Poliisi jatkaa hoitajana esiintyneen miehen tekemien rikosten tutkintaa

Noin 40-vuotiaan miehen epäillään syyllistyneen rikoksiin tekeytymällä kotihoidon hoitajaksi anastaen omaisuutta ja hoitokäyntien yhteydessä Lahdessa. Poliisin kiinniottama henkilö on vangittu tekojen johdosta todennäköisin syin.

Epäilty on esitutkinnassa myöntänyt syyllistyneensä osaan tutkittavista rikoksista. Työntekijä on työskennellyt aikaisemmin kotihoidon hoitajana. Hänen epäillään tehneen rikoksia sekä työsuhteessa että työsuhteen jälkeisenä aikana. Päijät-Sote tiedotti asiasta 25.11.2022 ja poliisi tekee yhteistyötä Päijät-Soten kanssa rikosten selvittämiseksi. Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet poliisin tietojen mukaan vuoden 2022 aikana ja tapauksia tutkitaan muun muassa rikosnimikkeillä törkeä varkaus, luvaton terveydenhuollon ammattitoimen harjoittaminen ja maksuvälinepetos.

Poliisi pyytää mahdollisia havaintoja ja yhteydenottoja, jos herää epäily, että kotihoidon asiakas olisi joutunut kuvatunlaisen rikoksen uhriksi kuluvan vuoden aikana. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa ja korostaa, että kyse on yksittäisen henkilön suorittamista rikoksista, ei rikosilmiöstä.

Poliisi muistuttaa, että kotihoidon asiakkaiden ei tarvitse avata ovea hoitajille eikä tuntemattomille henkilöille. Normaalisti hoitaja soittaa ensin ovikelloa ja sen jälkeen itse avaa oven kotihoidolle luovutetulla avaimella tai avaimettomalla ovenavausjärjestelmällä.

Kotihoidon oikealla työntekijällä on mukanaan aina henkilökortti, jossa on Päijät-Soten logo, henkilön nimi, titteli, henkilönumero ja kortin umpeutumispäivä. Jos korttia ei ole näkyvillä, sen voi pyytää nähtäväksi. Pitkäaikaisilla ja vakituisilla työntekijöillä kortti on kuvallinen, ja lyhytaikaisilla sijaisilla ja opiskelijoilla kuvaton. Kortti on pankkikortin näköinen, ja se on muovikotelossa. Henkilökortti ei näytä itse tehdyltä. Työntekijöillä on myös yllään tunnistettava työvaate, kuten liivi tai jakku.

Subscribe
Notify of
guest
2 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Zahasi Maijaa

Ei ole kaikki miltä näyttää, varsinkaan nykyään. Epärehellisyys tarttuu ja leviää.

Entäs tämä? Kemumatu esiintyi seksinostajana mutta yrittikin irroittaa venäläiseltä huoralta pään:

https://www.expressen.se/nyheter/kvinnan-hittades-svart-skadad-pa-hotelltaket-/

Nih

Nuo pitäs laittaa linnaan loppuiäksi saatana. Vanhuksen ryöstäjät samaan kastiin lasten hyväksikäyttäjien kanssa ja tuomiot ylös, 50-60 vuotta vankeutta amerikan tapaan.