Lyijyntäyteinen sunnuntai Tukholmassa

Sunnuntaipäivän mittaan Tukholman alueella on taas ammuttu siihen tahtiin, että lyijymyrkytyksen vaara on ollut ilmeinen.

Botkyrkan maahanmuuttajaghetossa Fittjassa ammuttiin rynnäkkökiväärillä lippaallinen kohti kerrostaloa. Yhdestä huoneistosta kilahtivat ikkunat rikki. Huoneistossa oleskeli ampumisaikaan klo 18.30 tienoilla useita ihmisiä, mutta alaviistosta ammutut luodit eivät osuneet ihmisiin.

Huomattavaa asiassa on se, että ampumispaikan välittömässä läheisyydessä on puisto, jossa oli satoja ihmisiä ottamassa aurinkoa. Ampujat vähät välittivät silminnäkijöistä. Ainakin yksi naamioitunut ampuja poistui paikalta sähköpotkulaudalla.

Alle tunnin päästä klo 19.15 aikaan tulituskeskittymä siirtyi Huddingen Visätraan. Huddingessa harrastettiin pistooliammuntaa ja tulituksessa yritettiin tappaa nuorisogangsteri. Sihti oli kuitenkin huono ja gangsterin alku saattoi jatkaa elämää ainakin toistaiseksi.

Molempia tapahtumia tutkitaan murhan yrityksinä eikä kiinniottoja ole tehty toistaiseksi.

Fittja ja Visätra sijaitsevat samoilla suunnilla, joten melko uskottavaa, että tapahtumilla on jokin yhteys toisiinsa.