Myyrmäen postinjakajan murhasta epäilty vapautettu

Vantaan poliisi vapautti Myyrmäen postinjakajan murhasta viime perjantaina vangitun epäillyn. Tutkinnan perusteella henkilöä ei ole syytä epäillä rikoksesta.

Postinjakajan murhaan syytä epäillä -perusteella 1.12.2022 vangittu toinen epäilty vapautettiin tutkintavankeudesta tänään 5.12.2022. Epäilty ei poliisin kuulustelujen ja teknisen näytön perusteella liity asiaan. Tunnustus perustuu mediasta saatuihin tietoihin.

Poliisi jatkaa Myyrmäessä 17.11. tapahtuneen postinjakajan murhan tutkintaa ja pyytää edelleen vihjeitä ja havaintoja rikokseen epäillystä henkilöstä pienellä kynnyksellä.

Subscribe
Notify of
guest
27 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Työsuojelukysymys

Tämä on työsuojelukysymys: ilmeisesti näissä hommissa pitäisi aina olla kaksi työntekijää yhdessä, samoin laitoksissa joissa asukki voi käydä päälle (kuten Ruotsissa kun autisti joka tappoi hoitajan).

Vantaalla sattuu (kipeästi)

Vantaan tilanne taitaa kehittyä muutoinkin siihen malliin että siellä tarvitaan tuntuva määrä jalkautunutta vartijavoimaa.

Rahoitus siihen löytynee kaupungin hallintoa keventämällä.

Qroquius Kad

Tällä menolla kohta on 20 tunnustajaa käynyt kopitettavana ja oikea tekijä senkun jatkaa pakoaan.

mari

Ja koppikorvauksia maksetaan useita kymmeniä tuhansia jos se parikymmentä kävisi tunnustamassa. Kunpa tästä nyt ei tulisi ns pimeä keissi. Mutta eikö poliisilla todellakaan ole antaa enempää tuntomerkkejä? Ilmeisesti ei vaikka nykyisin kameroita on joka hemmetin kulmassa. Tämä tapaus kai sattui paikassa jossa ei kameroita ole. Kyllähän duunit pitäisi saada tehdä rauhassa. Työturvallisuusasiat oli aika korkealla myös silloin kun olin HUS:in palveluksessa. Arvaamattomimpia olivat sekakäyttäjät kun taas ärsyttävimpiä olivat tietyiltä alueilta tulleet kähtävät joilla oli tapana tulla koko suvun voimin paikalle vaikka potilaan vamma oli sinänsä mitätön, usein laastarilla hoidettava. Kyllä ne osasikin pitää meteliä! Ja kaiken piti tapahtua heti.

Tapio

Toi koppikorvauksen hakeminen on kyllä hyvä!

Kukavaan

Koppikorvauksen voinee evätä tunnustajilta.

mari

Jos sinne koppiin joutuu, saa siitä korvauksia vuorokausien mukaan riippumatta siitä mitä on poliisille tullut puhuttua. Tämä siis jos olet syytön, syyllinen ei tietenkään saa korvauksia.

Jippos123

Keississä on lienee ongelmana se, että uhri näyttäisi olevan täysin sattumanvarainen.
Pipipäät tunnustaa koska, no ovat päästänsä pipejä.
Tätähän ollaan kytkemässä samankaltaiseen tapaukseen samoilla huudeilla.
Juttu saanut jo sen verran julkisuutta ettei sitä pimeäksi voi jättää.
Ei tästä uutta “Kyllikki Saarta” tule.
Joku päästään flipannut toteuttaa itseään.

mari

Hyvin mahdollista. Nuo sattumanvaraiset henkirikokset ovat kaikkein haastavimpia selvittää. Käytännössä lähes kaikissa henkirikoksissa tekijä on joku tuttu; puoliso, ystävä, sukulainen, työkaveri jne. Siksi poliisi aloittaa tutkimukset aina lähipiiristä. Tässä tapauksessa pazka juttu on se jos tekijä on tehnyt tämän yksin eikä ole puhunut siitä kellekään. Silloin paljon riippuu siitä pystyykö heppu pitämään kaiken sisällään. Toki jos kyseessä on psykopaatti, ei ainakaan tunnontuskia ole tilauksessa. Mutta kyllä minäkin uskon tämän selviävän.

Minä

Onkohan joskus joku syyllinen käynyt tunnustamassa ja kertonut mediasta saatuja juttuja poliisille ja sitten määritelty syyttömäksi ja lähetetty kotiin.

mari

Kyllä heitä on. Poliisit kutsuvat näitä tyyppejä ammattitunnustajiksi. Usein kyse on yksin elävästä hieman ressukasta joka haluaa vain poliisisetien huomion. Ilmiö on itseasiassa todella vanha. Tunnettuja tapauksia on kirjattu ainakin 1800-luvulta, ellei myöhempäänkin. Toiset kaipaa huomiota, toiset kuuluisuutta.

Qroquius Kad

Tuota noin, tässä oli nyt kyse rikokseen syyllistyneestä, joka olisi harhauttanut poliisin kintereiltään tekemällä falskin oloisen tunnustuksen ja jätetty sen takia tutkinnan ulkopuolelle.

Tällainen tapaushan edellyttäisi tämän syyllisen myöhempää kiinnijäämistä, tai muuten emme tietäisi sitä tapahtuneenkaan.
Siksi emme tiedä sitäkään, kuka oli tai on kaikkien aikojen paras väärentäjä;
hän on niin hyvä ettei häntä saatu tai saada koskaan kiinni.

mari

Ok. No problem. Ei olisi ensimmäinen eikä viimeinen kerta kun oikea syyllinen sekaantuisi poliisitutkintaan ja yrittää harhauttaa tutkintaa jollakin kömpelöllä tarinalla.
Yleensä siinä käy huonosti sillä poliisit tekevät työtään joka päivä kun taas murhaajat useimmiten murhaavat vain kerran, ei tarvita kuin yksi virhe ja kiinni. Ja jos murhaaja sattuu olemaan narsisti ja pitämään itseään fiksumpana kuin muut, on se eräpallo poliiseille joiden ammattitaitoa ei kannata aliarvioida. Minusta olisi typerää mennä poliisilaitokselle kertomaan jotakin latteaa tarinaa ja näin kääntämään huomio itseensä.

Itsekseni pohdin

Vaikuttaa siltä, että rikostutkinnassa ei ole penaalin terävin kärki käytössä.

Qroquius Kad

Tutkinnanjohtaja vaihdettiinkin tänään.
Syytä oli.

mari

Porq? Mokasiko hän jotenkin? Vai oliko kyse esim henkilökemioista? Aarnion seikkailut aiheutti paljon hallaa Helsingin ja pk-seudun poliiseille. Eikä kaikesta ole taidettu toipua ihan vieläkään.

Qroquius Kad

Kaipa kahdessa perättömässä vangitsemisessa peräkkäin on havaittavissa tietynlaista osaamattomuutta tai ainakin tapauskohtaista haparointia.

Niinpä tutkinnajohtajan vaihtaminen on paikallaan samoin kuin jääkiekkovalmentaja vaihtaa maaleja päästäneen maalivahdin, vaikka ne maalit eivät olisikaan olleet nimenomaisesti hänen syytään.

Runtiti-pou

Aarnio oli liian hyvä. EU:sta saakka tuli määräys panna stoppi ja myös vesittää tietolähdetoiminta eli saattaa tietolähteet vaaraan

Sellaista

Onkohan tässä käymässä uusi Ulvila, koska tekijää ei löydy. Siltä alkaa näyttää.

Qroquius Kad

Ulvilassa tekijä saatiin lopulta kiinni, kun tutkinnajohtaja vaihdettiin.
Valitettavasti siihen mennessä alkuperäinen tutkinnasotkija oli ehtinyt tehokkaasti sotkea tutkintaa niin pahoin, että näyttö ei enää riittänyt tuomioon.

mari

Oliko tämä se tapaus kun tutkinnanjohtaja alkoi muhinoimaan pääepäillyn kanssa?

Qroquius Kad

Rikosylikomisario Juha Joutsenlahti tutustui, ihastui ja rakastui Anneli Aueriin ja sen seurauksena suorasanaisesti kielsi tutkintaryhmäänsä ottamasta lesken osuutta millään tavalla huomioon.
Lopulta hän alkoi vetää tutkintaa tahallaan harhaan niin räikeästi, että sai kenkää.

Uusi tutkinnanjohtaja alkoi sitten tutkia Auerin tekemisiä, nappasi tämän kiinni ja syyte tuli.
Joutsenlahti tuli vielä käräjille todistamaan Ihanan Annelin puolesta!

hohhoijaa

No, poliisi ainoastaan antoi ymmärtää, kuten Sanna Marinkin, että myös “hän on vain ihminen.”

mari

Eli Joutsenlahti retkahti pääepäiltyyn. Voi luoja mikä moka! Ja jos ohjaa tutkintaa tahallaan pois päin pääepäilystä, on se minusta rikollista toimintaa. Tosin en tiedä mitä laki siitä tarkalleen ottaen sanoo enkä nyt jaksa Googlata sitä koska lakitekstin lukeminen saa minut uneliaaksi. Joutsenlahti olisi kuulunut mielestäni telkien taakse.

Runtiti-pou

Häntäkään vastaan ei ollut näyttöä mistään virkavirheestä, joten ei ollut retkahduystakaan. Johdonmukaisesti hän on puolustanut tutkintaa ja todennut Annelin syyttömäksi edelleen. Kaksi hovioikeutta on vapauttanut Annelin. Poliisin ja median eli eliitin touhu on kummallista

Runtiti-pou

Tuokin uskomaton valhejuoru, jota media kierrätti. Aarnion ja Auerin vainojen jölkeen en voi luottaa poliisiin enkä oikeuslaitokseen pätkääkään. En tosin ennenkään luottanut, mutta nämä alleviivaavat kantaa

Runtiti-pou

Ota selvää faktoista. Mitään ei ollt sotlettu. Mitään ei vain ollut leskeä vastaan. AIka järeää yleensäkin käyttää peiteoliisia tämmöiseen. Yleensä järeämmissä jutuissa. Tuntuu siltä, etä jotain peiteltäisiin jaSeppo yritti onkia tietoonsa lähinnä sitä, mitä Anneli tiesi Jukan touhuista.

Minusta eliitti murhasi Jukan ja tätä alettiin peitellä. Lopulta laitettiin lapsi kertomaan ihmeellisiä satuja satananpalvonnasta. Aivan kuin 1600-luvun noitavainoa