Törkeän ryöstörikoksen esitutkinta loppusuoralla

Vantaa
Vantaa
Itä-Uudenmaan poliisissa on ollut tukittavana törkeänä ryöstönä ja rahanpesuna tutkittava rikoskokonaisuus, jonka esitutkinta on valmistumassa lähiaikoina.

– Tapahtumat sijoittuvat Vantaan Tikkurilaan, jossa asianomistaja ryöstettiin 6.12. yöllä vakavaa väkivaltaa ja pippurikaasua käyttämällä. Asianomistajalta anastettiin matkapuhelin, päällystakki sekä lompakko, kertoo nuorten tutkintaryhmän tutkinnanjohtaja rikoskomisario Sampsa Aukio.

Tapahtumapaikalle sattunut sivullinen henkilö oli soittanut hätäkeskukseen. Poliisin partio saapuessa paikalle, epäilty kaksikko oli ehtinyt poistua jo paikalta.

– Epäiltyjen jäljille päästiin vielä saman yön aikana ja heidät otettiin kiinni rikoksesta epäiltynä törkeään ryöstöön ja toimitettiin Vantaan poliisivankilaan. Epäillyille tehdyssä turvallisuustarkastuksessa heidän hallustaan löytyi asianomistajalta aiemmin anastettua omaisuutta, Aukio jatkaa.

Tapauksen tutkinta on edennyt poliisissa nopeaan tahtiin ja asiassa on kuultu useita henkilöitä. Esitutkinnan aikana yksi epäilty henkilö on ollut vangittuna ja kolme henkilöä on ollut pidätettynä.

– Tiedotimme aiemmin marraskuussa nuorten tekemien ryöstörikosten määrän kasvusta Itä-Uudellamaalla. Tiedotteessa kerroimme muun muassa, että ryöstörikoksiin pyritään saamaan erityisestävää vaikutusta kohdentamalla aktiivisimpiin tekijöihin ja muihin avainhenkilöihin tehokkaita pakkokeinoja, kuten vangitsemista, tehostettua matkustuskieltoa ja matkustuskieltoa.  Näitä tehokkaita pakkokeinoja kohdennettiin tämänkin rikoskokonaisuuden epäiltyihin tekijöihin, sanoo Aukio.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments