Saksassa iso poliisioperaatio suunniteltua vallankaappausta vastaan

Saksan poliisi teki aamun aikana suuria ratsioita ympäri Saksaa ja 25 henkilöä otettiin kiinni epäiltynä vallankaappaussuunnitelmista.

Operaatioon osallistui yhteensä yli 3 000 poliisia kun he iskivät aamun aikana Reichsbürger–nimistä ryhmittymää vastaan. Organisaation epäillään suunnitelleen vallankaappausta. Syyttäjän mukaan organisaatio on suunnitellut ”voittavansa Saksan nykyisen hallintojärjestelmän ja korvaavansa sen omalla hahmotellulla hallintomuodolla”.

Vallankaappaus on aiottu tehdä aseellisesti ja osaksi sitä sanotaan kuuluneen suunnitelmia korkea-arvoisten henkilöiden murhista. Ilmeisesti jonkinlaisen terrorin kohteena ovat suunnitelmissa olleet myös julkisesti koronarokotteista puhuneet lääkärit, sillä ainakin muutamaa lääkäriä kohtaan on harjoitettu häirintää jo ennen aamun pidätyksiä.

Saksalaisten medioiden mukaan Reichsbürgerin jäsenet ovat ns. äärioikeistolaisia ja pidätettyjen ja etsintäkuulutettujen joukossa on useita AfD–puolueen jäseniä.

Näkyvimpiä vallankaappausryhmän johtohahmoista ovat AfD:n entinen kansanedustaja Birgit Malsack-Winkemann ja prinssi Heinrich XIII, joka on vanhan Reussin aatelisperheen jäsen. Reussin suku hallitsi nykyisen Thüringenin alueita vuoden 1918 marraskuun vallankumoukseen asti.

Jotkut ovat kuvailleet prinssiä sekavaksi harhaiseksi eläkeläiseksi, joka on pyrkinyt palauttamaan Reussin suvun kunnian ja perustamaan uudestaan Reussin ruhtinaskunnan olemassa oloon.

25 kiinniotetusta 22 on Saksan kansalaisia ja kolmen kerrotaan olevan itävaltalaisia.

Reichsbürgerilla on arvion mukaan 21 000 seuraajaa, joista tuhatta pidetään aktiivisena.