Testaa millainen pelaaja olet

Olisiko aika testata minkälainen pelaaja olet ja minkälaisista peleistä pidät? Jos tietäisit enemmän siitä miten pelejä pelataan, mitä pelejä on tarjolla ja mitä peleillä saavutetaan voisit ehkä pelata useammin ja nauttia niistä enemmän.

Seuraavassa esitetään minkälaisia pelaajia ja pelejä markkinoilta löytyy ja etsitään sopivaa pelityyliä ja tapaa osallistua pelaamiseen keskittymällä pelaamisen taustoihin, tyyleihin ja pelaamiseen itsessään. Ensiksi kannattaa keskittyä siihen miksi pelit kiinnostavat. Toisaalta myös siihen minkälaisia pelejä pelaisit, jos mahdollisuus valintaan annetaan.

 

Tietysti pelit kiinnostavat

Pelit kiinnostavat, puhuttavat ja herättävät mielenkiintoa oikeastaan kahdesta syystä. Ensiksi pelaamisen hyväksyttävyys on vuosien mittaan noussut. Toisaalta pelit nähdään kiinnostavan yhä enemmän kun olemme alkaneet sisäistämään mitä taitoja pelit kehittävät ja mitä pelit tarjoavat meille — ei pelkästään — viihtymisen vaan oppimisen, muistin kehittämisen, ryhmäytymisen ja yleishyödyllisten taitojen kehittämisen näkökulmasta. Tämä on tuonut mukaan uusia ulottuvuuksia, mahdollisuuksia ja keinoja kasvattaa taitoja, kehittää asiantuntemusta ja osaamista ei pelkästään pelejä pelaavien keskuudessa vaan kaikkien ihmisten keskuudessa, jotka osallistuvat pelien maailmaan peleistä kiinnostuneina katsojina ja faneina. Pelaamista voi tänä päivänä seurata netistä, televisiosta ja muualla mediassa. Voit tuoda itsesi mukaan juuri sellaisena kuin olet ja jatkaa eteenpäin haluamallasi tavalla. Tärkeintä, että pidät itse siitä mitä teet ja olet valmis kantamaan vastuun pelaamisesta.

 

Simulaatiot

Simulaatiopelien tavoitteena on simuloida jotain oikean tuntuista ja oikeasta elämästä rakennettua kokonaisuutta, joka on lopulta muovautunut ihmisten luovan asiantuntemuksen perusteella pelin muotoon. Simulaatioista pitävät haluavat asettautua simulaatiopelin rattiin ja ohjata tunnetuksi tullutta ajoneuvoa, autoa tai henkilöä kohti rataa ympäri useimmiten jonkinlainen tehtävä mukanaan. Tehtävä, joka sijoittuu oikeasta elämästä kuviteltuun kilpailuun, kilpailusarjaan tai tapahtumaan. Ajatuksena kaikessa on ajaa rataa ympäri nopeampaa kuin muut ja selviytyä lopulta voittajana maaliin. Vastaava mainetta kerännyt autosimulaatiopeli, jossa voit omaksua moottoriurheilun vimman ja pelata yhtenä autourheilun tähdistä realistisilla radoilla ja ilmastoissa, jotka sykähdyttävät mielen kauneudellaan on Assetto Corsa Competizione. Pelissä voit tutustua oikeiden sarjatuotannossa olevien urheiluautojen maailmaan, säätää autojen asetuksia, osallistua kilpailuihin tunnetuilla radoilla ja ajaa kilpaa merkittävien sankareiden parissa verkossa. Peliä on mahdollista pelata yhdessä tai muiden kanssa ja päästä nauttimaan monipelin tarjoamista mahdollisuuksista virtuaalisella jalustalla. Tunnelmasta kertoo realismi, johon pyritään samaistumaan.

Korttipelit

Korttipelit kiinnostavat monia. Korttipelejä siirytvät pelaamaan ne pelaajat, jotka arvostavat yksilöllisiä taitoja mutta myös ryhmääntymistä. Ratkaisevia tekijöitä pelivalintaan on varmasti monia. Pelaaja voi valita pelaavansa sekä itsenäisesti että nauttia sen sosiaalisesta ominaisuuksista suhteesta muihin pelaajiin. Tämä on mahdollista kokea verkossa, mediassa ja muutoinkin. Yksi tällaisista peleistä on peli, joka johdattaa meidät 1700-luvulta blackjackin nykyaikaiseen verkkoversioon, jossa pelaajat istuvat pöydän ympärillä jakajan ja pelimerkkien edessä. voittaaksesi jakajan numerolla 21. Peliä pelataan vuorotellen ja pelissä käytetään korttipeleille tyypillistä pelipakkaa. Pelissä jakaja jakaa ensiksi kaksi korttia ja pelaaja voi tämän jälkeen valita jääkö hän paikalleen tai pyytää jakajaa antamaan uuden kortin. Pelin taitoja arvioidaan pelipöydässä, ei missään muualla. Tämä mahdollistaa paremman näkemyksen, miten peliä pelataan ja pelin pelaamiseen tarvittavia taitoja tarvitaan. Peli sisältää laskemista, mutta toisaalta myös pelisilmää.

 

Strategiapelit

Kun etsimme pelejä, joissa astuu esiin yksilölliset taidot pelinrakentajina ja joukkojen ohjeistajina kutsutaan usein strategiapeleiksi. Näissä peleissä astuvat voimaan lautapeleistä tutut muodot, jossa haastetaan toinen tehtävään osana suurempaa toimintasuunnitelmaa. Strategiaksi peli muuttuu kun pelinrakentamiseen kuuluu osana suunniteltu lyhyen tai pitkän aikavälin tai kokonaistavoitteen saavuttaminen, joka on esimerkiksi taito suunnitella ja ohjata yleisiä operaatioita ja liikkeitä valitulla pelilaudalla tai ympäristössä. Strategiapeleistä pitävät oppivat nauttimaan peleistä ja niiden  kannustavuudesta kehittää yleisiä taitoja, kuten muistia, liikkeitä ja tilan hahmottamisen taitoja. Strategia määritteleekin tietyn toimintatavan, joka vie sinut nykyisestä paikasta missä haluat olla uuteen paikkaan minne sinulla on tavoite päästä. Tällainen peli voisi hyvin olla kaupungit: taivaanranta -peli, joka muistuttaa paljolti simulaation kaltaista ympäristöä, mutta sen tavoitteena on selkeästi pelata strategiaa hyödyntäen pelilautamaisessa ympäristössä. Pelissä voit rakentaa unelmiesi kaupungin tai vauhdittaa talouden kasvua hyväksymällä vauhdikkaan yöelämän, lomakohteiden ja trendikkäiden esikaupunkialueiden rakentamisen olivat väestön tarpeet mitkä tahansa.

 

Kuka olet, kun pelaat

Miten voimme päättää mieltymyksistä etukäteen. Emme oikein millään. Tarvitsemme vertauskuvia, esimerkkejä ja toisinaan myös keinoja kokeilla ja testata meille mieluisia pelejä. Pelaaminen vaatii aikaa ja silloin tulee tietää miten pelaaminen sopeutuu aikatauluumme ja muihin valintoihimme elämästämme. Toisaalta pelaaminen voi olla hyvä tapa sosialisoida samanlaisten ihmisten kanssa ja verkostoitua alansa huippujen kanssa. Mahdollisuuksia on monia, jokainen valitsee itselleen sen parhaimman.

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments