HS: Suomessa on aina ollut jengejä, ennen vielä pahempia kuin nykyjengit

Kuva ajalta, jolloin Helsingissä oli rikollisjengejä.
Helsingin Sanomissa on ollut vaikeaa. Uussuomalaisten jengiytyminen on puhuttanut ihmisiä, ja Hesarissakin päätettiin ottaa kantaa asiaan kertomalla, että Helsingissä on aina ollut jengejä.

Helsingin sanomat kertoo, että “Nuorten jengiytyminen ei ole Helsingissä uusi ilmiö, ja poikajoukot ovat ottaneet yhteen pääkaupungin kaduilla iät ja ajat”.

Siinäs kuulitte, vaikka uussuomalaiset ryöstelevät suomalaisia, ja jengit perustuvat puhtaaseen suomalaisvihaan, niin:

– Etenkin 1900-luvun alkupuolella joukkotappelut saattoivat olla jopa satojen nuorten yhteenottoja, joita rauhoittamaan tarvittiin kymmenittäin poliiseja.

Puhuttiin jopa ihan korttelisodista. Kun taas Hesarin mukaan nykyjengit ovat lähinnä rikollinen elämäntapa, jossa pyritään hankkimaan omaisuutta laittomin keinoin. Ihan eri asia, korttelisota sentään oli oikeaa sotaa. Korttelisotia harrastettiin ennen ensimmäistä maailmansotaa eli puhutaan vuosikymmenistä 1900-1910.

Eli on ihan turha tulla sanomaan, että jengit ovat uusi ilmiö, Suomessa on aina jengiydytty ja tapeltu.

Nykyjengit ovat siis lähinnä elämäntapa, jossa pyritään hankkimaan laittomasti omaisuutta, mutta toista se oli ennen vanhaan. Suomalaiset nuoret korostivat työläiskulttuuriin kuulunutta lihasvoiman korostamista ja tärkeää: konservatiivista suvaitsemattomuutta. Olemassaololle haettiin merkitystä erilaisuuden korostamisesta.

Nyt syntyneet kehitysmaista tulleiden nuorukaisten jengit ovat ihan eri asia. Ei voi edes verrata entisaikojen suvaitsemattomiin nuorukaisiin.

Suomalaiset nuoret ovat siis aina jengiytyneet ja sotineet keskenään. Maailman oli kova ja hierarkkinen. Toista se on nykyään uussuomalaisilla. Ennen vanhaan väkivalta oli lasten maailmassa ihan eri tavalla mukana, ei ole enää. Uussuomalaiset jengit havittelevat lähinnä, kuten jo sanottu omaisuutta laittomin keinoin.

Eikä siinä vielä kaikki. Sata vuotta sitten Helsingissä oli ns. sakilaisia. Sakilaiset olivat sekava sakki sekatyömiehiä, jotka hanttihommiensa välissä viettivät vetelehtivää puolirikollista elämää. Ihan eri asia kuin nykypäivän uussuomalaiset, jotka hankkivat omaisuutta laittomin keinoin. Sakilaisilla oli monenkirjavaa toimintaa; paritusta, varkauksia, uhkapeliä, salaviinan myyntiä ja jopa: ryöstöjä.

Että ihan turha selittää, Suomessa on aina ollut jengejä ja sakilaisia. Nykyjengit lähinnä havittelevat omaisuutta laittomin keinoin.