Tukholman ampumisessa kaksi sivullista saivat osumia

Farstan keskusta.
Tukholman lauantai-iltaisessa ammuskelussa haavoittui kaksi sivullista, 45-vuotias mies ja 65-vuotias nainen. Kaksi muuta osumaa saanutta oli 15-vuotiaat nuorukaiset.

Poliisi ei ole vahvistanut, että kuka haavoittuneiden joukosta on kuollut, mutta medioiden mukaan loukkaantuneet olivat kaksi 15-vuotiasta poikaa ja 45-vuotias mies sekä 65-vuotias nainen. On luultavaa, että itse kohteet olivat nuorukaiset ja kaksi sivullista sattuivat tulilinjalle.

Tulituksen alkaessa alueella oli satoja ihmisiä. Esimerkiksi metrolaiturilla olleet ihmiset heittäytyivät maahan kun laukauksia alkoi kuulua. Torilla metron sisäänkäyntialueella olleet ihmiset niin ikään joutuivat hakemaan suojaa puiden ja autojen takaa. Osa ihmisistä pakeni paniikissa suojaan läheisiin kauppoihin ja kioskeihin.

On melkoista tuuria, että useampi sivullinen ei saanut osumaa.

Poliisi sai nopeasti tietoa pakoautosta ja se pystyttiin jäljittämään helikopterin avustuksella. Takaa-ajo jatkui E4-moottoritietä etelään Södertäljen ohi kunnes Järnassa pakoauto BWW saatiin kiilattua tieltä ja kyydissä olleet kaksi henkilöä otettiin kiinni.

Ammuskelussa yhtenä aseena oli varmuudella rynnäkkökivääri AK47.

Farstassa on tällä hetkellä kymmeniä poliisipartioita, jotka pyrkivät rauhoittamaan tilannetta.