Luistelutaidoton transu taitoluistelukisojen maskotiksi

Suomi teki taitoluistelun EM-kisojen avajaisissa Espoossa luultavasti jotain sellaista, mitä ei ole koskaan aikaisemmin maailmassa tapahtunut.

Ennen kuin jatkat lukemista, niin katso alta 45 sekunnin pituinen videoklippi taitoluistelukisojen avajaisista.

Avajaisten pääosassa luisteli Minna-Maaria Antikainen, entiseltä nimeltään Markku-Pekka. Siilinjärveltä kotoisin olevan maatilan isäntä, tai siis nykyisin emäntä, toteutti haaveensa ja lähti taitoluistelemaan naismoodissa.

Googlesta selviää, että nyt viisikymppistä Antikaista on ylistetty taitoluistelijaksi jo useamman vuoden. Yleisradioyhtiö Yle ylisti Antikaisen taitoluistelua ainakin vuonna 2019. Tuolloin kerrottiin, että Minna-Maaria Markku-Pekka toteutti haaveensa ja alkoi naistaitoluistelijaksi.

Vähän ihmetyttää se, että miksi Antikaisesta puhutaan taitoluistelijana, koska hän ei osaa: luistella. Filminpätkästä näkyy, että luistelutaitoa ei ole ollenkaan. Hyvä, että pystyssä pysyy ilman potkukelkkaa.

En tiedä miksi selostajakin tuossa filmillä puhuu siihen malliin, että kyse olisi jostakin saavutuksesta, kun oppii viisikymppisenä 15 vuoden harjoittelun jälkeen juuri ja juuri luistelemaan pystyssä muutaman metrin. Ja teeskentelee, että tuollaisilla luistelutaidoilla muka saisi jotain menestystä taitoluistelukisoissa.

Mutta, kysehän ei ollutkaan luistelusta.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments