Yleisradion vaaran vuodet siirtyivät uudelle vuosisadalle

Ylen rahoitus ja monet sen ohjelmistoon liittyvät asiat ovat olleet viime päivien aikana esillä. On vaadittu, että Ylen rahoituksesta leikataan reippaalla kädellä. Lisäksi esimerkiksi Sinimustat ovat vaatineet, että Ylen erilaiset ”vinksahtaneet” ohjelmat ja selvästi tiettyä agendaa ajavat toimijat on laitettava jäähylle. Tämän innoittamana päivitin erästä muutama vuosi sitten kirjoittamaani artikkelia.

Monet eivät ehkä muista Yleisradion historiaa, mutta sitä kannattaa hieman avata. Silloin voi ymmärtää miksi Yleisradio toimii juuri niin kuten se toimii, monien mielestä ajaen selvästi tiettyä agendaa.

Sota-aikaan ja sen jälkeen Yleisradio oli ainoa radiotoimija, joka tuotti radio-ohjelmia. Ne olivat uutisia ja erilaisia kuunnelmia. Sota-aikaan Yleisradio oli tärkeässä roolissa kotirintaman mielialan ylläpidossa.

Vuoden 1955 paikkeilla Yleisradio alkoi virittelemään tv:tä kuosiin ja kun ohjelmia saatiin käyntiin, niin tultaessa 1960-luvulle tv:n suosio nousi merkittävästi. Tv tuotti uutisia, sähkeitä, tietoiskuja ja jonkin verran kevyttä ohjelmaa. Tosin sen ajan ”kevyt ohjelma” näyttää nykyihmiselle enemmänkin tönkkösuolatulta muikulta, kuin kevyeltä viihdeohjelmalta. Monet esimerkiksi 70-luvulla suurta suosiota saaneet kotimaiset sarjat, kuten Rintamäkeläiset, ovat nykypäivän ohjelmistoon verrattuna hieman… erilaisia. Toki ne kuvasivat ajan henkeä, niin kuin nykypäivänäkin. Ajan henki vain oli aivan erilainen sellaiset 50 vuotta sitten.

Yleisradion sekä televisio- että radiopuoli olivat alkuaikoina ihan puhtaasti uutisointia, eli ne olivat joukkotiedotusvälineitä sanan varsinaisessa merkityksessä. Niillä ei ollut minkäänlaista agendaa eikä poliittista sanomaa. Tämä jatkui jonnekin 1960-luvun paikkeille.

Politisoituminen

Yleisadio alkoi politisoitumaan vasta 1960-luvun loppupuolella, kun kuvioon astui mies nimeltä Eino S. Repo. Hän oli ensin Yleisradion pääjohtaja 1965-1969 ja sen jälkeen radiopuolen johtaja vuoteen 1974 asti. Presidentti Urho Kekkonen kai se luultavasti oli se henkilö, joka ”päätti” Revon paikasta Yleisradion johtajana. Olihan Repo kepulainen kuten Kekkonenkin, tai Maalaisliittohan se oli tuolloin nimeltään. Vaikka Repo oli maalaisliittolainen, niin silti hän vaikuttaa olleen itään kallellaan kovan puoleisesti.

Revon johdolla Yleisradioon otettiin töihin äärivasemmistolaisia toimittajia ja pikkuhiljaa syntyi vasemmistolainen agendamedia, jonka toiminta on jatkunut näihin päiviin asti. Toimittajat tekivät perinteisiä arvoja rienaavia ohjelmia ja sotaveteraaneja pilkattiin surutta, mitäs läksit, oliko pakko lähteä sotimaan. Juuri tässä sotaveteraanien pilkkaamisessa Ylen vasemmistolainen agenda tuli selvästi esille. Kun ennen Revon aikaa kevyet ohjelmat olivat jäykkiä hupaelmia, niin Revon aikana kevyet ohjelmat muuttuivat entistä ”kevyemmiksi” ja ennen kaikkea: vasemmistokommunistien tärkeimmiksi työkaluiksi edistää omaa propagandaansa.

Syntyi käsite reporadio, joka oli pilkkanimi Yleisradiolle sen johtajan Eino S. Revon mukaan. Ylen agenda tiedettiin siis jo 50 vuotta sitten. Joidenkin mukaan Yleisradion toimituksen aivot olivat Moskovassa Kremlissä, josta ohjailtiin vasemmistolaisia toimittajia. Päämääränä oli Suomen kansan ”henkinen miehitys”. Kremlissä vallankumouksen pioneereiksi värvättiin kommunisteja, joita alettiin kutsumaan taistolaisiksi.

Yleisradion vaaran vuodet

Joskus puhutaan ilmiöstä Yleisradion vaaran vuodet, joka tarkoittaa aikaa 1960-luvun loppupuolta, reporadion syvintä aikaa. Yleisradio oli täynnä taistolaiskommunisteja ja muita äärivasemmistolaisia toimittajia. Heillä oli heikko journalistin ammattitaito, mutta eiväthän he olleetkaan tekemässä journalismia vaan ajamassa omaa agendaansa. Yleisradio tuuttasi eetteriin jatkuvalla syötöllä YYA-propagandaa ja esimerkiksi hokemia, miten ”Neuvostoliitto on Suomen ystävä”. Itsekin kun olen syntynyt vuonna 1970, niin muistan 70-luvun alkupuolella jo lapsena  tv-ohjelmien haisevan erityisen paljon kaalille ja mahorkalle. Reporadiota kritisoitiin jo tuolloinkin kansan keskuudessa, sillä itäpropaganda ei uponnut kansaan.

Jos taistolainen propaganda ei uponnut kansaan, niin jostain käsittämättömästä syystä taistolaisten toimittajien propaganda sai suosiota laajasti ja yleisestikin toimittajien keskuudessa, kuten myös ns. kulttuuripiireissä ja opiskelijoiden keskuudessa. Jonkin verran sitä kannatettiin myös tiedealalla. Taistolaisuus kuviteltiin jonakin ikään kuin parempana aatoksena ja ehkäpä juuri sen takia nämä ns. kulttuuripiirit omivat taistolaisuuden itselleen.

Vaikka Repo oli siis maalaisliittolainen, niin silti Yleisradio liukui vasemmistokommunismin äänenkannattajaksi ja etenkin neuvostokommunismin. Repoa tuki Urho Kekkonen ja tätä tukea voidaan pitää hyvin arveluttavana. Nimittäin ihan yleisesti tiedettiin Revon olevan myös jonkinlainen viestinviejä KGB:n suuntaan. Tosiasiassahan Yleisradio oli Kremlin tärkein lenkki Suomeen. Suomalaisten mieliä muokattiin neuvostomyönteisiksi.

Tuon ajan kommunistinen Yle ei toisin sanoen ollut mitään harmitonta ”uuden sukupolven uusia ajatuksia”, jossa ihailtiin jotakin proletaariliikettä, vaan siinä leikittiin ihan Suomen itsenäisyydellä. Kylteissä ja plakaateissa luki ”Tavoitteena Neuvosto-Suomi”. Kaikki yli viisikymppiset muistavat miten 70-luvulla kommunistit marssivat joka vappu vastaavien plakaattien kanssa, varsinkin 1970-luvun alkupuolella. 80-luvulle tultaessa iskulauseet miedontuivat, jäljelle jäi vain punaista. Ja Yleisradion toimittajat olivat mukana näissä karkeloissa.

 

 

Sensuuri ja Neuvostoliiton paheksunta

Vuoteen 1972 asti Yleisradio kirjaimellisesti sensuroi sisältöä, jota radiossa ja televisiossa voitiin esittää. Yleisesti ottaen mikään neuvostovastainen ei päässyt läpi. Kannattaa tässä yhteydessä kuitenkin huomata, että koko Suomi ei ollut Kekkosen ja Yleisradion neuvostopropagandan kyllästämiä. Monet ihmiset ymmärsivät mikä on homman nimi. Esimerkiksi Sleepy Sleepers–yhtye täräytti 1977 eetteriin levyn nimeltä Karjala Takaisin. Nykyaikana tämä tuntuu koomiselta, mutta 70-luvun suomettuneessa yleisradiolaisessa Suomessa, jossa ihailtiin Neuvostovenäjää, tämä oli pyhäinhäväistys. Jos olisi ollut some, niin someraivo olisi ollut aivan valtava. Sleepparit tekivät pienen myönnytyksen ja levyn nimeksi muutettiin Takaisin Karjalaan. Karjala takaisin oli liian radikaalia vuonna 1977.

Siitä huolimatta mieliä pahoittui aivan valtavasti. Kreml paheksui Suomi-Neuvostoliitto-seuran suulla tällaista rienausta. Yleisradion toimittajat saivat sähkötällin ja Sleepparien musiikkia kutsuttiin törkymusiikiksi, joka vahingoittaa Neuvostoliiton suhteita. Sitähän se olikin, ja se oli saanut aikaan valtavan reaktion.

Nykyaika

Kun Revosta lopulta päästiin eroon, ja Kekkonenkin kupsahti 80-luvulla, niin Yleisradio olisi voinut palautua takaisin alkuperäiseen tehtäväänsä eli joukkotiedotukseen. Mutta vasemmistolainen agendakulttuuri oli jäänyt taloon. Tästä kulttuurista olisi päästy eroon vain antamalla kertaheitolla potkut kaikille sen aikaisille toimittajille. Mutta kun näin ei toimittu, niin se jäi elämään omaa elämäänsä ihmisten kiusana läpi koko 1970 ja -80 lukujen.

Kun tultiin ”uudelle ajalle”, eli aikaa jossakin 1990-luvun alkupuolella, kun Neuvostoliitto hajosi, ja muutenkin mahorkalta haiseva menneisyys alkoi haihtumaan tuuletuksen myötä vaatteista, niin vasemmistoagenda alkoi hiipumaan. Voisi sanoa, että Yleisradion ”vapaimmat” vuodet ajoittuvat jonnekin 1990-2000 lukujen taitteeseen.

Mutta kuten mainittiin, niin agendakulttuuri oli jo talossa ja se nähtiin edelleenkin hyväksyttävänä. Nyt tuo agendamaisuus on taas alkanut lisääntymään päin. Agendalistalla ei ole enää idän suhteet vaan mm. kehitysmaista tuleva ns. maahanmuutto ja erilaiset sukupuolirooleihin liittyvät ilmiöt. Lisäksi eräänlainen trans-feminismi on todella laajaa. Voisi kai sanoa, että jos 60-80-luvuilla agendassa oli olla Kremlin syöttöporsas, niin nyt se on vaihtunut tähän äärifeministiseen ideaan, jossa sukupuolien väliset erot hämärrytetään ja tällainen marginaali-ilmiö yritetään näyttää jonakin hyvin yleisenä ajatusmallina.

Pitäisikö Yle lakkauttaa?

Monesti kuulee, että Yleisradio pitäisi lopettaa. Ei välttämättä, sinänsä itse yleisradiona Yle voi olla ihan toimiva, mutta 1960-luvulta yhtiöön upotettu agendajournalismi pitäisi kitkeä pois juuria myöten. Tämä on vaikeaa, sillä kuten jo tuli esille, niin entisajan taistolaisuus on siirtynyt uudelle sukupolvelle uutena nykyajan ilmiönä.

Mistä löytää ammattimainen toimittaja, joka ei katso journalismia vasemmistolaisten lasien läpi? Uusien toimittajien pitäisi tulla ikään kuin toimittajakentän ulkopuolelta, ja uuden päätoimittajan pitäisi olla hyvin etäällä politiikasta. Kun uusi päätoimittaja tietää, että nyt ollaan synnyttämässä uutta joukkotiedotusvälinettä, eikä agendaa ajavaa verorahotteista mediataloa, niin luultavasti näillä toimilla Ylestä saataisiin ihan toimiva mediatalo.

Subscribe
Notify of
guest
48 Kommenttia
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments
Rudi

YLE on valtio valtiossa. Se törsää 500milj. vuodessa vihervasemmistolaiseen mielipidemuokkaukseen ja halpoihin jenkkisarjoihin. Kunnianhimo uutisten välittäjänä ja kansan viihdyttäjänä korkealaatuisella kotimaisella draamalla ja sketsiohjelmilla on kadonnut täydellisesti. Kansan aivoja mädätetään tekemällä suosikkisarjaa jossa kuvataan katsojia katsomassa kaupallisten kanavien tuotoksia. Kukaan poliitikko persuja lukuunottamatta ei uskalla arvostella YLEä sanan vertaa, sillä YLE kostaa. Ylen tervehdyttäminen voisi lähteä vaikka siitä että sen budjetti puolitettaisiin ja johto uusittaisiin kasvoilla jotka ovat jo ansioituneita tiedonvälityksen saralla, ja poliittiset vakanssit väliportaassa lakkautettava kokonaan.

Ooooo Tosi-Kulttuuria!!!!

Ruotsin SVT ei lähetä halpoja jenkkisarjoja vaan parhaaseen katseluaikaan jonkin itä-mongolialais-turkkilaisen elokuvan köyhästä kyläkauppiaasta ja hänen puutarhassaan kasvavasta taatelipuusta.

tavja
TV eli Tykkää Venäjästä

Voin kuvitella että Nyky-Neukkula eli Ryssälä on suunnattoman katkera varsinkin Suomelle/tsuhnille jotka vuosikymmenien lipomisen ja polvillaan nöyristelyn sijasta nyt ovatkin menossa NATOON.

Se lieneee järkyttävä kunnianloukkaus ja sanoinkuvaamaton pettymys Putinistanille. Itänaapurihan on täysin vailla itsekritiikkiä eikä koskaan ole nähnyt omia virheitään missään asiassa.

Mitä tulee SVT/YLE- kulttuuriin Suomessa ja Ruotsissa on se samanlaista vassarimössöä. Ikäänkuin ei olisi olemassa mitään muuta kuin vasemmistokulttuuria. Ainakin Ruotsissa, sen jälkeen kun TV-lupa lopetettiin ja rahoitus alkoi tulla verovaroista, on vasemmistokierteisyys lisääntynyt.

SVT toitottaa monessa ohjelmassa, jopa viihdeohjelmissa (esim. Doobidoo) ja https://www.svtplay.se/video/37061625/dokument-utifran-trump-och-lognen-som-vapen/dokument-utifran-trump-och-lognen-som-vapen-avsnitt-1
että Trump on valehtelija. Putinin vakoojataustastakin on ohjelmaa mutta valehtelija…njet.

Qroquius Kad

Tuo median äärivasemmistolaistuminen 1960-luvun puolivälistä eteenpäin ei ollut mikään sattuma, vaan ohjattua politiikkaa.

Kun Imperialistinen Roistovaltio Ryssä tajusi ettei voisi saada aikaan kommunistivallankumouksia Lännessä saati valtaamaan III maailmansodassa, se piti mädättää sisältäpäin.

Niinpä KGB:n johdolla Lännen yliopistot solutettiin kommunisteilla,
erityisesti oikeustieteelliset tiedekunnat, että saataisiin tuomareita jotka eivät tuomitse ja syyttäjiä jotka eivät syytä,
kasvatustieteelliset jotta saataisiin oikeinajattelevia opettajia pikku pilteille ja
yhteiskuntatieteelliset, että saataisiin oikeinajattelevia toimittajia valistamaan kansaa kommunismin ilosanomasta.

Tämä projekti on nyt valmis, mutta sen aloittaja on poissa eikä seuraajasta ole mihinkään.
Niinpä mädätys lankesi yllättäen kemumatujen hyödyksi, jotka otettiin neuvostokommunismin tilalle uusiksi palvottaviksi valloittajiksi.

Anonyymi

Sinäpä sen sanoit! Täysin napakymppiin!

Minä

Avainsana tuolle on kulttuurimarxismi tai toisin sanoen Franfurtin koulukunta. Sen juuret ovat 20-luvun Moskovassa, josta se siirtyi ensin Eurooppaan, sitten USA:aan ja lopulta takaisin Eurooppaan, Frankfurtiin.

Anonyymi

Osuitpa tosiaan aivan asian ytimeen! Tuota ei voisi paremmin enää sanoa!

p.grandell

ylen antamien oksennuksien rahat voisivat mennä hurstin ja köyhien jotka pudonneet oravanpyörästä, heille rahat voidaan jakaa, ei sionistien ja viher-puniikkien agendaan..

Anonyymi

Se meni juuri noin! Edes lustraatio, joka tapahtui monessa Euroopan maassa, kun Neukkula hajosi ja kommunistit siivottiin pois tärkeiltä paikoilta, onnistunut Suomessa. Meillä on vieläkin kommunisteja eduskunnassa ja hallituksessa. Nuo kuvissa olevat tyypit ovat varmaan ylpeitä itsestään, varsinkin tänä päivänä!

Suomi kyllä maksaa

Persjalkarenkien suomalaispoliitiikkojen oli tuolloin paljon helpompi ylettyä suurvallan isäntien pöytään Moskovassa kuin Washingtonissa.

Nyttemmin Bryssel on ollut se uusi ”Moskova”.

Qroquius Kad

YYA-aikaan Suomen oli pakko huorailla Ryssälle, koska vaihtoehtoa ei ollut.
Niinpä Suomen oli pakko antaa raiskata itseään kuivana kakkoseen ja teeskennellä nautintoa.

Enää ei olisi, ja voisimme olla kuin muutkin länsimaat, tehden yhteistyötä liittolaistemme kanssa.
Valitettavasti Suomen politiikkaan pesiytyi huorailemisen perinne, josta monet nykyään oikein nauttivat.

Qroquius Kad

Olen erittäin jyrkästi eri mieltä.

Paasikivi nimenomaan aloitti suomettumispolitiikan joutuessaan tilanteen pakosta alistumaan YYA:han ja muihin Suomen itsenäisyyden rajoituksiin.
Hän tuskaili päiväkirjalleen, että tässä tilanteessa ei ole muuta vaihtoehtoa, mutta miten Suomen kansan moraalinen selkäranka mahtaisi kestää sen?

Kekkoslovakia sitten vain osoitti, ettei se kestänyt.

Mutta on älyllisesti epärehellistä väittää Suomella olleen mahdollisuus liittoutua Lännen kanssa Kylmän sodan aikana, kun mahdolliset liittolaiset olivat kaukana ja Imperialistinen Roistovaltio Ryssä pauhasi rajan takana rikollista voimaansa.

Qroquius Kad

Eivät ne olleet sotakorvaukset, joita Paasikivi tuskitteli moraaliselle selkärangalle tuhoisiksi, vaan YYA:
se kavensi Suomen itsenäisyyttä, pakotti liittymään Ryssän etupiiriin ja vielä teeskentelemään siitä nauttimista.

En minä vaan ymmärrä, miten Paasikivi olisi voinut repiä YYAn vuonna 1952 viimeisen sotakorvausjunan lähdettyä?
Enkä oikein sitäkään, missä asioissa hän pani Stalinin perääntymään?
Ryssä mm. kielsi Suomelta Marshall-avun, eikä JiiKoo lyönyt nyrkkiä pöytään karjaisten, että mehän otamme.

Se mitä Kekkoslovakiassa tapahtui, oli poliittisen kulttuurimme moraalisen mädäntymisen seuraus, ei syy.

Qroquius Kad

Sanotaan nyt vaikka näin, että Kekkosella oli runsaiden huonojen puoliensa lisäksi myös joitain hyviä.
Nykyisellä poliittisella eliitillämme on kaikki Kekkosen huonot puolet vailla yhtään hyvää.

Mitä Kekkosen Suomi -suhteeseen tulee, kyllä minusta hänellä oli perustana ajatus Suomen parhaasta, jonka oli kuitenkin oltava hänen ja vain hänen saneltavissaan.
Niinpä hän teki monenlaisia ulko- ja sisäpoliittisia väärinkäytöksiä saadakseen pitää ”hajota ja hallitse” -menetelmällä kaikki langat käsissään.

Kekk-Onen

Kekkosella oli aivan liikaa valtaa. Jopa jo dementoiduttuaankin. Miksei Kekkosta lempattu ulos ajoissa?

Reijo Ruotsalainen

Sariinilla on liikaa valtaa. Jopa jo jauhottuneenakin. Miksei sitä lempattu ulos ajoissa?

VALJAKKALAN RITOLAT

Ja valekala Valjakkala on karannut, vanha kääpä. Tehdään Valjakkalasta YLEn sotakirjeenvaihtaja kaikkein pahimpaan paikkaan

Paljonko on mies tullut maksamaan Ruotsille ja Suomelle?

Turhautunut Kansalainen

Hyvä kirjoitus YLE:n historiasta ja nykymenosta. Onneksi sentäs meillä on valtamediassakin tänä päivänä ainakin yksi täysin poikkeava toimittaja. Ei tosin ylellä vaan maikkarilla eli Ivan Puopolo. Tänään niiden aamu-tv:ssä oli kahden vihapuhelakeja vaativan naisoletetun haastattelu ja Puopolo pisti ne todella koville ja eihän ne sitten oikeen muuhun kyenneetkään kuin asian sivusta sössötykseen. Sen haastattelun voi katsoa tuolta MTV katsomosta ilmaiseksi kun valitsee uutisaamun ja kelaa oikealle kohdalleen. Tosin mainoksen esto pitää olla sitten pois päältä sillä sivulla (myös uBlock) kun muuten ei sitä näytä. Mutta ei tule alkuun kuin kaksi pakollista mainosta, jotka pitää kuunnella ja ne jotain 20s ottaa. Noin 17min30s kohdalla alkaa.

https://www.mtv.fi/sarja/uutisaamu-33001003011/tiistai-25-10-klo-625-1663549

Rudi

Puopolo on täysin erilainen poikkeus nykyisistä toimittajista. Kannattaa intohimoisesti sanavapautta ja vastustaa tätä nykyistä intersektionaalista feminismiä ja wokea jota meille tungetaan kurkusta sisään. Puolololla on poikkeuksellinen taito esittää haastateltaville oikeat kysymykset ja ei tyydy vastauksien latteuksiin. Jos meillä olisi Puopolon lisäksi vielä yhdeksän hänen tasoistaan muuta toimittajaa niin maalla olisi toivoa, mutta niitä on hädin tuskin puolet siitä.

Huru-ukko

Kannattaa katsoa myös Puopolon Oikea Media sivulla oleva juttu ylen rahoituksesta. Hänellä on paljon hyviä omia juttujaan kanavallaan.

SVT/YLE on oma valtakunta

Ruotsin Televisio palkkaa yhä enemmän kehitysmaataustaisia reporttereita ja lopputulos on että kun reportteri ghettoruotsilla haastattelee jotakin ghettoruotsia puhuvaa matua on haastattelu pakko tekstittää:

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/stockholm/man-har-inte-makt-langre-i-sverige

Kari Ilmarinen

.ja kääntävät tarkoitushakuisesti väärin jotta nämä maahantulijat eli kunniakansalaiset vihaisivat niin kokoomusta, kristillisiä kuin etenkin ruotsidemokraatteja – suoranaista vihanlietsontaa ja ruotsalainen veronmaksajat rahoittavat tämän (kuten Suomenkin pahalaatuisen Ylenannon).

jorma

Pave unohti ylenannon pakkoagendasta ILMASTOvouhkauksen. SItähän tungetaan joka rakoon, miten yksi jääkarhu taas kuolee meren lämpeämiseen, jos emme lopeta hengittämistämme ja lehmät lopeta pieremistään ja jos emme osta sähköisiä peltilehmiä etc.

Suomi kyllä maksaa

Tuo fossiilisten polttoaineiden käytöstä aiheutuva ilmastonmuutos on valitettava tosiasia.
Suurin uhka Euroopalle ovat ne kymmenet miljoonat elintilaa etsivät sandaaliparit jotka joutuvat jättämään aavikoituvan tropiikin.

Huru-ukko

Ottiatuota, ne elintilaa etsivät sandaaliparit, vai pitääkö sanoa skandaaliparit, tulevat sieltä aavikoituvasta tropiikista juurikin fossiilisia polttoaineita käyttävillä kulkimilla. Ja samoilla aineilla käyvät vähän isommat kulkineet niitä rahtaa mereltä eurooppaan. Parasta jos ne palautettaisiin takaisin sinne lähtörannikolle. Niille lähettäjille, että pitäkää hyvänänne tai ihan minä vaan. Ostakaa niille bensaa edes sen verran, että pääseävt perille. Ettei meidän tarvii niitä koko matkaa rahdata, hinnan kun olette koko matkasta kuitenkin perineet.

Qroquius Kad

Ei niitä sandaalipareja ole mikään pakko ottaa vastaan, vaikka tytöt kovasti haluavatkin.
Ne voidaan pysäyttää rajalla aivan kuten Puola ja Liettua tekivät.

Jos me annamme tyttöjen päästää ne tänne, saamme vain syyttää itseämme omasta munattomuudestamme.

Kari Ilmarinen

Kuinka monta munaa Suomen nykyhallituksessa (noin munista puheen ollen…)?

Qroquius Kad

On siellä puolustusministeri, reservin kapteeni Antti Kaikkosen munat, joskin nekin kasvoivat tasavallan presidentti ja puolustusvoimain ylipäällikkö, res.kapteeni Sauli Väinämön annettua luvan.

Nykyhallituksen kokoonpano on meidän syytämme, koska annamme viherkommunistien äänestää sinne tyttöjä sössimään asiat päin naiselintä.

Anonyymi

Mikä on Suomen vaikutus globaalisti? Joitakin promilleja, joiden vuoksi kansa hirtetään maksuvaikeuksiin kalliin energian takia. Ei mitään järkeä!

Peksi

Se oli vastenmielistä aikaa lapsena tuo 70 luvun loppu..ja 80 luvun alku tuosta syystä..lapsikin tajusi siinä olevan jotain falskia..jälkeenpäin se vasta falskilta tuntuukin,kun on elänyt ajan sen jälkeen

VMP

Siellä on sitä tymempää ex-nuorisoa joka ei tajunnut, että noi tyypit puhuvat paskaa jotka niitä koulutti kun muut ymmärsivät kekkosen aikaan, että se puhe on paskaa ja sitä puhutaan vain nliiton takia ja kaikki tiesivät sen paskaksi paitsi ne kaikkein tyhmimmät jotka ottivat sen tosissaan ja on siellä nyt ovat töissä ja levittävät neuvostoliiton agenttien kouluttamien kusipäiden sontaa eri muodosssa jäihän sinne ne muutama teesi vanhoilla nimillä, yhteistyö, avunanto, tasavertaisuus jne…..

JFK

Paavo: ”Tosin sen ajan ”kevyt ohjelma” näyttää nykyihmiselle lähinnä tönkkösuolatulta muikulta, kuin kevyeltä viihdeohjelmalta.”

No enpä tiedä. Kun katsoo nykyihmiselle tehtyjä ”viihdeohjelmia”, kuten ”putous” ja ”tanssii tuhtien kanssa”, niin voi todeta, että tönkkösuolattu muikku viihdyttää enemmän. Nykyviihdeohjelmat ovat kuin klingonien kipurituaali.

Timppis.

Kekkonen oli viisasmies osasi viedä komukoita haluamallaan tavalla älä saatana ala väittämään että kekkonen olisi ollut joku punikki.on tainnut ksveri nukkua historian tunneilla.kekkosen jäljiltä meille jäi velaton hyvinvointivaltio minkä kokoomuslaiset kusipäät ovat demareiden kanssa onnistuneet pilaamaan totaalisesti,eu,vielä kaupanpäälle niin hyvä tuli.

Ilmari

En kyllä muista että missään kyltissä olisi vaadittu Neuvosto-Suomea. Se olisi kyllä herättänyt huomiota.

Antti Tifa

Muistatteko ohjelmat, Naapurineljännes ja Näin naapurissa?
Niitä voisi kuunnella kiljupäissään keventämään tunnelmaa. https://fi.wikipedia.org/wiki/N%C3%A4in_naapurissa
Nykyään median toiminnassa merkittävämpää on se, mistä se Ei uutisoi, tai tekee sen asian tärkeyteen nähden hyvin vaatimattomasti. Esim. EU on pyhä ja kritiikki laimeaa jos lainkaan, ja sekin kerrotaan lähes ilouutisen sanavalinnoin, ettei kansa heräile kun Suomen miljardeja lahjoitetaan tarkkarajaisesti ja ainutkertaisesti Brysselin pohjattomaan kassaan jo kymmenennen kerran ”kriisien ehkäisemiseksi”.

Moonman

Silloin joskus mielipide-muokkailtiin moskovasta, tänä päivänä new yorkista, shalom. Mutta sellaista päivää ei tulekaan että loppuun asti kuuliaiset lammas-suomalaiset eivät olisi jonkun ohjailtavana.

sulo armas

Yleisradiossa ei saanut vuosikausiin soittaa sliippareita, eikä taida vieläkään saada ? jokuhan voi vetää herneen nenään,,https://www.youtube.com/watch?v=inV6uPLIBk0

Ilmari

Sliippareiden musiikki on aivan karmeaa eikä kukaan osaa edes laulaa

Aikalainen Aikamies

Jepp…-74 tapasin Karkkilan ”paikallisen” baaritiskillä tyttösen mitä ihanimman..meillä synkkasi ja tuntui että vain ”sevenheven” on rajana….mutta keskustelun aaltoillessa illan aikana laidasta laitaan…törmäsin todellakin ”laitaan”..
tyttö viereltä katosi kuin ”se” sinne Saharaan..palatakseen puuterointireissulta hetkeksi…kietaisi kossukolan loput huiviin ja tiuskaisi ” Olisit saanut jos olisit ollut ”meitä”…tsau !
Harmi…
Panettikin niin kovaa…

Nih

YLE:tä tule myös hyvää ohjelmaa mm. luonto ohjelmat, ongelma on YLE:n vasemmistolainen siipi ja liikaa poliittista valtaa, ihmeen rauhallista kansaa Suomaliset kumminkin ovat. J asiitä känniset pointisit nyt lähtee.

gate.io

I have read your article carefully and I agree with you very much. This has provided a great help for my thesis writing, and I will seriously improve it. However, I don’t know much about a certain place. Can you help me? https://www.gate.io/signup/XwNAU

Anonyymi

Yle esittää ikivanhoja suomalaisia elokuvia ilmeisesti saadakseen suosion vanhojen ihmisten nostalgian kaipuulla, mutta ampuu harhaan siinäkin, koska he vasta syntyivät niinä vuosina, jolloin näitä elokuvia tehtiin. Uudet sarjat ja elokuvat ovat täynnä sitä ihteään; ryyppäämistä ja rellestämistä, törkeää kielenkäyttöä ja seksin kaikkia muotoja, nyt viimeisimpänä villityksenä homoilua ja mikä huomattavaa, näitä ohjelmia tekevät etupäässä vihervasemmistolaiset naiset. Tämäkö on sitä yleissivistävää kulttuurituotantoa, josta jokaisen suomalaisen täytyy verojen muodossa maksaa? Uutistuotantokin on pelkkää mielipiteiden muokkausta haluttuun suuntaan, eikä tulevaisuus näytä paremmalta, koska Tampereen yliopistosta valmistuvat ”viestintätieteilijät” ovat” jo valmiiksi vihervasemmistolaisia.

[…] Yleisradion vaaran vuodet siirtyivät uudelle vuosisadalle […]