Trans-lasten kesäleiri saavutti taas suurta suosiota

Ruotsissa on olemassa lasten kesäleiritoiminta, kollo, jonka suosio on hiipunut takavuosista hieman. Nyt tilalle on tullut uusi toiminta, transkollo. Se on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille, joilla sukupuoli-identiteetti on hieman epäselvä.

Kollo tarkoittaa lasten kesäleiriä ja oli takavuosina suosittu varsinkin suurkaupunkien lasten keskuudessa. Nykyään toiminta on hiipunut, mutta viime vuosina uutta suurta suosiota ovat saaneet ns. trans-kollot. Eli trans-lasten kesäleirit.

Trans-lasten kesäleiri on RFSL:n nuorisojaoston pyörittämä leiri, jonne ovat tervetulleita kaikki alle 12-vuotiaat lapset, jotka kokevat olevansa väärää sukupuolta tai ei kumpaakaan. Eli poikia, jotka kokevat olevansa tyttöjä ja toisin päin. Lisäksi leirille pääsee jos kokee olevansa yhtä aikaa tyttö ja poika, tai ei kumpaakaan.

Viime syksynä järjestettiin jo useana vuonna peräkkäin tällainen leiri, jonne osallistui muutama kymmenen trans-lasta. RFSL kertoo toimintasuunnitelmassaan, että leirille ovat tervetulleita kaikki alle 12-vuotiaat lapset, joilla on sukupuoli-identiteettinsä kanssa vaikeuksia. Leirillä tehdään monenlaista kivaa kuten workshoppeja trans-asioiden ympärillä, annetaan tietoa trans-asioista ja muuten vietetään laatuaikaa.

Jotkut psykiatrit ovat kuitenkin kyseenalaistaneet toiminna. Heidän mukaansa jos lapsi kokee olevansa väärää sukupuolta, kyse on jostakin muusta kuin lapsen oikeista tuntemuksista.

Subscribe
Notify of
guest
22 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Qroquius Kad

Pääsisiköhän tuonne Abdiqadir Somal Hussein, joka tuntee itsensä alle 12-vuotiaaksi vaikka parta kasvaa ja suussa on täysin kehittyneet viisaudenhampaat?

fatima_darra

Kyse on rasismista, jos ei pääse.

Sommaren är bort

Noilla leireillä tuskin on kemupenskoja muita lapsia millään terävällä tökkimässä,

Riku Laine

Alle 12 ja myös alle 15 vuotiaille kaikki on vielä epäselvää ja sitten
tulee vielä pervoja suvakkeja jotka pitävät itseään aikuisina sekoittamaan pakkaa
ja ylistämään pervoutta jopa painostamaan kuinka se on hienoa onko se sitten ihme jos lapset menevät vähän sekaisin eivätkä enää edes tiedä keitä ovat ja mitä tulisi tehdä.

Pervous ja suvakkius muuten hyvin usein ovat käsi kädessä ja pervot ja suvakit tuomitsevat kaikki valkoiset jotka vähänkin arvostelee heitä mutta yllättävästi heidän lemmikkinsä islam ääliöt kohtelevat pervoja varsin ankarasti kuten heittämällä katolta
ala ja silloin turpa visusti tukkeentuu.

rocky

Itseasiassa tuo kyseenalaistaa lääkärien ammattitaidon jonka pitäisi olla riittävä tunnistamaan lapsen sukupuoli syntymätodistukseen.

mari

Ajattelin kommenttia laittaa mutta sinulla on tuossa kaikki hyvin niputettuna. Täytyy sanoa kuitenkin miten tällaisia leirejä voidaan sallia vielä ihan lapsille. Ja sitten tuo ”kokevat olevansa jompaakumpaa sukupuolta tai sitten ei kumpaakaan”. Mitä hlvttiä? Mulle ei ole koskaan avautunut näiden ajattelu siitä miten voi olla sukupuoleton ihminen. Toisaalta, nämähän ovatkin sekopäitä.

Huru-ukko

Jotkut psykiatrit ovat kuitenkin kyseenalaistaneet toiminna. Heidän mukaansa jos lapsi kokee olevansa väärää sukupuolta, kyse on jostakin muusta kuin lapsen oikeista tuntemuksista.
yse on melkoisella varmuudella näiden lasten vanhemmiksi oletettujen tunnottomuuksista ja muista häiriöistä aivotoiminnassa.

Minä

Ideologinen valmennusleiri, lasten tuhoamisleiri.

Last edited 1 vuosi sitten by Minä
Tavja

Homoilu – se vaan on miesten hommaa

Qroquius Kad

Totisesti!
Naiset ja lapset on siivottava pois näkyvistä ja näkemästä, kun Miesten Miehet rupeavat hommiin!

Lallukka

Sairasta!

Suomalainen Pakolainen

Onko sulla Paavo kaikki kunnossa kun tunnut vihaavan kaikkea elämässä mikä ei liity väkivaltaan?

Qroquius Kad

Eipä tuo taida itsekään tietää.

hdll

”Se on tarkoitettu alle 12-vuotiaille lapsille, joilla sukupuoli-identiteetti on hieman epäselvä.”
Toisinsanoen lapsille joiden vanhemmilla viiraa päässä..

Anonyym

No, ei siinä aina vanhempienkaan tahto auta mikä lapsesta kasvaa.

Qroquius Kad

Näinhän se on.
Vastuulliseen vanhemmuuteen kuuluu silti hankkia osaavaa hoitoa lapsen mielenterveysongelmiin, eikä mennä niihin mukaan ja kaikkein vähiten vahvistaa harhoja tällaisilla leireillä.

Ohmygod

Hyvät roolimallit voisivat olla avuksi kasvamisessa.

Menin kansakouluun Hgin olympialaisten jälkeen. Luokalla oli tyttöjä ja poikia, mutta ei muita. Eikä osattu kaivatakaan.
Poikkeaviksi yksilöiksi katsottiin silloin lihavat ja laihat ja nekin erot tasoittuivat vuosien myötä.

Pedokollo

Voimme luottaa siihen että leirin työntekijöiltä löytyy halauksia, ymmärrystä, lämpöä, kielisuudelmia sekä öisin jännittävää, salaista seikkailumieltä. Yksikään lapsi ei mene kotiin ilman ”kokemuksia”…

Särmääjä

Lasten aivopesua ja hyväkskäyttöö omiin pervoiluihin toi on eikä mitään muuta

Jones

Lasten kasvattaminen lady-pojiksi joidenkin tarpeisiin, on näköjään valtion taholta tehty lailliseksi.

Nih

Eli tehokasta aivopesua kehittyvien kersojen ajatusmaailmaan. Tuon leirin jälkeen monet pippelit poistetaan ja jälkeenpäin kun kersa on saavuttanut hieman omaa järkeä, kadutaan raskaasti.