Huvipuistohäiriköinnistä kesän monikulttuurinen ilmiö

Kirjoittelin eilen monikulttuurisuuden saapumisesta Tukholman huvipuistoon Gröna Lundiin. Nyt tämä asia on räjäyttänyt ruotsalaisen sosiaalisen median ja myös Göteborgin huvipuisto Liseberg on joutunut kohun keskelle.

Artikkeli eiliseltä: Monikulttuurisuus saapui huvipuisto Gröna Lundiin.

Useat ruotsalaiset mediatkin ovat ottaneet aiheen otsikoihin. On tullut esille, että myös Göteborgissa sijaitseva huvipuisto Liseberg on perunut useiden uusruotsalaisten nuorten miesten kesäkausikortteja häiriöiden takia. Häiriöt ovat olleet samoja kuin Tukholman Gröna Lundissa; nuorukaiset ovat etuilleet jonoissa ja uhkailleet ihmisiä, jotka ovat huomauttaneet etuilusta, häiriköineet pikkutyttöjä ja kuvanneet heitä kännykkäkameroillaan, tyhjentäneet jauhesammuttimia väkijoukkoon, paineskelleet rullaportaiden stop-nappuloita ja muuta leikkimielistä keppostelua.

Göteborgin kohdalla ongelmaksi on noussut rasismi. Muutamat kehitysmaista tulleet nuoret miehet, joiden kausikortti on peruttu, ovat päässeet tarinoimaan medioihin rasismista. Nimittäin huvipuistorannekkeen poisottaminen ei johdukaan häiriköinnistä vaan ruotsalaisten järjestysmiesten rasismista. Lisebergissä on edes yritetty puuttua ongelmiin, mutta se on leimattu rasismiksi.

Niin ikään on yritetty todistaa, että on sitä ennenkin häiriköity huvipuistoissa ja etuilee ne ruotsalaiset nuoretkin.

 

Mistä oikeastaan on kysymys?

Aina silloin tällöin syntyy jostain mystisestä syystä ilmiö. Tällaisia ovat mm. muutaman kesän takaiset festari-raiskaukset. Ulkomaalaisten miesten joukossa syntyi kesän trendi, festareilla ahdisteltiin seksuaalisesti ja raiskattiin useita kymmeniä nuoria naisia ja ihan pikkutyttöjä. Homma huipentui siihen, että muutamat klassiset festivaalit lopettivat toiminnan saadakseen ahdistelut loppumaan.

Tämä trendi jatkui ainakin yhden kesän, kunnes loppui. Ilmiö oli vähän samanlainen kuin muutaman vuoden takainen uuden vuoden “taharrus”. Ensin kuviteltiin, että naisten ahdistelu oli yksittäisissä juhlissa ollutta naisten ahdistelua, mutta lopulta selvisi, että kyseessä oli systemaattinen trendi, jota oli tapahtunut lähes kaikkialla, jossa ihmisiä oli kokoontunut juhlimaan uutta vuotta.

 

Nyt tämä huvipuistotrendi on selvästi tulevan kesän uusi ilmiö. Jos ilmiöstä tulee samankaltainen kuin festariraiskauksista, niin tiedossa on: hikinen kesä.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments