Venäjä aloittanut tulevaisuus–propagandan

Venäjällä on jo myynnissä uusia karttoja, joissa Ukrainan itäosat ja Krimin niemimaa on merkitty Venäjään kuuluvaksi. Kohta tätä faktaa opetetaan kouluissa.

Venäläisiin karttoihin Ukrainan alueista kokonaan Venäjään kuuluvaksi on merkitty Donetskin, Luhanskin, Hersonin ja Zaporižžjan maakunnat sekä Krimin niemimaa. Vaikka kaikki alueet eivät ole edes Venäjän joukkojen hallinnassa.

Kartta on myynnissä jo kaupoissa ja se tullee lähiaikoina koulujen opetusohjelmiin. Asiasta twiittaa mm. venäläinen politiikan tutkija Ilya Matveev.

”Jos sotaa ei voiteta, niin ainahan voidaan aivopestä lapset, koska heillä ei ole aseita aikuisten valheita vastaan. Ja opettajat koko maassa osallistuvat valheen levittämiseen”.

Venäjä on käyttänyt koko sodan ajan klassisia aivopesun välineitä, joita on ollut Venäjällä käytössä vuosisatoja. Nyt tämä karttaleikki on yksi perusasioita. Kun lapsia aivopestään nuoresta alkaen, niin heidän on vaikea ja jopa mahdotonta kyseenalaista aikuistuttuaan saamaansa faktaa.

Kun lapsille nyt opetetaan, että osat Ukrainasta kuuluvat Venäjälle, niin 10 vuoden päästä nuoret aikuiset kokevat Venäjän olevan suunnattoman vääryyden uhri, kun yllättäen Ukraina ja länsi eivät tunnustakaan näitä alueita Venäjän alueiksi.

Yksi sodan aikana esille tullut aivopesun muoto on lasten kidnappaus. Venäjä on kyydittänyt miehittämiltään alueilta suuren määrän ukrainalaisia lapsia jonnekin tuntemattomaan paikkaan Venäjälle. Tässä ideana on se, että lapsi totutetaan ja tunteellistetaan venäläisyyteen.

Jossain vaiheessa vuosien jälkeen lapsi päästetään vapaaksi ja takaisin Ukrainaan. Tapahtuu sellainen ilmiö, että lapsi ei ole täysin ukrainamielinen, koska on kyllästetty venäläisellä propagandalla. Lapsi kokee toisin sanoen sympatiaa myös Venäjää kohtaa. Tällaisista lapsista kasvaa aikuisena erittäin hyviä separatisteja ja venäjämielisiä ukrainalaisia.

Mielenkiintoista seurata, että kuka suomalaista putlereista ensimmäisenä ottaa tämä kartan käyttöön.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments