10/10 huijaus, ja miten se tehdään

Nykypäivän aikuiset ovat vähäjärkisiä tolloja, mutta jotka kuvittelevat itsestään aivan mahdottomia. Siksi nykyaikuiset ovat myös helposti vedätettäviä, jotka menevät mihin tahansa yksinkertaiseenkin lankaan.

Ja kun sitten lopulta joutuu huijatuksi, niin alkaa rikosilmoituskierre, mutta hetkeäkään ei käy mielessä, että itse olisi vastuussa huijatuksi tulemisestaan. Ei edes nolota mennä poliisiasemalle tekemään rikosilmoitusta. Tämä tulee esille nykypäivän monista nettivedätyksistä ja viimeisin, josta poliisi kertoo, on kouluesimerkki yksinkertaisista ihmisistä. Poliisi on saanut pääkaupunkiseudulla monta kymmentä rikosilmoitusta huijauksesta, joka ei edes ole huijaus.

Kuvio on seuraava: Henkilö myy autoaan netissä ja potentiaalinen ostaja soittaa. Ostaja tarjoaa myyjälle suosiolla suurin piirtein sen summan, mitä myyjä pyytää autosta. Kauppa on valmis puhelinsoiton perusteella. Syntyy suusanallinen sopimus. Ostaja kertoo seuraavaksi hankkivansa pikavipin ja palaavansa vielä samana päivänä asiaan kunhan pikavippi on tilillä.

Seuraavaksi auton myyjä saa puhelun toiselta ostajalta, joka tarjoaa autosta kalliimpaa hintaa. Ahne myyjä päättääkin myydä auton toiselle soittajalle. Myyjä soittaa ensimmäiselle ostajalle ja kertoo, että on saanut autosta paremman tarjouksen. Tässä tilanteessa ensimmäinen ostaja kertoo, että on saanut jo pikavippirahat tililleen, ja koska kauppaa ei synny ja asiasta on aiheutunut kuluja ostajalle, niin ostaja vaatii, että myyjä korvaa nämä kulut.

Jos myyjä maksaa ensimmäiselle ostajalle jotain, niin molemmat ostajat vaikenevat sen jälkeen.

Aika nerokas huijaus, vai mitä? Mitään miljoonavoittojahan tuossa ei tietenkään saada, mutta muutamalla puhelinsoitolla huijarikaksikko saa mukavat kaljarahat illaksi. 10/10.