PS:n kannatus pk-seudulla suurinta maahanmuuttaja-alueilla

Helsingin sanomat kirjoitti parjaavan artikkelin perussuomalaisten kannattajista. Sen mukaan PS:n kannatus on suurinta siellä, missä on vähiten maahanmuuttajia.

Perussuomalaisia äänestetään tietenkin muidenkin syiden takia kuin maahanmuuttoasioiden takia. Esimerkiksi Pohjois-Pohjanmaalla Oulaisissa Keskustapuolue on ollut johtava puolue maailman alusta asti. Nyt kävi kuitenkin sillä tavalla, että perussuomalaisten kannatus meni keskustan edelle.

Sama muutos tapahtui useissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa, joissa Keskusta on hallinnut vuosikymmeniä. Ovatko näiden kuntien perussuomalaisten kannattajat rasisteja? Helsingin sanomien mukaan, näin on.

Hesarissa on tällä hetkellä menossa jonkinlainen persu-psykoosi ja kaikki asiat katsotaan rasismi-lasien läpi. Oulaisissa ja muissa näissä pikkukylissä perussuomalaisia ei äänestetä tietenkään yksin maahanmuuttoasioiden takia, koska maahanmuuttoasiat eivät kosketa siellä ihmisiä siten kuten asia koskettaa Helsingissä. Maahanmuuttoon liittyvät asiat voivat olla yksi syy, juuri se ratkaiseva kriteeri, kun tasavertaisten puolueiden välillä mietitään ketä äänestetään. Mutta maaseudulla on muitakin asioita mietittävänä kuin kehitysmaista tulevat maahanmuuttajamiehet.

Oulaisissa perussuomalaiset saivat 27 % ja Helsingissä 11,3 % kannatuksen. Keskusta taas sai Oulaisissa 26,7 % kannatuksen kun Helsingissä Keskustalla ei ole minkäänlaista kannatusta. Vielä kun vertaa Kokoomuksen äänestäjiä, niin Helsingissä Kokoomus oli suosituin puolue, kannatus 26,4 % ja Oulaisissa taas oli vasta viidenneksi suosituin puolue 7,6 % kannatuksella.

Eikö näitä vaalituloksia vertailemalla voida tehdä hieman syvempiä analyysejä kuin vain yksinkertaisen ”perussuomalaisia kannatetaan siellä missä on vähiten maahanmuuttajia”. Ja sen jälkeen tarjoilla rasismia hopeatarjottimella.

Muutetaan painopiste Helsinkiin

Uutisointi on siis erittäin harhaanjohtavaa, mutta harhaisuus sen kuin vain lisääntyy, kun tarkastellaan miten Helsingissä äänestettiin perussuomalaisia.

Muistetaan väittämä: Perussuomalaisten kannatus on suurempaa kunnissa, joiden asukkaista vain pieni osa on maahanmuuttajia. 

Perussuomalaisten kannatus oli Helsingin keskivertoa selvästi suurempi kaikilla tunnetuilla maahanmuuttaja-alueilla. Verrataanpa Vuosaaren äänestyspiiriä, joka jakautuu edelleen yhdeksään omaan alueeseensa. Kaikilla Vuosaaren äänestysalueilla perussuomalaiset saivat selvästi enempi ääniä kuin muualla Helsingissä, kannatus oli 14-20 % välillä.

Itäkeskuksen alueella perussuomalaisten kannatus oli jo 18,2 %. Vesalassa kannatus on 21,5 %, Kontulassa 20 %, Kivikossa jopa 23 % ja Kivikon toisella alueella kannatus pompsahtaa 24,8 %. Eli Mellunmäkeä ja Jakomäkeä.

Toisin sanoen kaikkialla Helsingissä, missä maahantulijoita on paljon, siellä perussuomalaisten kannatus on selvästi suurempaa kuin Helsingin muilla alueilla, joissa maahanmuuttajien osuus ei ole niin suurta.

”Mitä suurempi maahanmuuttajien osuus jollakin pääkaupunkiseudun asuinalueella on, sitä suurempi on myös perussuomalaisten kannatus”

 

Entä Espoo?

Tämä sama trendi näkyy myös Espoossa. Niillä alueilla, joissa kärsitään maahantulijoista, perussuomalaisten kannatus pompsahtaa heti selvästi. Mutta kaukana ghetoista sijaitsevilla omakotitaloalueilla PS:n kannatus on pientä.

Esimerkiksi Suvelan maahanmuuttajaghetossa perussuomalaisten kannatus on 20,1 % ja 20,3 %, Ala-Kivenlahdessa 18,4 %, mutta heti kun maahanmuuttajien määrä laskee ”normaaliksi”, niin esimerkiksi Nöykkiössä perussuomalaisten kannatus on enää 11,4 % ja Tillinmäessä 11,1 %.

Vantaalla homma on ihan samansuuntainen.

_ _ _

Hesarin artikkeli perustuu siis aivan puhtaasti perussuomalaisten KANNATTAJIEN parjaamiseen. Kuten esimerkiksi väittämä, joka asetellaan perussuomalaisten kannattajien niskaan: ”Tulos kertoo siitä, että maahanmuutto­vastaiset asenteet eivät useinkaan perustu omiin käytännön kokemuksiin, vaan enemmän mielikuviin ja vieraan pelkoon”.

Minkä takia sitten perussuomalaisia äänestetään kaikkein vähiten Helsingin ja Espoon niillä alueilla, joilla ei notku maahantulijoita, mutta kannatus nousee sitä mukaa mitä enempi jollakin alueella asuu maahantulijoita?

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments