Viidelle uusruotsalaiselle syytteet joukkoraiskauksesta

Ostaisitko käytetyn mopedin tämän näköisiltä nuorukaisilta?
Malmössä alkoi joulun alla oikeudenkäynti viittä syyrialaista nuorukaista vastaan, joita syytetään ruotsalaisen nuoren naisen joukkoraiskauksesta viime lokakuussa.

Tapahtuma-aikaan 22. lokakuuta 19-vuotias ruotsalainen nainen oli Malmössä liikenteessä jalan. Nainen käveli keskustassa sijaitsevan Kungsparkenin läpi. Epäonnekseen nainen kohtasi matkalla viisi syriaanonuorukaista.

Homma eteni siten, että nainen saatiin jollakin verukkeella hieman syrjemmälle lasten leikkikentälle. Siellä naiselta lyötiin kyselemättä silmät mustiksi. Seuraavaksi häneltä revittiin vaatteet päältä ja vuoron perään nuorukaiset raiskasivat naista anaalisesti ja vaginaalisesti. Kolme piti kiinni, yksi kuvasi ja yksi raiskasi, jonka jälkeen vaihdettiin vuoroja. Kiinnipidossa käytettiin ns. hapetusotetta, eli uhria kuristettiin siten, että hän oli tajuttomuuden rajamailla. Naisen avunhuudot estettiin työntämällä kikkeli suuhun.

Sattumalta lähistöllä oli poliisipartio, joka epäili, että nuorukaiset vetävät huumeita leikkipuistossa ja yllättivät viisikon niin sanotusti rysän päältä housut kintuissa. Viisikko saatiin suoraan rautoihin ja putkaan.

Neljä miehistä kiistää syytteet ja väittää, että nainen oli aloitteellinen osapuoli seksileikeissä ja siksi kyseessä ei voi olla rikos. Yksi ei oikein osaa sanoa juuta eikä jaata. Syyttäjä vaatii joka tapauksessa nyt pieniä rangaistuksia törkeästä raiskauksesta 2005 syntyneille Adham Al Sayasnehille ja Hussein Mashanille, 2006 syntyneelle Yamen Aldughaimille, 2007 syntyneelle Tayssir Hedarille ja 2004 syntyneelle Amer Tamemille. Kaikki muut, paitsi viimeinen ovat Syyrian kansalaisia. Viimeinen on kansalaisuudeton, joka tarkoittaa yleensä palestiinoa.

Karkotusta syyttäjä ei vaadi, sillä sellainen ei ole mahdollista. Henkilöt ovat alaikäisiä ja heillä on myös Ruotsin kansalaisuus.

 

KOMMENTOINTIOHJEET

Jos haluat kommentoida, niin rekisteröidy Disqusiin ohjeiden mukaan. Se on minuutin kertahomma, ja jatkossa voit kommentoida ihan vapaasti rekisteröimälläsi nimimerkillä Pt-mediassa ja sadoilla muillakin nettisivuilla. Kommentoida voi ilman rekisteröitymistäkin, mutta silloin kommentti menee moderointiin.

Kommentointi on vapaata, mutta käytä asiallista kieltä. Älä solvaa, uhkaile tai muutenkaan käytä asiatonta kieltä toisista ihmisistä, ihmisryhmistä, uskonnoista, seksuaalisista suuntautumisista tms.