Vuosien vanha raiskaus selvisi DNA:n avulla

Poliisin tutkinnassa kävi melkoinen onnenkantamoinen. Varkaudesta kiinni jäänyt mies selvisi myös raiskaajaksi.

Tukholman naapurissa Värmdössä poliisi sai kesäkuussa ilmoituksen meneillään olevasta murtovarkaudesta. Viisi miestä oli murtautunut metalliverstaan tiloihin ja aikeissa varastaa metallia. Poliisi otti miehet kiinni ja putkaan.

Koska ainakaan yhtä ei oltu aiemmin rekisteröity Ruotsissa, niin poliisi otti tavalliseen tapaan DNA-testin. Ja kas, 21-vuotiaalle romanialaiselle kerjäläiselle löydettiin ”hitti”. Eli miehen DNA oli otettu talteen toisen aikaisemman rikoksen yhteydessä.

Osuma oli taltioitu vuonna 2017 toisella puolella Tukholmaa Järfällassa, jossa romaniaanolla oli helmikuun pakkasilla iskenyt kiima hiihtopolun varrella. Mies oli iltahämärissä pysäyttänyt hiihtämässä olleen 13-vuotiaan tytön. Tyttö oli ollut pysähdyksissä ja puhunut puhelimeen kun romaniaano oli iskenyt takaapäin salakavalasti. Mies repi tytöltä vaatteet päältä ja raiskasi tämän. Teko kirjattiin tuolloin törkeänä raiskauksena ja tekijän DNA saatiin eristettyä, mutta rekisteristä ei löytynyt nimeä DNA:n kantajalle.

Varkaus ja raiskaus eteni nopeasti oikeuteen. Tuolloin 13-vuotiaan tytön elämä oli raiskauksen jälkeen romahtanut täysin. Tyttö oli joutunut lopulta psykiatriseen hoitoon. Koulunkäynnistä ei ollut tullut mitään ja varsinkin kun tekijää ei heti saatu kiinni, niin tyttö eristäytyi täysin ulkomaailmasta peläten, että raiskaaja vaanii ja iskee uudelleen yhtä yllättäen kuin hiihtoladulla.

Mies kiisti raiskaussyytteen ja väitti, että tyttö itse halusi seksiä. Oikeus ei uskonut tätä, sillä tuskinpa 13-vuotias haluaa seksiä tuntemattoman kanssa lumihangessa. Oikeus tuomitsi miehen vuoden ja kuukauden vankeuteen. Tuomissa otettiin huomioon se, että vaikka mies oli nyt 21 vuotta, niin tekoaikaan hän oli ollut 15-vuotias. Tästä syystä alennusta tuomioon, joka olisi muuten ollut neljästä viiteen vuotta vankeutta.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments