Putinistien aivopieruja: Ukrainan sota jatkuu lännen aseavun takia

Silloin tällöin on hyvä esitellä putinistien aivopieruja. Yksi sellainen on väittämä, että sota jatkuu, koska länsi rahoittaa ja antaa  aseapua Ukrainalle.

Tämä väittämä on aivan käsittämätön, paitsi yhdeltä kannalta. Tietenkin siltä kannalta, että väitteen esittäjä on yksinkertaisesti Venäjän puolella ja haluaa Venäjän voittavan sodan = väittäjä on putinisti.

Putinistin ajatuksenjuoksu on sen suuntainen, että jos länsi ei auta Ukrainaa, niin Ukrainan olisi pakko antautua. Tästä seuraisi, että sota loppuisi. Putinisti tässä edelleen yrittää väittää, että sodan loppuminen hinnalla millä hyvänsä on tavoiteltavaa.

Vaikka länsi lopettaisi tältä istumalta kaiken aseavun Ukrainaan, niin sota ei loppuisi siihen. Ukrainalaiset jatkaisivat maansa puolustamista hinnalla millä hyvänsä ja niillä keinoilla, jotka sen jälkeen olisivat käytettävissä. Ukrainalaiset eivät sodi sen takia, että länsi avustaa heitä, vaan sen takia, että ukrainalaiset nyt yksinkertaisesti eivät halua, että Venäjä hävittää koko Ukrainan valtion, ukrainan kielen ja ukrainan kansan maan päältä.

Jos länsi lopettaa Ukrainan aseavun, niin on mahdollista, että Venäjä valtaa koko Ukrainan. Mutta sota ei siltikään lopu, vaan se jatkuu verisenä sissisotana.

 

Aseavun lopettaminen olisi myös selvä merkki Venäjälle lännen heikkoudesta. Venäjä alkaisi heti sen jälkeen miettimään kuka sen naapureista on heikoiten varustettu ja hyökkäisi sinne. Sitä jatkuisi aina niin kauan, että ryssä on Suomen rajalla.

Joka tapauksessa, putinistien horina aseavun lopettamisesta on pelkkää typerää fantasiaa. Nimittäin sellainen maa kuin vaikkapa Puola, ei tule koskaan hyväksymään sitä, että Venäjä valtaa Ukrainan ja alkaa Puolan naapuriksi uhittelemaan seuraavaksi Puolaa.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments