Riikka Purran ”rasismikohu” ei kiinnostanut ulkomailla

Suomen suuret mediat ovat tykittäneet muutaman päivän siitä, että Riikka Purran lausunnot ovat levinneet maailmalle ja ulkomailla kohistaan mitä Suomessa tapahtuu.

Joidenkin kovimpien väitteiden mukaan Purra olisi otsikoissa ympäri maailmaa ja Suomelle on tullut asian takia suunnatonta mainehaittaa. Mutta miltä tilanne tosiasiassa näyttää?

Ruotsissa suurimmat mediat ovat kirjoittaneet yksittäisiä artikkeleita Purran rasismikohusta. Valtiollisen yleisradioyhtiön SVT:n sadan suosituimman uutisen joukossa ei ole yhtään ainoaa uutista Purran rasismikohusta. SVT kirjoitti asiasta yhden artikkelin, mutta se ei kiinnostanut ruotsalaisia yhtään. SVT:n suomenkielisissä uutisissakin Purrasta on vain yksi lyhyt artikkeli, ei muuta.

Niin ikään suuret iltapäivälehdet Aftonbladet ja Expressen eivät ole olleet kovinkaan kiinnostuneita Purrasta. Edes vasemmistopainotteisesta Aftonbladetista ei löydy viime päivien ajalta yhtään artikkelia. Purrasta kirjoitettiin pari simppeliä juttua viikko sitten, mutta sitten asia unohdettiin. Expressenissä on yksi artikkeli Purrasta, julkaistu eilen. Joten eipä sielläkään kovin kiinnostuneita olla asiasta.

Tanskan yleisradioyhtiön DR:n sivuilla Purrasta löytyy yksi, viikko sitten julkaistu artikkeli. Norjan yleisradion NRK:n sivuilta Purrasta ei löydy yhtään artikkelia. Mitä vittua, Norja sentään naapurimaa, mutta Riikka Purran rasismi ei kiinnosta norjalaisia. Norjan suurimman iltapäivälehden VG:n sivuilta Purrasta löytyy yksi artikkeli, mutta Tanskan suurta iltapäivälehteä Ekstrabladetia Riikka Purra ei kiinnosta yhtään. Ei artikkelin artikkelia.

Edes Virossa Riikka Purra kiinnostaa: ei ketään. Yleisradioyhtiö Err.ee kirjoitti Purran rasismista yhden artikkelin.

Näin ollen vaikuttaa siltä, että väitteet Suomen joutumisesta maailmalla joksikin silmätikuksi Riikka Purran rasismin takia on täysin tuulesta temmattu. Väitteellä ei kerta kaikkiaan ole minkäänlaista perää. Koko väite on yksinkertaisesti keksitty suomalaisissa mediataloissa ja sen tarkoitus ei ole ollut mitään muuta kuin yrittää saada Riikka Purra näyttämään niin epäedullisessa valossa kuin mahdollista.

Subscribe
Notify of
guest
1 Kommentti
Vanhimmat
Uusimmat Peukutetuimmat
Inline Feedbacks
View all comments

[…] Lue lisää: Riikka Purran “rasismikohu” ei kiinnostanut ulkomailla […]