Alkuviikon saldo: ravintolan räjäytys ja värillisen ampuminen

 

Pari päivää ehti olla rauha maassa, kunnes pommi-iskut ja ammuskelut alkoivat uudestaan. Yllä kuvia Södermalin räjähdyksestä.

Viime yönä räjäytettiin Tukholman keskustassa Södermalmilla ravintola. Puoli neljän aikana tapahtunut räjähdys tuhosi ravintolan kokonaan ja kerrostalon ensimmäinenkin kerros sai suuria rakenteellisia vaurioita.

Tapahtuma on siinä mielessä erityinen, että ravintolan omistaja on ollut ravintola-alalla jo 30 vuotta, eikä hänen tiedetä olleen mukana minkäänlaisissa rikollisissa touhuissa. Ravintoloitsija kirjoittaakin Facebookissa, että ei ymmärrä miksi tällaista tapahtui.

– Haluamme painottaa, että meitä kohtaan ei ole ollut mitään uhkakuvia emmekä ole tekemisissä rikosten kanssa.

Räjähdyksen tiimoilta on monenlaista spekulaatiota alkaen terrorismista, mutta kyllä näissä tapauksissa aina on joku yhteys uusruotsalaisten alamaailmaan, vaikka se ei useimmille heti avaudukaan. Voi olla, että ravintoloitsija on rehellinen kansalainen, mutta hän voi olla jonkun gangsterin serkun veljen kaima, jota tällä tavoin yritetään saada esille piilostaan.

Solnassa taas ammuskeltiin ihan joukolla. Maanantai-iltana ennen kahdeksaa tietojen mukaan neljästä viiteen naamioitunutta pistoolimiestä aloitti tulitaistelun. Poliisi saapui nopeasti paikalle ja pensaasta löydettiin yksi kuolemaa tekevä värillinen, joka kuskattiin sairaalaan saamaan teetä ja sympatiaa. Paluu elävien kirjoihin ei olisi onnistunut ilman veronmaksajien sponsorointia.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments