Kotiryöstöt yleistyvät Tukholmassa

Asuinryöstöt Tukholmassa ovat lisääntyneet räjähdysmäisesti. Ryöstöissä teko kohdistetaan yleensä ns. paremmille alueille, jossa useampi ryöstäjä menee asuntoon ja vie omaisuutta asunnon omistajien ollessa paikalla.

Varsinkin Tukholma Östermalmilla trendi on nouseva. Östermalm on profiloitunut rikkaamman väestönosan asuinalueeksi, jossa huoneistot ovat usein kalliita ja alueella asuu hyvinvoivaa väestöä.

Viimeksi sunnuntai-iltana soitettiin Östermalmilla sijaitsevan huoneiston ovikelloa ja kun asukas avasi oven, niin sisään ryntäsi ainakin viisi naamioitunutta henkilöä. Asukkaita uhattiin pistoolilta vaikuttaneilta esineillä ja heiltä vaadittiin omaisuutta.

Tässä tapauksessa asunnossa asui vanhempi pariskunta, joilta vietiin suurehko summa käteistä sekä erilaisia kulta- ja muita arvokoruja sekä arvo-omaisuutta suuret määrät. Poliisin mukaan kukaan ei loukkaantunut ryöstön yhteydessä.

Poliisin mukaan tällaiset suorat asuntoryöstöt ovat nyt yleistyneet mm. Tukholman Östermalmilla merkittävästi. Alueen asukkaita seurataan autoista ja heitä kartoitetaan. Vanhusten joukosta etsitään mahdollisimman varakkaita ja mahdollisimman vanhoja henkilöitä.

Yllä mainitun ryöstön tekijöiksi epäillään ns. ulkomaalaistaustaisia henkilöitä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments