Monikulttuurisuus saapui huvipuisto Gröna Lundiin

Kukaan normaali ruotsalainen ei käy nykyään tiettyjen alueiden uimahalleissa ja kylpylöissä, koska monikulttuurisuus on vallannut paikat. Tulevan kesän monikulttuurinen trendi näyttää ainakin Tukholmassa nousevan Gröna Lundin huvipuistoon.

Koko alku kesän Gröna Lundista (vrt. Linnanmäki) on tullut viestejä, että kehitysmaista tulleet nuorukaiset ovat heittäneet uuden vaihteen päälle ja ylimielisyys on käynyt entistä röyhkeämmäksi. Gröna Lundissa on pitkät jonot laitteisiin, mutta jonotus ei koske kehitysmaista tulleita nuorukaisia. He etuilevat röyhkeästi jonoissa ja jos joku uskaltaa esittää eriävän mielipiteen, niin suusta sinkoaa heti vihamielinen, ”Senkin rasisti!”.

Kuvaan on astunut myös pikkutyttöjen entistä avoimempi häirintä. Tyttöjä kuvataan ja filmejä laitellaan sosiaaliseen mediaan näytille. Nuorukaiset saattavat parkkeerata sellaisen laitteen ympärille, jossa laitteessa olija ikään kuin on ylempänä maatasoa. Näin nuorukaiset kuvaavat pikkutyttöjen ja naisten hameiden alle ja kuvat tykitetään saman tien sosiaaliseen mediaan naurettavaksi, ”Svennehuora!”.

Huvipuistoon kertyy kymmenien nuorten miesten jengejä ja he tekevät asioita jenginä, ei yksilöinä. Koskee erityisesti tätä laitteisiin menemistä. Normaali ihminen jonottaa, mutta nuorukaiset katsovat olevansa oikeutettuja etuilemaan jonossa ja saamaan laitteisiin jonkinlaisen etuaseman.

Henkilökunta ei osaa, eikä uskalla auttaa. Kantahenkilökunta pelkää niin paljon rasismileimaa, että ruotsalaiset vartijat eivät uskalla puuttua asiaan. Toisaalta alueella on paljon etnisiäkin vartijoita, mutta nämäkään eivät puutu asioihin, koska pojat ovat poikia. Lisäksi huvipuiston alueella on ns. vierastyöntekijöitä, eli järjestyksen ylläpitoon täysin kokemattomia kesätyöntekijöitä, jotka eivät uskalla jo oman itsesuojeluvaistonsa takia puuttua asioihin.

 

Gröna Lund ei ole mikään poikkeus yleisistä paikoista, sillä tämä sama monikulttuurinen häiriökulttuuri on kaikkialla; kirjastoissa, uimahalleissa, elokuvateattereissa, leikkipuistoissa – kaikkialla siellä, missä on monikulttuurista ilmastoa. Ruotsalaiset kutsuvat tätä ilmiötä ”kaosblatte”, kaaos-ähly. Mihin tahansa paikkaan saapuu kaksi tai useampi kehitysmaista tullutta tulija, niin ilmapiiri muuttuu kaaokseksi.

Tämän vuoksi monet uimahallit on suljettu. Tai ainakin sinne on laitettu naisten ja miesten vuorot erikseen. Mutta mitä monikulttuurisempi alue, sitä varmemmin uimahallireissu on yhtä helvetin sietämistä.

Nyt monikulttuurisuus iskee myös Gröna Lundiin. Itse olen jo sen verran vanha, että ei kiinnosta huvipuistot, mutta uimahalleissa ja kirjastoissa olen lopettanut käymisen jo vuosia sitten.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Artikkeli eiliseltä: Monikulttuurisuus saapui huvipuisto Gröna Lundiin. […]