Google poisti Pt-median mainokset putinistien ilmiantojen takia

Niinhän siinä taas kävi, että kun Pt-media sai Googlen mainokset pitkän veivaamisen jälkeen takaisin, niin parissa viikossa putinistit tukottivat Googlen “ilmiannoillaan”, että mainokset lähtivät pois ja sitä myöten vähäinen tulo, mitä mainosrahoista olisi tullut.

Pitkään jatkuneen sivun “siistimisen” jälkeen Google lopulta ilmoitti, että Pt-mediassa voi taas julkaista Googlen mainoksia. Jotta mainokset sai takaisin, niin sen eteen piti tosiaan siistiä sivua. Vanhoja artikkeleita piti poistella ja muutenkin yritin kirjoitella melko maltillisesti niin, että sivua ei voi syyttää suorasta “vihapuheesta” ja “kiihottamisesta”.

Mainosrahaa olisi tullut tämän pari viikko kestäneen mainosjakson perustella ihan kohtuullisesti. Mitään tarkkoja summia en kerro, mutta parin viikon perusteella sivuston ylläpidosta olisi voinut saada pientä kuukausipalkkaa.

Mielenkiintoista tässä hommassa on se, että ns. suvakit eivät ole ikinä “häirinneet” Pt-median toimintaa siten, että sillä olisi ollut vaikutusta mihinkään. Muutama Facebook-sivu on poistettu, mutta myönnän sen, että varsinkin ensimmäisellä Facebook-sivulla oli melko “vapaata” tekstiä, ja katsonkin niiden sivujen poistamisen olleen ihan oma vika kuin kenenkään ulkopuolisen valittajan.

Mutta sen jälkeen kun olen kirjoitellut Ukrainan sodasta, ja jokainen ymmärtää, että olen ihan avoimesti Ukrainan puolella, niin putinistit ovat itkeneet lämmintä itkua. Lähes jokaisen Ukrainaa koskevan artikkelin jälkeen kommenttiosio on huutanut hoosiannaa kun putlerit ovat tukottaneet kommenttikentän venäjämielisillä viesteillään ja haukkuneet minua valtamediaa lukevaksi maatuskaksi. Tämmöinen peli ei vetele. Pt-mediaa ei voi käyttää ryssän propagandan edistämiseen ja se on aiheuttanut pahaa mieltä putlerien keskuudessa.

Googlelle tehtiin tämän muutaman viikon aikana useita ilmoituksia “vihasisällöstä” ja kantelut ovat liittyneet Ukrainan sodasta kirjoittamiini artikkeleihin. Toisaalta en usko, että kantelijoita on ollut “valtavia määriä”, vaan katson, että sillä on muutama aktiivinen putleri, joka on poiminut sellaisia artikkeleita, joita Google nyt kutsuu “vaaralliseksi ja loukkaavaksi sisällöksi”.

Katsotaan mitä Google sanoo vastineestani. Tosin en usko, että mainoksia saa enää takaisin, ja jos totta puhutaan en uskonut niiden pysyvänkään sivulla pitkään. Ensin ajattelin, että “suvakit” ilmiantavat sivua, mutta yllätys tosiaan oli, että takana olivat putlerit.