Ensimmäinen aggregaatti Ukrainaan torstaiaamuna

Noh niin pojjaat, saimme illan aikana hankittua yhden aggregaatin, joka maalattiin maastomattavärillä ja kylkeen terveiset ukrainalaisille, joille aggregaatti tulee käyttöön.

Aggregaatti lähtee torstaiaamuna henkilöauton kyydillä kohti Ukrainaa ja tulemme saamaan paikan päältä kuvia kunhan vempele saadaan tositoimiin. Aggregaattia tullaan käyttämään kuten jo mainittu, niin dronejen ja puhelimien sekä muun paikannuselektroniikan tai muuten tärkeän elektroniikan akkujen lataukseen.

Tällaiset pienet avut auttavat monesti joukkoja konkreettisesti. Sähkö on rintamalla kortilla, yökiikarit ovat kortilla ja kaikesta tällaisesta perussotatoimiin liittyvästä pikku materiaalista on huutava pula. Joku kyseli, että miksi tällainen pieni aggregaatti. Vastaus on se, että juuri tällaisia kaivataan rintamalla. Niitä pystyy yksi mies siirtämään helposti, eikä siihen tarvitse sitoa montaa miestä. Sen voi tarvittaessa juoksuttaa suojaan kun taas isojen aggregaattien siirtoon sitoutuu monta miestä.

Aggregaatti kuitenkin tuottaa sen verran sähköä, että sillä saa ladattua useita eri vehkeitä samaan aikaan. Eli pienelle yksikölle iso apu.