Ilmastoaktivistit pelottelevat lapsiaan maailmanlopulla

Ilmastoaktivisteilla puheet kovenevat. Ilmastoagendaa suunnataan entistä kovemmin lasten suuntaan, joilla ei välttämättä ole kykyjä erottaa propagandaa ja suhtautua siihen kriittisesti.

Tämä tulee esille Ruotsin Extinction Rebellion Sverigen sosiaalisen median päivityksistä, joissa yhä useammin vedotaan lapsiin. 

Yhdellä filmillä äiti todistaa 17-vuotiaan poikansa epätoivoista ilmastoahdistusta. Poika oli kysynyt, että mitä tämä kaikki oikein tarkoittaa.

– Poika piirsi kodin ilmoitustaululle käyrän, jonka mukaan päästöt vain lisääntyvät, kun käyrän pitäisi mennä alaspäin, äiti kertoo mielenosoituksessa.

– Poika katsoi minua ilmeellä, että olenko vähän tyhmä, kun sanon, että vielä on toivoa. Poika sanoi, että “Äiti, ei ole enää mitään toivoa, kaikki on mennyttä!”. Äitinä mietin, että mitä tähän pitäisi sanoa. Yritän epätoivoisesti sanoa, että jotain voidaan vielä tehdä. Tämä lapseni epätoivoa on niin vaikea katsoa. Poika on niin vihainen ja epätoivoinen. Hän myös sanoo täysin selvästi, että se olemme me vanhempi sukupolvi, heidän vanhempansa, jotka olemme paskoneet maapallon, äiti kertoo.

Sen jälkeen hän vetoaa vanhempiin, että meillä (heillä) on velvollisuus katsoa peiliin. Jokainen yksikin aste ilmaston lämpenemisessä merkitsee jotakin ja yhdessä voimme tehdä tälle jotakin.

Äiti on opettanut lapselleen, että maailmanloppu on edessä ja lasta ahdistaa sen takia.