Tunnelmakuvia eilisen eritreaanomellakan jäljiltä

Kävin paikanpäällä Husbyssä katsomassa miltä eritreaanojen kesäfestareilla näyttää. Tunnelma oli rauhallinen, mutta poliiseja oli paljon.

Alla tunnelmakuvaa miltä yksi alueen monista parkkipaikoista näyttää eillisen jäljiltä. Useampia poltettuja ja rikottuja autoja.

Puikulapäät polttivat myös telttoja autojen lisäksi.

Notkuin alueella reilun tunnin ja mitään ihmeellistä ei toistaiseksi tapahtunut. Juhlaväkeä oli muutama sata, ja poliiseja oli paljon. Useita kymmeniä partioita, sekä hevospoliiseja. Lisäksi poliisi on aidoittanut alueen “kahdelta rintamalta”, eli mitään ryntäystä en usko voitavan tehdä. Toki jos “hyökkääjiä” on paljon, niin silloin poliisi joutuu tositoimiin.

Mellakoissa on kyse siis siitä, että eritreaanot jakautuvat kahteen leiriin, hallituksen kannattajiin ja vastustajiin. Näiden kahden poolin kesken syntyy sitten joukkotappeluita. Tämän festivaalin järjestää hallitusta tukevat joukot ja eilen sen kimppuun hyökännyt mieslauma edusti hallituksen vastustajia.

Mietin tuossa yhtä asiaa, että kun eritreaanoille myönnetään melko auliisti turvapaikkoja Euroopasta, niin miten voi olla mahdollista, että hallitusta kannattavat ja vastustavat saavat molemmat turvapaikan?

Jos tänään vielä syttyy mellakoita, niin olen valmiudessa nopeasti päästä paikanpäälle. Joten kannattaa seurata Pt-mediaa.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments