Video: Autenttista videokuvaa Farstan ampumisesta

Farstan lauantaisen ampumisen tapahtumakulku on selvinnyt pääpiirteittäin. Ohessa filmikuvaa paikanpäältä kun ampujat ovat poistuneet jo paikalta. Rento näky, ei voi sanoa muuta.

Nuorisokaksikko oli menossa metroon ja ampujat tiesivät odottaa kaksikkoa Farstan metroaseman ympäristössä. Kun kaksikko tuli ampujien näkyviin, niin he avasivat rynnäkkökivääreillä tulen ja ampuivat yksittäisiä useita peräkkäisiä laukauksia. Sarjatulta ei siis ammuttu.

15-vuotiaat saivat melko tarkkoja osumia, kuten huomaa niin päähän on tullut reikiä. Toinen on saanut osumia vatsaan. Kaksi sivullista, eli 65-vuotias nainen ja tänään kuollut 45-vuotias mies olivat taaempana, mutta ikään kuin tulilinjalla ja saivat osumia ohilaukauksista.

Filmillä ensimmäinen ensihoitaja on saapunut jo paikalle, mutta joku sivullinen yrittää antaa ensiapua toiselle. Paniikki torilla on kovan puoleinen.

Heti ampumisen jälkeen ampujakaksikko, noin 20-vuotiaat nuorukaiset, pakenivat paikalta autolla. Poliisihelikopteri oli nopeasti ilmassa ja sen avustuksella autopartiot pääsivät pakoauton perään. Sen perässä ajettiin parikymmentä kilometriä Södertäljen eteläpuolelle, jossa pakoauto kiilattiin penkalle ja karkurit saatiin otettua kiinni.

Filmiltä tulee erittäin hyvin esille se monikulttuurinen tunnelma, jota soisi näkevän useamminkin.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments