Poliisi jatkaa Mika Moringin tekemisten tutkimista

Helsingin poliisi tiedotti epäillystä henkirikoksesta perjantaina 9. joulukuuta. Tapauksen esitutkinta jatkuu edelleen.

Poliisi pyytää yhä silminnäkijähavaintoja ja vihjeitä kadonneen Katja Miinalaisen ja epäillyn Mika Moringin liikkeistä. Lisäksi poliisi kaipaa yhteydenottoja Moringin mahdollisilta muilta uhreilta. Epäilty on siis saattanut kohdistaa seksuaali- ja väkivaltarikoksia useisiin henkilöihin.

Kaikki vihjeet toivotaan osoitteeseen vakivaltavihjeet.helsinki@poliisi.fi tai numeroon 0295 476 147 kello 8–16 maanantaista sunnuntaihin.

– Tapaus on herättänyt ymmärrettävästi runsaasti kiinnostusta mediassa ja kansalaisissa. Esitutkinnan tilanne on tällä hetkellä sellainen, että emme pysty kertomaan tutkinnan etenemisestä reaaliajassa julkisuuteen. Tiedottaminen voisi vaarantaa tapauksen laadukkaan tutkimisen ja esitutkinnan etenemisen. Tämäntyyppisten juttujen tutkiminen kestää vähintään kuukausia, sanoo tutkinnanjohtaja, komisario Mari Päivärinta.

Poliisi on saanut 9.12. julkaistun tiedotteen jälkeen muutamia yhteydenottoja, joita poliisi selvittää. Vihjeiden tarkkaa määrää tai sisältöä ei ole mahdollista kommentoida julkisuuteen ainakaan tässä vaiheessa.

Tapauksesta tiedotetaan seuraavan kerran, kun tiedottamisesta ei ole haittaa rikosepäilyn selvittämiseen. Tavoitteena on julkaista väliaikatiedote esitutkinnasta viikolla 51, jos se on tutkinnan näkökulmasta mahdollista.