Viime öinen ammuskelu nosti gangsterien välisen sodan uudelle asteelle, kukaan ei ole enää turvassa

Tullingessa viime yönä ammutun 50-vuotiaan miehen tapaus on siirtänyt gangsterien välisen vihanpidon uudelle asteelle, jossa kukaan ei ole enää turvassa kostotoimilta.

Perinteisesti alamaailma ei ole harjoittanut kostotoimia omaisia kohtaan. Tarkoittaa sitä, että rikollisten välisissä riennoissa omaiset ovat saaneet elää siinä mielessä turvassa, että heitä kohtaan ei ole tehty kostoiskuja jos joku sukulainen on joutunut alamaailman tappolistalle, jos henkilö ei muuten ole ollut tekemisissä asioiden kanssa.

Nyt viime syksyn ja talven mittaan Tukholman alueella tapahtuneissa iskuissa tämä alamaailman perinteinen koodi on rikottu. Tappolistalle joutuneen henkilön omaisia ja sukulaisia kohtaan on tehty useita esimerkiksi pommi-iskuja. Kyse on siitä, että jos joku gangsteri tietää joutuneensa tappolistalle, niin hän yleensä menee joksikin aikaa maan alle. Kostotoimeen ryhtyvällä tekijällä on melko vähän mahdollisuuksia löytää piiloutunut henkilö, riippuen tietenkin siitä, että kuinka maan alle tapettava menee.

Tässä tilanteessa henkilön omaisia kohtaan on tehty pommi-iskuja, tai käyty ampumassa oven läpi rynkyllä sarja. Tästä taas seuraa se, että maan alle mennyt henkilö yleensä tulee esille suojatakseen omaisiaan. Tilanne pyritään ratkaisemaan tavalla tai toisella, yrittämällä tappaa tappajaksi arveltu henkilö tai tekemällä isku tappajaksi arveltua klikkiä kohtaan.

Tullingessa hengiltä ammutun 50-vuotiaan miehen ei tiedetty itse olevan mukana minkäänlaisissa rikollisissa touhuissa. Hän sattui olemaan parikymppisen miehen isä. Poika taas oli käynyt ammuskelemassa tammikuussa Uppsalassa kohutun kurdimafian jäsenen talon ovea.

Koska poika oli painunut koston pelossa maan alle, eikä hänen olinpaikkaansa tiedetty, niin nyt tämä vastaklikki päätti kostaa tappamalla pojan isän, jotta poika saadaan esiin ja tapettua.

Erityistä tässä ampumisessa on se, että torstaihin asti tammikuisen Uppsalan ampujan nimi ei ollut julkisesti tiedossa. Torstaina monet mediat kirjoittivat, sen jälkeen kun ampujasta oli tehty oikeudessa vangitsemismääräys poissaolevana, artikkeleita, joista ampujan pystyi tunnistamaan. Meni vain muutama tunti kun ampujan isä teloitettiin.

Medioita on kritisoitu tämän takia, että he kirjoittivat liian ikään kuin tunnistettavasti Uppsalan ampujasta ja antoivat sitä myöten uudet keinot gangstereille jatkaa tappamista.

 

Monet uusruotsalaiset kritisoivat ampumisesta Ruotsin viranomaisia. Lähtökohta on se, että rasistiset mediat menivät rasistisuudessaan kertomaan lukijoilleen Uppsalan tapahtumasta, josta seurasi, että isä ammuttiin hengiltä. Lisäksi sanotaan, että viranomaiset ovat menettäneet hallinnan gangstereille, jotka vetävät yhä nuorempia huumemarkkinoilla käytävään sotaan.

Kritiikki kohdistuu erityisesti siihen, että ruotsalaiset viranomaiset eivät heidän mielestään tee tarpeeksi. Poliisilla on työkaluja, mutta se ei osaa eikä halua käyttää niitä, koska kyse on uusruotsalaisista.

Kritiikissä voi olla jotain perää, mutta siinä unohdetaan samalla, että rikollisuus ja gangsterin elämä on ihan samalla tavalla henkilön oma valinta kuin vaikkapa valinta kouluttautua puusepäksi. Poliisi tutkii tehtyjä rikoksia, ja voi jollakin tasolla ennaltaehkäistä suunniteltuja rikoksia. Mutta jos joku suunnittelee mielessään rikosta, niin siihen on melko mahdotonta puuttua, varsinkaan jos kyse ei ole mistään muusta konkreettisesta kuin idean asteella mielessä pyörivästä suunnitelmasta. Poliisi ei käytännössä voi mitenkään ennaltaehkäistä suurimpaa osaa rikoksia tapahtumasta.

Tapahtuma on herättänyt keskustelua monilla uusruotsalaisten sosiaalisen median keskustelupalstoilla ja on mielenkiintoista, että monet sanovat suoraan, että Ruotsi tarvitsee nyt sverigedemokraattien ja oikeistolaisen politiikan kaltaista retoriikkaa ja toimia. Muuten tämä ampuminen jatkuu maailman loppuun asti.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments