Saksassa pakolaiskriisi syvenee

Turvapaikanhakijoiden määrä Saksassa on kasvanut räjähdysmäisesti kuluvan vuoden aikana. Tammi-heinäkuun aikana tulijoiden määrän nousi 78 % verrattuna aikaisempaan vuoteen.

Saksaan on jätetty kuluvan vuoden aikana heinäkuun loppuun mennessä 175 272 ensimmäistä turvapaikkahakemusta. Se on nousua 78 % verrattuna viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon. Asiasta kertoo mm. saksalainen päivälehti Welt.

Kun tähän lisätään jatkohakemukset, niin yhteensä turvapaikkahakemuksia on 189 000. Jatkohakemukset tarkoittavat tulijoita, joiden aiempi hakemus on hylätty ja he laittavat välittömästi uuden hakemuksen sisään.

Saksan lähihistoriassa vastaaviin lukuihin on päästy vain huippuvuosina 2015-2016 ja Jugoslavian sodan aikaan 1992-1993.

Eniten turvapaikkahakemuksia jättelevät nyt syyrialaiset, afgaanit ja turkkilaiset (!). Syyrialaisten hakemusten määrä nousi edellisvuodesta 80 %, afgaanien 84 % ja turkkilaisten hurjat 203 %.

Saksassa pohditaan tiukempia karkotussääntöjä, sillä käytännössä juuri ketään kielteisen turvapaikkapäätöksen saanutta ei palauteta kotimaahansa. Henkilöt jäävät notkumaan Saksaan laittomina maassaolijoina. Mutta tosiasiassa Saksan hallitus ei ole tekemässä tulijamäärien vähentämiseksi mitään.

Jos vertaa tätä tämän vuoden Saksan tulijamäärää Suomeen, niin Suomen oloissa ja suhteutettuna väkimäärään tulijoiden määrä olisi vajaat 20 000 henkilöä. Eli nyt ei puhutan enää mistään pienistä tulijamääristä.

Subscribe
Notify of
guest
0 Kommenttia
Inline Feedbacks
View all comments