkä taksisekasorto poistuu mahdollistamalla turvallinen taksintilaus. Tilaaja voisi älypuhelimellaan valikoida mieleisensä auton ja kuljettajan sekä saisi sitovan hinnan ja ajankohdan, jolloin taksi on noutopisteessä. Ratkaisussa tolppien taksijonot poistuisivat. Olisi vain noutopisteitä.

mari

Joo, se sovellus on nimeltään Bolt. Asiakas tilaa kyydin ja kuski näkee gps:n perusteella mistä noudetaan. Myös sovelluksessa muistaakseni kaveri mukaan näkyy kuskien nimet, aika paljon oli Viron venäläisiä. Yleensä Tallinnan keskustassa Boltin autoja pyörii sen verran paljon, että kyyti tulee paikalle parissa kolmessa minuutissa. Kaverin mukaan kyyti keskustasta terminaalille maksoi kolme euroa. Kaveri lisäsi vielä, että sovelluksessa on jo Suomen suurimpia kaupunkeja lisättynä, että olisiko tuo tulossa Suomeenkin? Jaksan epäillä koska Uberinkin viranomaiset estivät ties millä kilpailupykälällä. Sitten Suomessa on esim apteekkimafia jota ei voi kilpailuttaa. Ihme meininkiä.

Ohmygod

Luonnollista, että satamien, rautatie- ja linja-autoasemien sekä lentokenttien edessä on takseja odottamassa. Aika sähläys jos jokainen matkustaja yrittäisi löytää tilaamansa taksin.

Miten muuten taksifirmat suhtautuvat siihen, että kyytiä tilatessa pyytää aitosuomalaisen kuskin?

ilomielin otan ukrainalaisen vaimoksi

Hieno idea. Mutta kuten monet ministerit ovat sanoneet, ei toimi Suomessa. Kuten tämä naurettava taksi uudistus, niin nyt mahdollistettiin laittomien hoitoon pääsy. Eli kuten kuten todettua, taksi uudistuksen myötä, saamme monikulttuurisuutta, niin nyt saamme uutta ihanaa multikulttia uuden lain myötä. Eli kaikki laittomat ovat tervetulleita. Ilmaiseen hoitoon. Jokainen esim somali tms, päättää, että sotaa, kidutusta, yms kuviteltua suojavärin omaavaa ajattelevat, että hoitoa on saatava. No Suomeen. Ilmaiseksi. Kun hoito maksaa kymmeniä tuhansia muista maissa, Suomessa ilmaiseksi. Minä ainakin ryyppään tervasnapseja tähän vitutukseen.

Dan Wesson

Tarkkaan ottaen hoito on maksuton, mutta ilmainen se ei ole. Matukemun maksuttoman hoidon maksaa veronmaksaja. Joten älä ryyppää itseäsi sairaaksi, niin voit jatkaa kemujen hoidon maksamista veroeuroillasi.

mari

Tässä syy miksi en käytä pk-seudulla enkä missään suurissa kaupungeissa enään taksia ollenkaan. Jos tulee asiaa johonkin paikkaan, aina minä kyydin löydän ja jonkun saan lentokentältä noukkimaan. Taksien kyytiin en helvetissä enää nouse, tiedä mihin sitä päätyy näiden murjaanien kyydissä. Poikkeuksena pikkukaupungit ja maaseutu joissa on vielä luotettavia suomalaisia kuljettajia. Heidän kyytiin voisin mennä vaikka silmät sidottuina. Muuten, eräs ystäväni asui aikoinaan Herttoniemessä. Viereisessä talossa asui murjaani taksikuski. Kun tämä saapui aina myöhään kotiin taksin rämällä, nousi hän autosta ulos ja virtsasi joka kerta siihen jossa on polkupyörätelineet. Vieressä oli hänen rappukäytävä! Pakko oli siis kuseksia pihalle kuin odottaa että pääsee omaan asuntoon wc:hen! Siis jmlauta!

Huru-ukko

Taksien kyytiin en helvetissä enää nouse. Entäs taivaassa??

mari

Minulle on ilmoitettu, että taivaspaikka on varattuna. Sen saa vain hyväsydämiset kaltaiseni rasistit.

Qroquius Kad

Taivaspaikka varattu?
Jostain ihmeen syystä ajattelin, että olisit katolilainen, mutta oletkin kalvinisti?

Qroquius Kad

Kaipa se siellä asunnossakin kuseskelee seinän kautta suihkun lattiakaivoon, kun pöntöstä kuuluva lorina on pelottavaa;
mitä lie demonin ääntelyä?

mari

Ei mahtunut merkkirajoituksen vuoksi kommenttiin mutta kerran olin Herttoniemessä kyseisen ystävän luona myöhään kylässä. Ja tietenkin silloin se murjaani päräytti pihalle, ajoi auton parkkiin ja aloitti kuseksimisen. Minä en siedä huonoa käytöstä ja ystäväni kauhuksi juoksin parvekkeelle ja huusin murjaanille, että onko sun pakko kuseksia ihmisten pihoille, täällä asuu muitakin kuin sinä. No se alkoi mölistä jotain omalla kielellään. Minä huusin sille, että nyt se sepalus kiinni ja painu kotiis kuselle, ei tämä piha mikään WC ole. Kyllä se siitä mutisten lähti mutta tapa kuseksia jäi. Näin ystäväni kertoi kunnes muutti pois myöhemmin alueelta. Sehän on aavikolla ihan sama mihin sitä kun kuseksii, kai se sieltä se tapa on tullut.

Juha Sipilä

Olen shokissa

Sami

Tämä ongelma johtui ilmastonmuutoksesta sekä vastaanottokeskuksen apeista verhoista 🙁

Valtsu

Kantiskuskit eivät taida enää edes ajaa näiden asemien tolpille, koska eivät jaksa sitä älämölötaistelua.

Muutamaan otteeseen Helsingin rautatieaseman kehitysmaasotaa seuranneena lähinnä ihmettelen, että kuka helvetti sieltä haluaa kyydin.

Sami

Vinkki: Kun tilaat puhelimella taksin taksikeskuksesta, vaadi kuljettaja joka puhuu sujuvaa toista kotimaista kieltä, tai vaihtoehtoisesti naiskuljettajan.

Näiden vaatimusten jälkeen on hyvin epätodennäköistä, että saisit ongelmakuljettajalta kyydin 😉

Vaikka kuljettajasi puhuisi sujuvasti ruotsia, osaa hän 99% todennäköisyydellä myös suomea, ja näin saat kuljettajan, joka ei rikasta kulttuuriasi. 😀

Sakari Rajamäki

Tässäkin näkee ettei haittamaahanmuuttajat ole työperäisinäkän siunaus Suomelle. Ennen talousoikeiston ajamaa taksiuudistusta meininki oli Suomessa täysin toinen.

Unto boy

On hyvin tärkeää aina ottaa jokin muu taksikuski kuin sen “uskontoryhmän” taksikuski, jonka jäsenet raiskaavat pikkulapsia ja ajavat rekoilla ihmisten yli. Jos ei saatavilla, sitten kävellään, mennään julkisilla, jäädään hotelliin yöksi, yövytään metsässä tai ystävän luona tai matkataan ventovieraan kantasuomalaisen kyydissä. Näiltä rikkauksilta ei tule ottaa kyytejä, ei koskaan. Heidän ei tule saada rahojamme.

Name

Tilatkaa ruotsinkielinen taksi..tulee vahemman ullatus.

Moonman

Taksiongelma korjaantuisi yhdessä yössä. jos taksina toimiminen kiellettäisiin henkilöiltä joiden ihon pigmentti ylittää tietyn raja-arvon.

Nih

Taksiuudistus on aivan kepun bernerin ja sipilän näköinen, onnittelen isompien kaupunkien taksien tarvitsijoita, kyydistä voi jopa tulla oikea elämysmatka ja valtio saa valtavat verotulot kun kilpailu vapautui ja säännöt heitettiin kerralla romukoppaan.

Mr.Reese

Anne Berner pistää kätensä sydänmerkiksi.

Tavja

Kansainvälisyys on vain ihkua

anal berner

Olen järkyttynyt.

125240230_703681420273191_7712376332528920902_n_002.jpg
Anu S. Tappi

Kun ei ole pakkoa ottaa sitä ensimmäistä taksia niin kannattaa pistää pystyyn huutokauppa jossa halvimman diilin tarjonnut taksisuhari voittaa.
Pena huutaa 30e! Masa 25e! Erkki 24e! Lauri huutaa 20e! Ilkka 15e! Ismo pitää pelin kovaksi ja sanoo tasaraha 10e! Tämä ei muille käy ja alkaa löyhän taksariporukan keskinäinen nujakka.

Antti Tifa

Päästä kehitysmaalaiset taksinrattiin > saat kehitysmaatakseja.
Maailman kehariperselävissä matkatessa on meno takseilla kaikilla asemilla sekopäistä ja kaaosta.
Valkonaamaa revitään suhareiden toimesta apinan raivolla ja aina huijataan.
Vituttanut se sekoilu enempi kuin kymmenen kertaa.
Tässä pätkä kertauksen vuoksi Helsingin taksibasaarista. https://www.youtube.com/watch?v=nbaclckz0nM