Tutkinta: Poliisi epäpätevä koraanimellakoissa

Viime pääsiäisen koraanimellakat saivat tänään eräänlaisen välitilinpäätöksen, kun mellakoiden tiimoilta pidettiin tiedotustilaisuus, jossa todettiin lähinnä se, että poliisi epäonnistui tehtävässään.

Koraanimellakoita laitettiin tutkimaan eräänlainen onnettomuuslautakunta, jonka johtaja Gunnar Karlsson tyrmää melko yksiselitteisesti poliisin toimet mellakoiden aikana:

– Poliisilla ei ollut minkäänlaista pätevyyttä!

Karlssonin mukaan poliisi epäonnistui tehtävässään melko laajasti; poliiseja loukkaantui paljon eikä mellakoita saatu aisoihin poliisivoimin, vaan ne laantuivat kun laantuivat.

Siinäpä se.

Mistä on kyse?

Länsimainen yhteiskunta ei ole osannut tehdä koraanimellakoista analyysia. Sitä eivät osaa tehdä yhteiskunnalliset toimijat, viranomaiset ja eivätkä media. Kaikki epäonnistuivat ja epäonnistumista leimaa tolkuton pelko leimautua rasistiksi. Ja sen pelossa haukkuminen oikeistoa natsiksi.

Kun katsoo minkä tahansa suomalaisen ja ruotsalaisen median uutisointia mellakoista, niin uutinen alkaa AINA maininnalla “äärioikeistolainen Rasmus Paludan”. Sen jälkeen vasta kerrottiin mellakoista. Näin annettiin ymmärtää, että Rasmus Paludan ja mystinen oikeisto olisi syypää mellakoihin.

Paha ongelma on myös se, että kun media kertoi, silloin kun se edes yritti tehdä työnsä joten kuten, niin se kertoi mellakoiden olevan rikollisliigojen tekosia. Monet poliitikot ja yhteiskuntakeskustelijat lähtivät tähän mukaan, koska se on helppo selitys. Rikolliset polttivat autoja, mellakoivat ja heittelivät poliiseja kivillä. Ei tarvinnut sanoa sitä todellista syytä, rikollinen oli helppo selitys.

Mutta mellakoita eivät todellakaan aiheuttaneet pikkunarkkarit ja aloittelevat linnavenkulat, jotka juoksivat tikkujen ja kivien kanssa pitkin katuja. Lähes kaikki tähän mennessä tuomitut, joita on useampi kymmenen, eivät ole taustaltaan rikollisia. Muutamalla on jotakin satulan haisteluja ja ylinopeuksia, mutta suurinta osaa tuomituista ei ole aikaisemmin tuomittu mistään rikoksista eivätkä he ole olleet tekemisissä poliisin kanssa.

 

 

Keitä mellakoiden takana oli?

Oikeuteen on saatu tuoduksi vain kourallinen mellakoitsijoista. Näitä henkilöitä on pystytty tunnistamaan suuresta määrästä mellakoista kuvatuista videoista, joissa miehet huutavat naamat punaisena aivan järkensä menettäneinä allahu akbaaria ja suu vaahdossa kuolemaa vääräuskoisille.

Ruotsissa on valtava määrä muslimeja, jotka ovat oikeasti sitä mieltä, että länsimainen sananvapaus ja ylipäätään vapaudet ovat saatanasta. Nyt tuomitut ovat vain jäävuoren huippu. Nuoret gangsterit eivät ole kiinnostuneita islamista, eivätkä he yleensä ole huutamassa kaduilla suu vaahdossa, kuten tekevät islamilaisista maista tullut vanhempi porukka. Ns. rehelliset ihmiset. Sanotaanko sellaiset kolmestakympistä ylöspäin, jotka ovat varttuneet jossain islamilaisessa maassa.

He ovat sitä mieltä, että ruotsalaiset ovat islamfobisia, että ruotsalaiset kidnappaavat heidän lapsiaan käyttäen sosiaalitoimea käsikassaranaan ja ovat sitä mieltä, että Rasmus Paludanin kaltaiset islamia pilkkaavat provosoijat pitää hirttää, koska mellakat ovat provosoijien vika.

Tähän viimeisimpään “argumenttiin” lähtevät mukaan jopa ei-muslimit, muslimeille annetaan ikään kuin lupa provosoitua jostakin jonnin joutavasta provokaatiosta ja sen jälkeen polttaa koko lähiö.

Kannattaa huomata myös se, että islamilaisella maailmalla on iso vaikutus Ruotsissa. Maassa asuu x-määrä muslimeja ja heidän äidinkielensä on arabia, somalia tm. Ruotsin tiedustelupoliisi SÄPO:n mukaan mellakoilla oli vahva yhteys ulkomaalaisiin islamisteihin. Lähi-idästä tulee suuri määrä vaikka minkälaista kiihotusfilmiä, joissa lännessä asuvia muslimeja kehotetaan mm. väkivaltaisuuksiin.

Mellakoiden jälkeen

Kun mellakat olivat ohi, niin islamilaiset piirit eivät olleet mellakoista millään. Mitään ei myönnetty, mitään ei pahoiteltu vaan päinvastoin. He lähtivät hyökkäykseen. Alettiin kääntämään yleistä mielipidettä siihen suuntaan, että koraanin polttaminen pitää säätää laissa vihapuheeksi ja monet ruotsalaiset poliitikot lähtivät mukaan tähän perseen nuolentaan. Esimerkiksi oikeusministeri sanoi, että “tällainen provosoiminen ei kuulu ruotsalaiseen yhteiskuntaan”.

Ja tarkasti ottaenhan oikeusministeri tekikin itsestään pellen. Hänen mielestään koraanin polttamisella ja poliisiautojen polttamisella ei ole mitään eroa. Jos joku polttaa koraanin, niin jollakin on vastaava oikeus polttaa koko lähiö.

Ihan samalla tavalla kuin se, että lyhythameinen nainen voidaan raiskata. Ja nuorukainen, jolla on kallis takki, voidaan ryöstää. Oikeusministeri vertasi provokaatiota todelliseen oikeaan väkivaltaan ja sellainen oikeusministeri ei kyllä ole oikeassa työpaikassa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments