Neljä vangittu Vantaan ns. vartijatapauksesta

Itä-Uudenmaan poliisissa on tutkittavana laaja turvallisuusalan työntekijöiden työtehtävissä asiakkaisiin kohdistama pahoinpitelyrikoskokonaisuus, jossa ainakin kuutta samassa yrityksessä työskentelevää järjestyksenvalvojaa epäillään useista eri asteisista pahoinpitelyistä pääkaupunkiseudun alueella.

Poliisi otti rikoskokonaisuuteen liittyen viime viikonlopun aikana kiinni kaikkiaan kuusi järjestyksenvalvojana työskentelevää henkilöä. Eilen kolmen vangitun lisäksi myös kahta muuta heistä esitetään vangittavaksi tänään torstaina.  Toisen osalta käsittely on jo käyty ja hänet on hetki sitten vangittu todennäköisin syin. Myös uusia epäiltyjä saattaa vielä ilmaantua.

– Tämän laajan rikoskokonaisuuden esitutkinta on vasta alkuvaiheessa, joten tässä vaiheessa poliisilla ei ole muuta tiedotettavaa. Tapaukset herättävät suurta kiinnostusta niin yhteiskunnallisesti kuin mediassakin, joten tiedotamme asiasta lisää, kun se tutkintaa vaarantamatta on mahdollista, Luoto jatkaa.

On arveltu, että epäillyt vartijat ovat ulkomaalaistaustaisia johtuen mm. alistamiseen viittaavien tekojen takia, mutta kaikki tähän mennessä vangitut ovat suomalaisia miehiä. Eilen vangittuja Olli Havukaistasta ja Valtteri Räisästä epäillään kolmesta pahoinpitelystä ja kahdesta törkeästä pahoinpitelystä ja Vertti Leppävuorta kahdesta pahoinpitelystä. Lisäksi vangittiin törkeästä pahoinpitelystä epäiltynä Santeri Kiialainen ja pahoinpitelystä Cyrus Parsa.

Teot ajoittuvat viime toukokuun ja kuluvan joulukuun alkuun sijoittuvalle ajalle. Vangitseminen tapahtui todennäköisin syin.

Tämän päiväisistä vangitsemisista ei ole vielä tullut tietoja.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments