Ukraina jyrää nyt etelärintamalla – useita voitokkaita iskuja

Ukrainan sotilasjoukot ovat olleet viime päivien aikana erittäin aktiivisia ja etelärintamalla on tehty useita menestyksekkäitä iskuja niin mantereen puoleiselle rintamalle kuten Krimin niemimaalle.

Melitopolin kaupunkiin ja sen ympäristöön on tehty useita partisaani-iskuja, joissa on tuhottu mm. parakkirakennus, jossa oli iskuhetkellä majoittuneena ainakin 200 venäläistä sotilasta. Ukrainalaiset ovat iskeneet myös ohjuksilla, joista osan venäläinen ilmatorjunta on pystynyt ampumaan alas, mutta useita iskuja on onnistuttu saattamaan loppuun asti.

Ukraina on tehnyt myös onnistuneita iskuja Tokmakin ja Chernihivkan kaupungin alueille, joissa molemmissa on kriittinen rautatien risteysasema. Ukraina yrittää nyt aivan selvästi katkaista Venäjälle elintärkeän rautatieyhteyden Donetskista Krimille ja Hersonin maakunnan Dneprin itäpuolen venäläisten hallussa oleville alueille. Myös Berdianskiin on isketty kuten Armyanskiin.

Filmillä palaa Melitopolin sotilastukikohta ja ryssää grillataan.

 

Krimillä iskuja on tehty ainakin Sevastopoliin, Sakyyn, Simferopoliin ja Dzankhovin kaupungin alueiden tuntumassa oleviin sotilaskohteisiin.

Venäläisten kannalta tilanne Krimillä ja mantereen etelärintamalla Donetskista Dnepr-joelle on nyt kriittinen. Kertsinsalmen silta on korjaustöiden vuoksi kiinni ja sitä kautta Venäjältä ei voi kuljettaa raskasta liikennettä. Huolto on sitä kautta täysin seis. Jos Donestkin rautatielinja saadaan katkaistua, niin Ukraina on rakentamassa valtavaa mottia, jota voi verrata Hersonin tapahtumiin, mutta moninkertaisesti suuremmassa skaalassa.

Venäjälle jää silloin ainoaksi reitiksi Azovin meren laivaliikenne, mutta se ei ratkaise Venäjän ongelmaa, sillä kahdella satamalla Mariupolista ja Berdianskista ei kuljetella laivoilla kovin suuria määriä kalustoa suuntaan eikä toiseen. Jos Hersonin motissa puhuttiin 25 000 venäläisestä sotilaasta, niin, niin Krimille ja mantereen etelärintamalla on ainakin 100 000 venäläistä sotilasta.

Lisäksi kannattaa huomata se, että Ukraina pystyy eliminoimaan rautatiet ja maantiet, joten venäläiset eivät yksinkertaisesti saa huoltoa, toisaalta eivät pysty perääntymään.

Tämä mahdollinen tapahtumien kulku on tässä vaiheessa tietenkin vielä alkutekijöissään, mutta kannattaa ottaa huomioon se, että sitä rakennetaan vielä. Ihan samalla tavalla aluksi kuulosti uskomattomalta Harkovan, ja sittemmin Hersonin valtaisat voitot, jotka laukesivat viikkojen odottelun jälkeen Ukrainalle voittoisasti.

Teen sunnuntain aikana tarkemman koosteen asiasta. Tätä kehitystä kannatta nyt seurata, sillä tätä on tosi asiassa odotettu jo kuukausi ja nyt se lähtenee muuttamaan taas sodan kulkua.

Subscribe
Notify of
guest
29 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
JuhoL

Kyllähän ryssillä kuljetus pelaa Kertsinsalmen yli lautalla, mutta toki hitaammin kuin ehjän sillan kautta. Jäädään seuramaan kumpi puoli hyötyy talvesta enemmän 🙂

Alpertti

Onhan tuolla suurella Venäjänmaalla laitureita muutamassa kaupungissa kuten Novorossisk, Jeisk, Rostov-na-Donu ja Taganrog, mutta Asovanmeri taitaa olla aika vahvasti miinoitettu tällä hetkellä. Ainakin Mustallamerellä kelluvista miinoista on kirjoiteltu uutisia, joten ei olisi suurenmoinen yllätys, jos Asovanmerikin olisi miinoitettu. Toinen asia on sitten se, mahtaako olla mitään kelluvaa kuljetuskalustoa, joka noita kuljetuksia hoitaisi, ja onko yhdessäkään satamassa sopivaa lastinkäsittelylaitteistoa, se ei selviä karttaa katsomalla. Ainakin sodan alussa suuren Venäjänmaan tzaari hääti laivoja pois pommittamalla, mutta ehkä joku rohkea ystävällisen maan kippari jo uskaltautuisi sinne? Ja Berdjansk taitaa olla jo iskuetäisyydellä, joten se ei ole enää vaihtoehtokaan.

Suomi Finland

Kuka on tämä kokkelivekkuli, josta puhut?

Qroquius Kad

Ei se tiedä itsekään.

Minä

Venäläisille tulee vilu ja nälkä, ellei huolto toimi ja lisäksi loppuvat ammukset. Jäljelle jää iltapuhteiksi pohtia, miten selittää parhaiten päin vetäytyminen.

Nih

Kun katsoo vaikka miten ne wagner ”erikoisjoukot” ovat kusessa, en ihmettele yhtään miten paljon ryssää on kaatunut.
https://funker530.com/video/nsfw-brutal-direct-hit-on-wagner-mercenaries-in-bakhmut/

VMP

Niin ja nuo wagner tyypit siis on nimenomana niitä natseja kumma, ettei venäjä heti huomannut sitä kun lähti ”natseja” tuhoamaan..

Runtiti-pou

Hersonissa ja Harkovassa oli kyse voitoista, mutta ei moteista. Suurin osa vihollisen joukoista peräytyi ja vetäytyipois

Lallukka

Minkäs sille voi kun jokainen noista vastaa kymmentä John Rampoa.

Suomi Finland

Ei voi käsittää, mikä saa jotkut suomalaiset rakastamaan ryssänmaata.

Suomi Finland

Kertoisivat vaikka tässä omin sanoin! Voisi oppia paremmin olla ymmärtämättä.

X

Syitä miksi EI pitää ryssistä, historiaa..

https://youtu.be/BtVmtBKK9Ek

https://youtu.be/fNDBe5lbqM0

Antti Tifa

Aika monella on kotiryssä, semmonen millä on visvainen aukko haaruvälissä.
Sitte töissä voipi olla niin mahottoman mukava Ivan duunikaverina.
Aika moni täälläkin kommentoiva ja peukuttava on oikeasti ryge vaikka osaakin kirjoittaa sujuvasti Suomeksi.

8aac222827bce2e1.jpg
X

Työhönottohaastattelussa haastattelijalta kommentti, itärajan takana kuulemma tapellaan siitä kuka pääsee Suomeen töihin. Siksi särähtää aikas pahasti korvaan kun puhutaan Suomalaisen ostamisesta ja miten se auttaa Suomalaisten työllisyyttä. Ryssä ohittaa Suomalaisen työvoiman.

Qroquius Kad

Osa luulee, että jos Ryssä valtaa Suomen heistä tehdään Ryssä-Suomen johtajia.
Todellisuudessa heidät teloitettaisiin ensimmäisinä epäluotettavina anineksina.
Osaa vaivaa kaappihomous, ja he toivoisivat örkkien tulevan tyydyttämään heidän himojaan perseraiskauksilla, joista he nauttisivat.
Osa on Hyödyllisiä Idiootteja, joka uskoo kaiken Ryssän propagandan ja luulee Ryssä-Suomen olevan paratiisi maan päällä.

Ja onhan vielä niitä, jotka tekivät YYA-Suomessa mukavan uran Ryssälle huoraamalla.
He toivoisivat hartaasti sen tulevan takaisin.

Jippos123

Olet veliseni oikeassa. Kotimaiset ryssänlutkuttajat luulevat saavansa valtaa jos ryssä valtaisi Suomen. Ne juoppohuorat eivät vaan tajua,että me tapettaisiin ne ihan ensimmäisenä ellei burjaatit ehtisi ensin.
Jos jotain vihaan enemmän kuin itse lastentappajaryssiä niin niitä ihannoivia maanpetturipaskoja.
Kuula kalloon ja monttuun moiset ihmisperseet.

Jippos123

Joskus miettinyt mikä noiden pahuudenpalvojien motiivi on ja tullut seuraavaan johtopäätökseen:
1. Ne ovat kaikilla mittareilla elämänluusereita
2. Ei perhettä
3. Ei vaimoa
4. Ei piparia. Tyydytys tulee kun vemputtaa putelle tehdyn alttarin edessä.
5. Ei työuraa. Kuka nyt hyödyttömän umpipaskan palkkaisi.
Ainoa toive on ollut,että psykosika valtaisi Suomen ja he paskat pääsisivät toteuttamaan omia psykopaattisia halujaan.
Nyt on vaan käynyt niin, että niin ei tule koskaan tapahtumaan. Siansilmän faneilta on pudonnut koko elämäntarkoitus pois.
Se on niille ihmisperseille ihan oikein.

Suomi Finland

Noilla spekseillä saattaa löytyä alttari Putte-possun lisäksi myös Kim jong-il:lle ja Iranin vallankumouskaartille.

VMP

6 ne elää kirjoittelemalla ”kansallismielisille” sivustoille joissa toiset ”kansallismieliset” kittelevät älykkäästä kannasta,
7 vihataan persuja ihan vain jo sen takia, että nykyinen hallitus ei voisi jatkaa jos ne saa liikaa ääniä.
8 vihataan persuja koska oltiin niin imbesillejä etteivät kelpuuttaneet mukaan
9 vihataan peruja koska halla-aho oli petturi ja sanoi ryssille njet ei auta vaikka haukkuisitte keenereitä ollette silti ryssiä, eikä tehnyt ryssien kanssa kauppoja

Jippos123

Suomalaiset putleristit ovat kehareita. Elämän luusereita, siksi ne ali-ihmiset herkuttelevat ajatuksella missä burjaatit tulisivat tänne tappamaan lapsia ja raiskaamaan lapsia.
Ne ihmispaskat kuvittelevat pääsevänsä kukoksi tunkiolle toteuttamaan omia sairaita juttujaan.
Suomalainen putleristi on psykopaatti joka raiskaa ja tappaa vaikka marsun jos siitä sille ihmispaskalle on nautintoa tai hyötyä.
Siksi meidän ihan omille putleristeille pitäisi saada kuula kalloon.

VMP

Heikko itsetuntemus, yleis-sivistys jne. sitten toistelemalla ryssän propagandaa luullaan olevansa fiksujakin kun kuulutaan vielä johonkin porukkaan jossa kaikki ovat yhtä imbesillejä..

mari

Krimin menetys olisi tämän sodan kulminaatiopiste. Sitä ei enää Putinin hallinto kestäisi. Toki tuohon on vielä matkaa mutta Venäjän epätoivo näkyy mm Putinin halussa tulitaukoon ja höpötykset afrikkalaissotilaista. Tulitaukoa ei tule Ukrainalta ja kerätköön vaikka 50K sotilasta vaikka Keski-Afrikan tasavallasta. Nehän paleltuu kuoliaaksi venäläisissä varusteissa. Sodan alussa Venäjä soti toisen maailmansodan taktiikalla ja nyt se on pakon sanelemana siirtynyt ensimmäisen maailmansodan taktiikkaan, ns lihamyllyyn. Ensin Venäjä ampuu tykistö-ja rakettikeskityksen ukrainalaisten asemiin jonka jälkeen venäläissotilaat juoksevat peltoaukean läpi suoraan ukrainalaiseen konekiväärituleen. Eräs ukrainalaissotilas kuvaili sitä ruumisvuorta joka kerääntyy keskelle ei-kenenkään-maata. Venäjä häviää.

Jippos123

Nuo ” Afrikasta sotilaat” ovat puten harhaista unelmaa. Mietippä nyt jos jostain ubagumba maasta revittäis neekereitä Ukrainan lihamyllyyn ilman mitään kamoja.
Eihän ryssä pysty edes omia teuraitaan varustamamaan.
Siellä olisi savannin poju aika imeissään.

mari

Sitähän se juuri on. Afrikkalaiset eivät Ukrainassa pärjäisi sitäkään vähää kuin jotkut burjaatit. Nyt muuten Kremlin tiedottaja Peškov itkee kuinka ”kukaan ei pidä meistä”. Mikähän mahtaa olla syynä…no, oikeassahan hän on.

Allu

Kun Luhansk on vallattu takaisin niin riipasen kännit perkeles !!

Lallukka

Peace brothers, peace.

Qroquius Kad

Tell that to Mr. Putler.