Venäjä väittää kotipropagandassaan, että Puola hyökkää Ukrainaan

Venäjän propagandakoneisto tuuttaa päivät pitkät eetteriin sotapropagandaa, jossa Nato on hyökkäämässä Venäjälle. Joka päivä uusi, mutta nyt siellä uskotellaan Puolan hyökkäävän Kaliningradiin ja edelleen Venäjälle.

Venäjän propagandakoneiston mukaan tästä Puolan hyökkäyksestä seuraa tietenkin väistämätön konflikti Naton kanssa. Ydinaseita huudetaan nyt apuun. ”Konflikti Naton kanssa on välttämätöntä, koska Puola valmistautuu hyökkäämään Kaliningradiin”. 

Propaganda on laajaa ja käytännössä kaikki ”tieto” on enemmän tai vähemmän tuulesta temmattua, joissa kansaa ja sotilaita valmistellaan lännestä tulevaan iskuun. Sotilaille uskotellaan esimerkiksi niin, että he ovat menossa suojelemaan Ukrainaa puolalaisten tekemältä hyökkäykseltä. Monet viime aikoina vangiksi jääneet venäläiset ns. pakkomobilisoidut sotilaat ovat kertoneet syyksi sotaan lähdön sen, että he ovat lähteneet sotaan Puolaa vastaan.

 

Sota Puolaa vastaan ja Ukrainan suojeleminen Puolan hyökkäykseltä on taas uusi venäläinen mahorkalta haiseva kikkakakkonen. Enpä yhtään ihmettelisi, että lähipäivinä kotimaiset putinistit alkavat toistelemaan tätä asiaa.

Taktiikka on aivan perusvenäläinen taktiikka. Sillä ei tarkasti ottaen ole tarkoitus perustella edes itse sotaa, ei sodan johto tarvitse sille mitään perusteita. Taktiikassa on kyse siitä, että Neuvostoliitossa ja sittemmin Venäjällä kaikki – aivan kaikki – perustuu ulkopuolisten voimien syyttelyyn. Sabotöörit, länsimaiset vakoojat, klopalistit, agitaattorit jne.

Nyt kun Venäjä natisee liitoksistaan, niin Kreml tulee syyttämään maan sisäisten ristiriitojen takia Puolaa, mutta jossain vaiheessa myös Suomea, Viroa, Latviaa, Liettuaa ja muita Venäjän naapurimaita ja tietenkin suursyyllistä Natoa.

Jos länsi haluaisi hyökätä Venäjälle, niin: Länsi voittaisi Venäjän helposti. Venäjästä ei olisi mitään vastusta. Mutta miksi länsi tekisi niin? Länsi ei halua taakakseen venäläistä aivan surkeaa infrastruktuuria, eikä huollettavakseen kymmeniä miljoonia venäläisiä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments